Portugal-bloggen
AUG
31
2016

Hej på er!

Ni får ursäkta att jag varit rent ut sagt urkass på att blogga sista tiden. Jag har haft så mycket att göra och varit så trött på kvällarna så det har helt enkelt inte blivit av. Som det ser ut idag är marknadsföring otroligt viktigt för att hänga med i svängarna. Men det många inte förstår (typ jag!) är hur mycket tid det tar! Tänkte ju göra en massa saker och videos efter inlägget om Falsterbo. Inte en enda film har jag tagit mig tid till att göra. Imorgon...

Vissa människor kan försörja sig på att blogga eller få sponsring utan att egentligen ha några tävlingsresultat. De har bara varit skickliga på att sticka ut i mängden och få många följare på vad-det-nu-är-man-ska-ha-många-följare-på. Jag tycker det är tokmycket med vår facebook-sida lusitanosbreeders, har börjat om med instagram (astr1dh) och givetvis bloggen. Det är roligt, men det tar tid. Tid som jag gör efter jobbet eller på lunchen eller på min lediga dag. Blogga är nog min favorit, då får man fundera lite och skriva av sig. När man får feedback eller kan påverka något ger det massor med positiv energi så det är intressant. Jag tänker ofta att jag måste ha något superintressant att skriva om, men det är nog bara i mitt huvud det är så. Antar att vissa läsare tycker det också är roligt att höra om vardagshändelser.

Nåja, nog babblat om det. Så vad har hänt senaste veckorna. Vår spanska klient Jesus som äger Bohemia och Giesta är här på 2 veckors riding camp. Han hänger med mig i stallet och rider lektion på Bohemia. Han har varit superbra hjälp med unghästarna som vi har försökt rida varje dag. Giesta går redan att rida utan lina i skritt och trav. Horus är fortfarande väldigt unghästig så han får den tid han behöver. Men man är inte sååå orolig att han ska hitta på bus :)

Jag och Ernst var på en inbjudningstävling i we förra söndagen. Gick jättebra i dressyren då vi vann på 66 %. I manövertestet var han trött (supervarmt!) och spände sig alldeles för mycket. 55 % var inte min drömpoäng, men han behöver bara vänja sig och tävla mer. Vi åkte hem innan speeden för att vara med när Estrela lastades på bilen mot Finland och sin nya ägarinna Kristina.

Förra lördagen tävlade jag och Altivo på Quinta de Marinha i Cascais. Det var nationellt och vi var supertaggade. Jag tror det var ett av vårt bästa dressyrtest, vi vann med 66 %! Helt fantastiskt att kunna slå alla dessa duktiga ryttare och hästar (bla EM-vinnaren Eduardo Almeida dock med annan häst), mäktigt! Tävlingen hölls inomhus på rätt liten yta så manövertestet var svårt. Hindrena väldigt tight uppställda och ibland fick man nästan styra in hästarna i väggen. Altivo var lite spänd, han är inte heller så van att gå i ridhus. Men tyckte ändå att vi gjorde det bra med tanke på hur svårt det var. Vi fick 63 % och kom 6:a (totalt 8 ekipage). Dock så var vi endast 2 % ifrån ettan så det var väldigt små marginaler i toppen. När jag skrittade mot banan för dagens sista test var jag otroligt fokuserad och taggad. Jag älskar speedmomentet och jag visste att om jag och Altivo vann skulle vi vinna tävlingen totalt. Ledaren i klassen hade 13 poäng och sedan var det jag tillsammans med 2 andra på 12 poäng. Därför var speeden avgörande och jag vet att Altivo är snabb. När vi skrittade började Altivo sparka mot magen som att han var irriterad på en insekt. Jag stannade för att kolla och han hade fått ett bett där det blödde väldigt lite från, men dock blod. Det var vår tur att gå in i paddocken där en veterinär alltid kontrollerar hästarna före och efter testet. Jag var tvungen att gå in direkt och givetvis såg han bettet, drog med ett vitt papper över det och det kom lite blod så vi blev uteslutna innan vi gått in på banan. Jag var så ledsen och besviken. Livet kan vara orättvist ibland och jag ville äntligen få visa alla att jag minsann kan vinna. Alla var otroligt gulliga och uppmuntrande så efteråt kändes det bättre. Jag har insett att jag inte måste bevisa något, jag vet redan vad vi kan och troligen ser många andra samma sak. Det är bara bryta ihop och komma igen!

