Portugal-bloggen

Japp, idag var det dags att dra på sig långkalsongerna! Jag är en ganska frusen person så det är konstigt att jag inte gjort det tidigare, men nu börjar nätterna vara kalla här. Ska inte klaga, till veckan blir dagarna varmare igen så förhopningsvis kan man rida i t-shirt ett tag till :)

Idag hade vi veterinären här, är jättenöjd med vår veterinär Joana Matos. Proffsig, bra med hästarna och hon är öppen för olika lösningar. Hon kollade Altivos ben med ultraljud för att se om senan var inflammerad. Han har skrittat sen han fastnade i hönätet, svullnaden har gått ner, men fortfarande svag värme på ett område. Joana såg att den djupa böjsenan var lätt inflammerad än så 2 veckor till med skritt och sedan börja sätta igång försiktigt. Hon trodde inte det skulle bli ett problem för framtiden då det var så lite. Skönt!

Sedan gjorde hon Ernsts tänder, det var välbehövligt! På vänster sida var han ganska taggig och hade ett märke i kinden som kanske skulle ha utvecklats till ett sår om vi inte gjort något åt tänderna. Såg fint ut i övrigt :)

Men huvudsaken till varför hon kom var för att veterinärbesikta vår älskade Harmonia. Vi har en köpare i Boden som är elev till Maria Eriksson. Harmonia dansade igenom besiktning och röntgen så förhoppningsvis kommer hon till Sverige innan jul. Kul med fler lusitanos i norr :D Även jättekul att våra andra kunder är nöjda med sina fina hästar. Är väldigt stolt och glad över att ha sålt 4 hästar till Sverige detta år, inte illa! Att alla blir nöjda är det viktigaste, rätt hem till rätt häst är vad jag försöker gå efter. Ingen idé att försöka sälja på någon en häst som de inte passar ihop med, varken för kunden eller hästen.

Vi avslutade med att avmaska alla hundarna så nu är alla djuren i skick :)

Jag hade äntligen en ledig söndag, välbehövligt efter en vecka i Golega. Jag och Nuno hade en skön förmiddag, jag lagade lunch (!!!!) och på eftermiddagen blev det shopping, klippning (jag klippte av typ hälften av mitt hår) och James Bond. Perfekt dag :)

Dags att sova, imorgon blir det tidig morgon med hovis.

Kram på er!

Astrid

<3


Läst 13776 ggr Kommentarer Kommentera

Jag, Nuno, Damasco och Enjeitado efter ridning i ridhuset lusitanos

Nuno med godkända hingsten Estribo

Bruno Pinto med Aole, silvermedalj i EM för juniorer/yr

Nuno och Zeus, Jag och Ernst

Lite trött Ernst i boxen <3

I mangan med Boreas 12 på natten

Nuno visar Damasco i modell- och gångartstävlingen där de kom 6:a utav 24 hingstar

En dusch efter hårt jobb!

Sista ritten på lördagen, galet mycket folk!

Inget Golega utan goda vänner <3


Läst 16048 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
18
2015

I söndags kom jag och Ernst (Enjeitado) hem från en vecka i Golega. Fantastisk feira! Sol, vänner och såklart massor med hästar. Red en sväng på måndagen och jag var imponerad över hur bra Enjeitado tog allt ståhej och kaos. Jag är osäker om jag någonsin sett så många människor och hästar som detta år. Tisdag var det dags för tävling, vi startade en M2 (motsvarar MSVC). Jag satsade på att få fram gång på honom och rida med lite mer tryck. Ernst var laddad som tusan på framridningen men inne på banan skötte han sig fint. En av domarna gav oss bara 60 % och de andra två 64 och 65 %. Det blev en totalprocent på 63 och vi vann faktiskt klassen! Kändes super då vi tävlade mot flera proffesionella ryttare. På onsdagen var han superfin på framridningen så jag kände mig full med självförtroende då vi fick startsignal. Kanske red jag på för mycket eller så behöver han vara lite övertänd på framridningen för inne på banan kom det ett par explosioner :P Skritten och galoppen gick bättre, men vi fick en hel del missar i traven. Vi red ändå ihop 61 % och kom 3:a i klassen. Hade jag lyckats hålla honom på mattan tror jag vi vunnit igen för när han gick bra hade jag världens känsla. Jag var glad ändå att känna hur mycket power det finns i dendär hästen och vilken känsla han kan ge.

