Portugal-bloggen
JUN
25
2015

Jag som har laddat hela våren för Ponte de Lima. För mig är det det bästa hästeventet under året. Stämningen, vädret, aktiviteterna, gemenskapen och miljön. Självklart ska jag lyckas gå och bli sjuk dagen innan vi åker! Kände lite i halsen igår, men tänkte inte så mycket på det. Igår kväll när jag ska sova bränner halsen och ögonen. Har varit till apoteket idag och fått förhoppningsvis tillräckligt starka grejer så jag klarar helgen. Men jag blir så less, sååå typiskt att bli sjuk just nu! Jaja, ska knapra piller och försöka ta det lugnt imorgon så jag orkar de andra dagarna. Känner mig inte jättedålig, mest trött och sjukt ont i halsen.

Som tur var gick hästarna kalas idag :) Alla tre pållarna som åker kändes avspända, uppmärksamma och lagom framåt. Skönt när det går bra dagen innan! Imorgon åker vi alltså dit, installerar oss och efter lunch ska jag ut med alla hästarna och rida (longera Hispanico). Fredag är det vet check för Altivo kl 10 (för we), på eftermiddagen dressyrtest med Altivo i working equitation. Direkt efter visa Hispanico vid hand i modell- och gångarts och slutet på dagen är det Altivo igen. Modell- och gångarts för ridna 5-åriga hingstar eller äldre. Lördag morgon har jag manövertest i we, på eftermiddagen är det dags för Franja att gå modell- och gångarts. På kvällen ska jag rida Altivo då uppfödarna har presentation av sina stuterier. Söndag morgon speedtest med stackars Altivo som förmodligen kommer vara rätt trött då! Sedan är helgen slut och dags att packa ihop o åka hem :(

Håll tummarna för oss nu! Förresten så experimenterade jag att tvätta Franjas svans med ketchup, det fungerar verkligen :) Läs artikeln på lusitano portals sida http://lusitanoportal.com/articles/wash-the-white-tail-with-ketchup/

Natti

Astrid


Läst 15327 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er!

Vi hade en riktig toppenhelg i Lissabon! Såg flera fina hästar på lördagen i modell- och gångartsklasserna. Sveriges landslagstränare Bruno da Silva vann med vackra Dolar do Penedo i klassen 5 år och uppåt (hingstar).  På kvällen hade vi midsommarfirande hos bästa Kicki Linell. Vi var ett helt gäng med svenskar plus ett par portugisiska pojkvänner samt en av Kickis anställda som är portugis. Supermysigt med sill, rosévin, Andreas mockarutor och en massa hästsnack. Tänk vad häftigt att så många hästintresserade svenska tjejer bor i Portugal och kan samlas sådär. Att alla dessutom är helt underbara, härliga och starka individer är ännu häftigare.

Söndag morgon fick jag äran att rida Kickis lusitano Viking igen. Sist jag red honom var när jag, mamma och Eva var nere då jag red för Bruno. Jag tror jag skrev nästan ett helt inlägg om hur underbar denna häst är, men det är svårt att låta bli. Jag sa till Kicki att det är få hästar som ger den känsla han ger. Han är ärlig, känslig, super gång, arbetsvillig och elastisk utan att vara vinglig. Det är en kombination svår att slå! Kicki har förresten fler hästar, både lusitanos och ponnyer. Ni kan gå in på hennes facebooksida om ni är sugna på en ridsemester. Jag lovar att hon tar väl hand om er :) https://www.facebook.com/bequestrian?fref=ts

Vi fick god lunch med nästan hela svenskgänget hos Kicki. Sedan såg vi lite mer av festivalen innan det var dags att rulla hemåt. Mycket bra helg med andra ord, hade faktiskt inte kunnat bli bättre. Nu känns det som att batterierna är uppladdade inför Ponte de Lima :) Idag var hovslagaren här för att göra hästarna som åker dit så nu är de i perfekt skick.

Natti
Astrid

Franja är i form inför Ponte de Lima

Bruno o Dolar 1:a plats!

Några fina lusitanos i olika grenar

Bästa gänget! Fattas Hanna, Rebecca och Kickis beridare Sofie på bilden.

Fina Viking, man rider med ett leende på läpparna ;)


Läst 15945 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Jag trodde jag redan uppdaterat er om hur det gick för mig o hästarna förra helgen, men det hade jag visst inte!

