Portugal-bloggen
JUN
24
2014

Sorry!

Nu har det gått långt mellan inläggen, men det har varit så mycket på g att jag helt enkelt inte haft tid eller varit för trött. Snabb sammanfattning:

Nya ridbanan är klar :D Super att jobba hästarna där och väldigt fin utsikt.

I söndags åkte vi till Lissabon där det var internationell hästfestival. Inspirerande att se så många duktiga ryttare och fina hästar. Vi gjorde även ett besök hos Pedro Torres och fick oss en pratstund samt träffa hästen som tog guldmedalj i working equitation VM.

Hästarna går fint, förbereder oss inför feiran i Ponte de Lima. Vi åker med hästarna på torsdag och jag och Emmy sover över där till på söndag. Ska bli superkul att träffa alla och spännande att se hur våra hästar sköter sig. Dressyr och modell- och gångartstävling står på schemat för helgen.

Emmy gör ett jättebra jobb, är så roligt med sällskap och hon har utvecklats mycket i sin ridning.

Idag har vi hämtat hem ett 3-årigt sto som ska ridas in. Det är Galiza, ägs av en vän till Renato och stoet är syster till fina Enjeitado. Lovande häst som jag ser fram emot att jobba med.

Tror det var det mest spännande som är på g just nu. Under helgen kommer jag inte ha tillgång till internet, men jag lovar ge en utförlig rapport om hur allt gått på måndag J

Natti,
Astrid
Läst 16385 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
17
2014

Framridning på Altivo.

Inne på banan

Enjeitado

Natti

Astrid


Läst 16263 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
16
2014

Oj vad kul det är att tävla!

Igår var det Enjeitado och Altivo som fick följa med på dressyrtävling i Valongo. Det var varmt, men ganska svalkande vind så det gick bra att rida (även om det var lite svettigt med kavaj..). Emmy följde med som groom och jag hade även hela familjen Piairo som support. Något kaosartad organisation, Portugal i ett nötskal.. Hur som helst fick jag iallafall bra tid att förbereda och rida fram. Först ut var Enjeitado som jag red ett annat program med än tidigare, kan liknas med LA 3. Hästen var något spänd på framridningen, red fram länge och inne på banan var han lite matt. Jag hade bra känsla och inga missar så jag var supernöjd även om han hade kunnat vara "ett snäpp" till. Slutade på 66,38 % och då jag var den enda i denna klass vann vi :)

För Altivo var det tävlingsdebut och jag hade faktiskt inte så höga förväntningar på honom. Red ett program som innehåller öppna, ryggning, förvänd galopp m.m. Han chockade oss nog allihopa då han var hur cool och fin som helst. Inne på banan gick han som han aldrig gjort annat. Det blev en andraplats på 66,27 %. Inte långt ifrån Nuno och Damasco som vann klassen.. Nästa gång!

Vi var ett glatt gäng som åkte hem efter prisutdelningen. Nästa tävling blir i Ponte de Lima vilket jag ser fram emot!

Ha en fin måndag, här är det 30 grader varmt.

Astrid

Bästa hästskötaren Emmy :)

Gör oss redo!

Framridning

Mer bilder och film kommer!


Läst 14816 ggr Kommentarer Kommentera

God kväll!

 

Nu har jag sällskap i form av en härlig och glad Emmy Carlsson. Hon kommer alltså vara med mig de närmaste 4 veckorna och jobba med hästarna. Det är en stor tillgång för mig då hon är väldigt arbetsam och kunnig. Det blir mycket skratt och prat om allt man kan tänka sig. Imorgon ska hon få sin första lektion på Altivo. I måndags var det longering på schemat och idag red jag hela bunten.

 

Franja är rätt på nu när hon har haft en vecka med lugnt arbete och inte så mycket ridning. Enjeitado går åt rätt håll, blir kul att med tävling igen på söndag. Altivo går suuuper! Bytena börjar sitta riktigt bra nu och efter VMet är jag motiverad att börja träna honom på hinder snart. Falcao går också fint nu, mycket bättre i framåtbjudningen vilket gör att han blir mer styrbar och stadig i kontakten. Dijambo och jag har en liten diskussion just nu. Det handlar om att vara mellan hjälperna där jag ställer högre krav nu då jag tränat byten. Det måste ju gå att rida rakt, göra bra fattningar och ha en jämn rytm i galoppen (dvs inte dra iväg..). Han har åsikter om det och vill helst göra på sitt vis. Vi får se vem som går segrande ur denna uppgörelse. Hoppas ni alla håller på mig!

 

Idag har vi firat Portugals nationaldag med ridning, lunch på restaurang, klippa stona på betet (man och svans klipps med maskin för att undvika parasiter) och middag hos Renatos föräldrar. Nice!

 

Natti

Astrid

Hon jobbar hårt, men när man ska ta sig en paus i solen är det inte lätt då vi har 4 hundar på gården :P Bland annat en uuuurgullig schäfervalp som är 3 månader gammal..


Läst 15794 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
08
2014

VM

Hallå!