Torsdag red jag i ridhuset och testade rida på kandar. Jisses så bra han gick! Kändes inte alls trött och med kandaret skärpte han upp sig 3 snäpp. Jag flög på moln resten av dagen och att Nuno kom 6:a med Damasco i modell- och gångarstävlingen gjorde inte saken sämre. Kan tillägga att det var 24 hingstar med i klassen! Vi firade med att ta en barrunda til häst på 2 av Nunos chefs hästar. Kul kväll :D

Onsdag kväll kom en av mina allra bästa vänner till Golega, Moa Isaksson. Torsdag anlände ett helt gäng från Piteå så fredag fick de alla se mig rida igen. Då var Ernst lite trött, helt förståeligt :) Fredag eftermiddag var det dressyrtestet i EM working equitation för juniorer/yr. Kul att se, dock ganska stora skillnader mellan länderna. Portugal och Frankrike var överlägsna.

Lördag red jag en sista runda i portugisisk outfit med Ernst i mangan (spåret som går runt huvudarenan). Red honom på gummipelham och han var fantastisk! Kunde sitta och galoppera runt på enhandsfattning utan problem trots massor av hästar och människor. I manövertestet i EM:et kom Nunos elev 2:a.

Söndag var det dags att åka hemåt igen. Vi gick och såg speedtestet för juniorerna på morgonen där Nunos elev kom 2:a igen och slutade med silvermedalj. En annan portugis vann och en fransk ryttare på 3:e plats. Portugals lag vann totalt, men Frankrike var hack i häl.

Det var en underbar vecka och jag är så glad över hästen och att få träffa alla fina vänner, både gamla och nya bekanta.

Efter att ha varit så glad och verkligen upp i det blå efter Golega fick vi en chock på måndag morgon. Vår 3-åring Homero hade skadat sig i hagen under natten/tidig morgon och det var så illa att vi var tvungna att avliva honom akut. Så otroligt sorgligt och jag grinade hela måndagen. En så fin liten häst med massor av liv och personlighet. Jag stöder Renato 100 % i hans beslut, det var inte lätt, men det var det enda rätta att göra.

RIP Homero do Bacelos <3


Läst 15097 ggr Kommentarer Kommentera

Det har varit väldigt hektiska dagar och när jag har sällskap är jag inte så bra på att blogga :)

Maria och hennes man Björn kom förra tisdagen och åkte i söndags. Det var toppen att få så mycket hjälp, särskilt med Enjeitado och Falcao. Ernst gick som en dröm på lördagen så jag var i extas, han är så underbar denna häst. Unghästarna fick också hårdkörning och bra att höra både Marias och Björns omdömmen om mina bäbisar.

Samma dag kom Altezas nya ägare Anna på besök. Jag red henne i mörkret tisdag kväll och Anna red ons + tor. Kändes så roligt och bra i hjärtat att se dem två tillsammans. Anna red superfint och mjukt så det där kommer bli hur bra som helst! Alteza klev på lastbilen i söndags och kom fram nu i eftermiddag. Härligt att hon kommit fram, även om hon var helt slut. <3

Måndag fick jag mer svenskt besök i form av Barbro som letar häst. Kul med späckat schema :)

Jag har tyvärr inte bara flyt just nu. Min plan var ju att starta Altivo i Portugisiska Mästerskapet i we, men självklart har han gjort illa sig! Han fastnade med båda frambenen i hönätet i boxen så han har varit väldigt svullen. Nu ser det riktigt bra ut och ingen värme. Däremot så var han liiite svullen över senan så det skulle inte varit kul om det var senskada. Han har iallafall inte varit halt så vi skrittar på tills benet ser helt ok ut. Då kommer vi ta ut veterinär för att kolla med ultraljud. Min dröm har varit att tävla we i Golega sedan jag var där första gången. Det får väl bli nästa år hoppas jag :) Självklart vill jag ta med en häst så det får bli Ernst som följer med på miljöträning och dressyrtävling.

Åker troligtvis söndag el måndag. Ska bli såååå roligt och de ger dessutom sol för hela veckan!

Nu måste jag svara på mejl om vår fina lilla Harmonia :)

Natti,

Astrid


Läst 17247 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.