På lördag var det alltså Ernst som tävlade dressyr i Ponte de Lima, han var ganska knasig på framridningen som vanligt. Inne på banan skärpte han till sig och jag tror vi gjorde vårt bästa test någonsin. Red M3, ett program jag inte tävlat förut, men det passade Ernst utmärkt då det är lite fler rörelser. När det mest är rakt fram och diagonaler finns det många hästar som rör sig mycket mer. Var dock inte jättenöjd med procenten, totalt 64, 56 %. Domarna var oense, har inte kontrollräknat, men en domare gav mig nästan 70 % och den andra runt 60 %. Även om jag tyckte vi kunde fått högre slutpoäng så spelade det inte så stor roll, vi vann nämligen :)

Söndag var det dags för Altivo att åka till en liten feira i Cabeceiras de Bastos. Trevligt event, tyvärr väldigt få deltagande pga vädret. Tycker det var konstigt då det fanns ett ridhus där de höll tävlingen i modell- och gångarter. Men det är inte riktigt samma sak med feiror om det regnar. Altivo var ganska hingstig, det var föl, ston och andra hingstar överallt, men han har varit så lugn andra gånger vi varit ut. Han skötte sig bra uppsuttet och vi vann över den andra hästen som var med i klassen :P

Bra helg, nu är det fullt fokus på Ponte de Lima som är nästa helg. Längtar så grymt mycket! Vi kommer ta med Franja, Hispanico och Altivo. Alla 3 kommer att gå modell- och gångarts, Altivo kommer också att göra we. Men före årets bästa hästevent ska jag och Nuno ladda upp med lite midsommarfirande i Lissabon med ett gäng svenskar. Åker imorgon till söndag. Självklart blir det häst också, är nämligen internationell hästfestival på quinta de Marinha. Kicki har också sagt att jag får rida hennes underbara Viking igen :D Wiiieee!!!

Kram på er o trevlig helg!

Astrid


Läst 14711 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
13
2015

God morgon!


I skrivande stund sitter jag och käkar frukost samt går igenom dressyrprogrammet jag ska tävla idag. Min tävlingshelg blev inte alls som jag hade tänkt mig, planen var att åka ner till Santarem och tävla we med Altivo. Det är det nationella championatet jag vill rida för att ge hästen mer tävlingserfarenhet. För att rida nationellt måste hästen ha licens giltig vilket Altivo inte har haft. Vi fick idéen om Santarem förra veckan så det fanns inte tid att hinna få licensen innan anmälan gick ut (det brukar aldrig vara ett problem att anmäla sent, men nu var förbundet hårda). Nu har iallafall Altivo fått sin licens och är anmäld till Ponte de Lima. Ser verkligen fram emot att tävla we där :) Hela juli är det tävling varje helg så då blir det bra med semester för oss båda när jag åker till Sverige.


Nu blir det alltså dressyrtävling med Enjeitado. Tävlingen hålls i Ponte de Lima där feiran är, en väldigt bra tävlingsplats. Imorgon är det en mindre feira i capseiras dit vi ska åka med Altivo. Då får han ändå träna att komma ut från gården och vänja sig vid tävlingsmiljö, hoppas de har tält där vi kan träna!

Bäst att sätta fart! Håll tummarna för mig och Ernst, ska uppdatera ikväll hur det gick :)

Kram!
Astrid


Läst 14913 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
07
2015

Dijambo åkte till Sverige förra veckan och har kommit fram i bra skick. Det är tomt utan honom i stallet, men jag vet att hans nya ägare Anna Semrén kommer ta väl hand om honom. Jag har planerat att hälsa på honom när jag åker hem på semester. Franja är fortfarande i Santarém, hon blev inte dräktig på första brunsten, därför hoppas vi att hon ska bli dräktig snart så hon får komma hem.

Nu har jag äntligen fått någon som kan hjälpa mig med unghästarna! Det är en vän till Hispanicos uppfödare, Ines heter hon och är ett år äldre en mig. Supergullig tjej som rider bra och dessutom är liten, orädd och har bra balans. Hon var här nästan en hel vecka så vi hade flera dagar att rida. Hispanico skötte sig fint första dagen, andra dagen fick han något ryck, men lugnade sig igen. Prövade att låta honom gå lite långsammare och med längre yttertygel för att han inte ska känna sig låst. Verkar som att det är när han känner sig i obalans han blir stressad och får sina ryck. När han hittade balansen i lite långsammare tempo gick han super resten av dagarna. Jättenöjd då jag inte riktigt vetat hur jag ska jobba honom. Harmonia blev också riden, hon är helt otrolig, som att hon aldrig gjort annat :) Tror hennes nya ägare kommer bli nöjd. Provade även sätta upp Ines på Foja, bara i skritt då hon ännu inte jobbat så mycket. Hon skötte sig också fint så det lovar gott inför framtiden.

Nästa helg åker jag och Altivo på tävling i Santarem. Ska rida det nationella championatet också för att hästen ska få mer tävlingsrutin.

Sjuuuukt varmt i veckan! Igår var det 35 grader mitt på dagen, lite svettigt att rida. Men hästarna går väldigt bra iallafall, nog värre för mig.

Kram!

Astrid

Ca 30 grader varmt runt 19.tiden på kvällen.

Duktiga Foja

Duktiga Hispanico

Duktiga Harmonia

Fina Ernst

Fina Alteza


Läst 14968 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.