 

I slutet av denna vecka har jag varit helt fastklistrad vid datorn då det har varit livesändningar från Wien där VM i working equitation har tagit plats. I torsdags var det dressyr, fredag manövertest och speed igår. Tyvärr har jag missat de flesta svenska ritterna, men oavsett resultat tycker jag hela laget ska vara stolta och nöjda. Det är en stor prestation att bara ta sig dit och ger massor med erfarenhet inför kommande uppgifter. Ska jag vara helt ärlig har det varit ganska jobbigt för mig att se alla bilder och ritter. Wien var ju mitt stora mål för iår, men saker förändras och med mitt byte av jobb försvann de förhoppningarna. Fantastiska människor försökte hjälpa mig vilket jag är otroligt tacksam för. Men det var för mycket som inte gick i lås och vi tappade tid. Nu grämer jag mig, kanske det hade kunnat gå i alla fall, om jag bara pushat på och kämpat. Men å andra sidan är jag jätteglad för de som fick åka och de förtjänar sina platser. De har tränat och tävlat med sina egna hästar, att försöka kvala in på en lånad häst man bara ridit några veckor känns inte riktigt schysst. När man åker iväg på en så stor tävling tror jag det är viktigt att ha en stark relation till sin häst för att den ska lita fullt ut på sin ryttare. Bara då kan den ge 100 % och det är vad jag vill om jag en dag rider ett mästerskap.

 

Nu har jag fått mig en rejäl dos av motivation och tänker jobba stenhårt för att ta mig till EM nästa år! J

 

Måste ge ett stort grattis till det portugisiska laget som dominerade hela tävlingen. Etta, tvåa, trea och fyra i alla 3 delmoment. I dressyren delades 4:e platsen med en fransk ryttare och i speeden red en engelsk ryttare in på en 5:e plats (tränad av min gamla chef Paulo Santos). Otroligt inspirerande att se så bra ridning, speciellt från mina favoriter Bruno Pica de Condecao som gjorde vad ingen annan gjort förr. Han vann alla 3 delmoment och tog därmed hem en överlägsen guldmedalj. Den vackra palominon jag visade bilder på från Expoegua tog ett silver tillsammans med sin duktiga ryttare Joao Rafael Duarte. En fröjd för ögat att se båda dessa två stilryttare arbeta tillsammans med sina hästar i perfekt harmoni. Delad tredjeplats blev det för Portugals Nuno Avelar och Miguel Fonseca.

 

Nu ska jag sätta fart med städningen, ikväll hämtar vi upp Emmy Carlsson på flygplatsen. Om någon missade det så var Emmy här på praktik (går på Strömsholm) i april. Hon trivdes så bra att hon ville komma tillbaka på sitt sommarlov och denna gång stannar hon 4 veckor. Blir toppen för mig med sällskap och hjälp i stallet av denna härliga tjej.

 

Ha en skön söndag!!

Kram

Astrid

Emmy och Enjeitado

Silver och guld-medaljörerna


Läst 14449 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
05
2014

Go kväll!

Blev som sagt inte så många bra bilder på Franja (typ zero), men har några riktigt fina på Enjeitado som duktiga Telma Oliveira har tagit.

Sen har jag några bilder som min snälla chafför/groom tog :)

De 2 enda foton på Franja.

Jag träffade en svensk vän, Mikael Esping som har sin häst i träning hos min före detta arbetsgivare Pedro Ferreira (mitt första jobb i Portugal). Kul att prata svenska och Mikael har skrivit en bok som snart kommer finnas i bokhandeln. Roman som utspelar sig på havet. Coolt!

Framridning med Enjeitado

Prisutdelning

Avslutar med en bild på det fruktade parasollet. :P


Läst 15087 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
02
2014

Är så trött, borde gå och sova. Men ville ge en liten uppdatering om dagens tävling med Franja och Enjeitado. Jag red samma klasser som sist, hade samma placering, men lite högre procent denna gång :)

Med Franja fick jag 68,5 % och en andraplats. Hon var jättefin på framridningen, när vi kom in på banan var det ett superläskigt parasoll på ena långsidan. Detta gav lite problem när jag behövde passera på den långsidan och skapade en del spänning i skritten. Allt annat kändes bra, något spänd, men fin och ridbar. Det är ju så ibland med yngre hästar och min ambition är inte att vinna den lättaste klassen. Nu handlar det om att ge hästarna bra tävlingserfarenheter, att de kan slappna av inne på banan och tycka det är kul att visa upp sig. Om några år då vi gör grand prix hoppas jag att hon inte tittar på parasoll ;)

Någon som tyckte det var väldigt roligt att visa upp sig idag var Enjeitado. Han var mindre hingstig på framridningen idag vilket jag är tacksam för. Travprogrammet kändes riktigt bra, inga direkta missar. Travlängningarna kan han behöva trycka på lite mer i, men det blir nog bra när vi kan börja träna på den nya banan som har dubbelt så långa långsidor. :)

I första fattningen blev det ett litet bus och det tog lite tid att få honom i rätt galopp och koncentrera sig igen. Efter det skötte han sig super och jag hade bra känsla. Vi var bara 2 stycken i min klass, men vi tog den första platsen med 68 % :)

Nu ska jag zzzova !

Kram


Astrid

Fler bilder kommer!


Läst 14134 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.