Portugal-bloggen
JUL
05
2012

På senaste tid har jag tänkt väldigt mycket på framtiden. Vart vill jag vara om 3, 5, 10 år? Jag vet att jag vill jobba med hästar (annars kommer jag bli deprimerad!), men jag vet fortfarande inte i vilken "form" jag vill jobba.

 

Att bli ridlärare på en bra ridskola där man har mer eller mindre fasta arbetstider och semesterdagar känns helt klart som ett bra alternativ. Ett drömscenario skulle nog vara att jobba halvtid på ridskola och ha en eller ett par egna hästar. Skulle vara lite kul att ha en häst på tillridning och en egen. Träna privatelever och tävla själv. Fast om jag någonsin kommer till detta vill jag ha så pass mycket erfarenhet och det kommer jag inte ha om ett par år. Kanske 10..

 

Men kanske att man någon gång i framtiden skulle vilja ha ett eget ställe. När man har jobbat i flera år kan jag tänka mig att man vill bestämma själv över hur man vill ha det. Men man måste leva på något då också. Jag är sämst på att sälja hästar, jag blir alldeles för fäst vid dem så det går bort. Det är lättare då jag jobbar för någon som säljer hästarna eftersom det inte är mitt beslut. Om jag ska ha en egen gård måste jag helt enkelt ha massor med sponsorer eller en rik karl. . Det är så otroligt mycket jobb med en egen gård så jag är inte säker på att jag vill ha det. Inte nu iallafall.

 

Jag vet inte heller hur länge jag vill stanna i Portugal och om jag senare vill prova jobba i något annat land. För nu gäller det att få så mycket erfarenhet som det bara går från olika hästar och lära känna folk som kan hjälpa en vidare. Jag trivs väldigt bra här och att jobba för Paulo är toppen. Vi har pratat en del om framtiden och dem vill att jag ska tävla när det fungerar bra med hästarna och det passar. Om jag bestämmer mig för att stanna längre kan jag förmodligen få bra villkor. Deras vision är att bygga ut sin gård och hålla ca 20 hästar. Om jag stannar så pass länge kan jag förhoppningsvis gå från groom till beridare och kanske ha ett par boxar till egna klienter. Det som är jobbigt är att det är långt hemifrån och det är en tufft att vara ifrån sin familj och vänner.

 

Man måste leva för sitt arbete och ha stor passion för att lyckas. Men jag tror jag kan bli hyfsat bra på det här och jag är övertygad om att jag har viljan. Jag ska fortsätta jobba hårt och hoppas att jag en dag kan bli en proffesionell ryttare (en bra sådan) :) . Jag blir helt utmattad av allt tänkande, men jag tror det är viktigt att ha visioner och drömmar för att åtminstone komma i närheten av det man skulle vilja göra.

 

Tänk vad lätt det var när man gick i skola och ens största problem var vad man skulle vara utklädd till på maskeradhoppningen. Här är Mimmi/Simon och Jag/Cocktail. Vi vann både hoppningen och bästa utklädnad detta luciafirande :)

 

 


Läst 15497 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2012

Japp, idag för första gången i mitt 21-åriga liv har jag blivit stungen av en geting. Det var när jag skulle ta tag i en sop som en geting kom emellan sopen och mitt finger. Det var en märklig smärta, som tur var varade den bara i ca 30 minuter. Ett par timmar efteråt hade jag ingen känsel i fingret och sen kändes det precis som vanligt. Är inte ens svullen, jag är ingen vekling inte.

 

Om jobbet då, idag har jag och Rosanna ridit lektion för Paulo. Jag red Zelador och nu känns det faktiskt riktigt bra :D Det är kul att kunna fokusera på att "rida" och självklart behöver jag fortfarande bli påmind om armbågarna och så vidare, men det är så mycket bättre. Zelador har en ganska svag rygg och därför får jag rida honom ganska länge i en lägre form med fokus på att han ska röra sig genom hela kroppen och hitta en bra rytm. Vi rider mycket innanför spåret för att kontrollera rakriktning, även tempoväxlingar för att få hästen uppmärksam på små hjälper och se till att den bjuder framåt. Vi gjorde några öppnor i trav dår både jag och hästen hade svårare i höger varv. Jag är vänsterhänt och har alltid haft svårare att rotera kroppen till höger då vänstersidan (som blir ytter) är kortare. Hoppas ni hängde med på det. Hur som helst så fick jag kämpa med att vrida in axlarna i högervarvet utan att vika mig i sidan. I galoppen jobbade vi en hel del med bytena, det sista kändes riktigt bra med gest och jämn galopp före och efter. Innan vi fick gå in i stallet igen provade vi lite passage. Zelador är bara tränad ca 5 gånger förut, men vi fick till några fina steg då han väntade och hittade scwhungen. Det är himla häftigt med passage :)

 

Efter ridlektionen kom ett lass med spån så nu har alla hästarna en fräsch och tjock bädd att sova på. Ikväll kommer även en ny häst som Georgia och Paulo har haft på ett annat ställe där han har gått i flock. Det är deras häst, han är 4 år och oinriden. Kan bli ett kul projekt, även om dem vill försöka sälja honom så fort som möjligt eftersom dem behöver platsen till kunder. Jag får se honom imorgon och då ska jag ta något kort om någon skulle vara sugen på en lusitano till ett bra pris ;)

 

Nu ska jag sova, skotta-musklerna är trötta efter dagens spåning.

 

Sov gott!

 

Longering (Båda bilderna är tagna av Sanna).

 

Jag och Sado, lite svårt att se då den är tagen på långt håll. Brukar alltid rida med chaps eller stövlar, men jag fick lov att vara utan ett par dagar då dragkedjan på både chaps och stövlar gick sönder samtidigt. Typiskt va!

 


Läst 18031 ggr Kommentarer KommenteraPortugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar
Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.