Här kommer kvällens citat från Arthur Kottas- Heldenbergs bok Dressage Solutions:

"Achieving the correct seat starts with sitting in the deepest part of the saddle, with the upper body tall and straight. The pelvis should be upright, not tilting forwards, nor collapsed back into a chair seat, which prevents the rider from following the movement of the horse or the effective use of the seat aids."

Kram

Astrid


Läst 19741 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
12
2016

Det har varit några oroliga dygn i Portugal. Igår var 190 ställen i brand runt om i landet. Värst drabbat är ön Madeira. Även min ex-pojkvän fick kämpa mot lågorna som var obehagligt nära stallet. Jag har sett svart rök här och där, men tack och lov aldrig nära stallet. Klockan 5 imorse gick varningssignalen, då var det eld nära stan. Jag gick upp och packade en väska, såg röken och insåg att det var hyfsat långt bort så somnade om till slut.

Men jag försöker inte tänka så mycket på bränderna utan fokuserar på hästarna. Jag har också försökt att klura på något för att bygga vidare på från Falsterbo. Jag vill gärna ge bra exempel istället för att klaga på det som inte är bra. Jag har ett par idéer. Jag ska börja lägga in citat från olika böcker eller artiklar i mina blogginlägg. Det är nog inte så många som orkar läsa en hel ridhandbok, men om man slänger in ett par meningar då och då så kanske det kan få några att tänka till en extra gång. En annan tanke är att göra korta filmer med olika teman och lägga ut här på bloggen. Har ni några förslag? Vill ge massor med cred till Josefin Åkerberg som har varit väldigt rättfram och lyckats få mycket uppmärksamhet i media. Let's make a change!

Insåg just att alla bilder jag ville ha med inte kom med i bildspelet. Här är övriga :)

 

Natti,

Astrid


Läst 25921 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
08
2016
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hade hunnit skriva hela inlägget men det försvann när jag la till bildspelet :(

Bilderna får nog tala mest för sig själva. Men det var många roliga dagar. Piteå dansar och ler, mysiga kvällar med familj och vänner, we-träning, reportage i 24norrbotten (http://www.kuriren.nu/nyheter/piteatjejen-som-gjort-sig-ett-namn-inom-we-8933924.aspx), tennis, segling, bastu, besöka hästar vi har sålt och minnesvärda utekvällar.

Det får nog sammanfatta mina semesterdagar och så har jag skrivit lite text till bilderna :)

Nu ut och jobba i 41 grader. Svettigt!

Kram

Astrid


Läst 25492 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
08
2016

Fast kommer inte bli ikväll :P För sent och jag måste sova!

Tävlingen med Altivo och Ernst gick iallafall kalasbra. Altivo vann och Ernst 2:a. Jag var nöjd med mina pojkar och min egna insats i det tokvarma vädret.

Har åkt och kommit tillbaka till älskade Piteå och släkt + vänner. Hunnit med en massa roliga saker och även tagit det lite lugnt. Skriver mer om det i ett annat inlägg.

Idag har jag varit med min chefs familj. Renato har köpt ett gigantiskt hus vid havet i Viana do Castelo som varit övergivet. Massor med arbete, men det är ett häftigt hus och precis vid havet. Najs!

Något som förstörde dagen är alla dessa bränder. På vägen hem från stranden så var himlen svart, ganska obehagligt. Kändes som att jorden skulle gå under! (Ja, jag har sett rätt många katastroffilmer).

Blir mer skriverier i veckan, promise!

Kram

Astrid

Hälsade på Harmonia utanför Luleå där hon går på bete. Hennes ägare Emilia är nöjd och tar så väl hand om henne.

Atlanten busar till det!


Läst 23445 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästaAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.