Portugal-bloggen

Förra helgen var jag och Altivo i Cascais (samma anläggning som det hölls GCT-hoppning på) och tävlade working equitation. Detta var den näst sista omgången i det nationella championatet innan finalen som går i Golega i november. Vi kom på onsdagen och han var lite spänd när jag red så det kändes sådär inför dressyren på torsdag. Jag satt och tittade mycket på Gilberto och tänkte att jag skulle försöka rida mer som honom nästa dag. Det blev ett pass på morgonen innan eftermiddagens tävling på torsdagen och jag försökte ha honom lite mer i böjning när han spände sig. Jag försökte även tänka på mitt överliv som jag lätt åker fram med och det viktigaste av allt, titta upp! Altivo gick jättebra och genast kändes det bättre inför starten.
  
På eftermiddagen var han fin på framridningen. Lite ovant för honom att tävla med brodd, detta var 3:e gången vi gjorde det. Banan är helt otrolig, man vill mest ställa sig upp och galoppera runt därinne. Altivo var väldigt avspänd vilket jag inte är helt van vid. I skritten gick det jättebra, inga missar. I traven hade jag velat ha lite mer tryck, han blev stundvis med för lite kontakt och när jag då drev blev det taktmiss och vid ett par tillfällen gick han in i galopp. Det var kostsamma missar, men jag föredrar att han är för avspänd än att jag får sitta och hålla i honom. Galoppdelen kändes bra, där hade jag också kunnat ha lite mer energi för att få mer kadens i sprången. Men jag var supernöjd när det var klart. Vi fick 64,8 % och utan missarna hade vi varit och nosa på en 3:e plats där de låg på 66 %. Nu kom vi sist av 6 ryttare varav alla är jätteduktiga och alla utom en har varit med på mästerskap. 2 stycken har vunnit EM/VM... Toppklass!
  
I fredagens teknik var jag otroligt nöjd. Det var en av de bästa rundorna jag har gjort om man tänker på känslan. Vi hade ett par småmissar, men det gjorde ingenting och det tar jag på mig. Vi fick testa en ny kombination av hinder då banbyggaren tyckte vi skulle öppna grinden med lans... Inte helt lätt och min version var inte den mest graciösa, men vi red ihop 68 % och en 5:e plats. Det var jag väldigt nöjd med i det sällskapet och med 3 internationella domare på en så stor tävling. I speeden som gick vid 21.30 på fredagen så var Altivo inte helt bekväm med alla skuggor och ljus som pågick. Han var ändå fin och tryckte på bra och vi kom på 4:e plats. Totalt blev det 5:e plats och jag är väldigt stolt över vårt resultat denna tävling.
  
Idag åker vi till Ponte de Lima och gör sista starten på ett tag. Efter detta ska Altivo få en lugn period och jag ska fokusera mer på de andra hästarna i stallet.

Här rider vi på framridningen onsdag. Lite spänd häst men det släppte resten av tävlingen.

Altivo myser i boxen. Det var rätt varmt stundvis.

Foto av Christina Pietz från dressyren. Det var vit spraymarkering i gräset på medellinjen som Altivo tyckte vi skulle hoppa över.

Screenshot från tekniken. Jag har lagt upp ett par korta klipp på min instagram om någon vill kolla. Sök på astridhedman så kommer jag upp :)

Min kära vän Rebecca Lundell kom under helgen och tog några bakom kulisserna kort på mig och Altivo.
  
 
Stort tack till Kicki Linell som vi fick bo hos och bjöd på underbart sällskap och midsommarlunch. Perfekt helg <3
  
Håll tummarna för oss i helgen!
 
Kram
Astrid


Läst 28087 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
19
2018

Vilken rolig helg jag har haft! Det var välbehövligt för min dipp efter Enjeitado och förkylning på det. Jag, Ginnie och Anna (som båda två också bor och jobbar med hästar i Portugal) bilade ner till Cascais i fredags efter lunch. Global Champions Tour gick i Cascais så det var klart vi ville passa på att se det. Fredag em gick en tidshoppning i 1.45 och sedan en 1.50. Jag blev grymt imponerad av alla fina hästar. Helt sjukt vad de hoppar och vi fick se riktiga toppryttare. Scott Brash, Marcus Ehning, Christian Ahlmann, Luciana Diniz, Maikel Van Der Vleuten, Nicola Philippaerts, Martin Fuchs, Daniel Deusser, Ludger Beerbaum och många fler. Man blev väldigt sugen på att hoppa efter denna helg, fast kanske inte riktigt lika stora hinder. I lördagens 1.60 var det stoooort. Nicola Philippaerts vann den stora GPn på lördagen. Det var en rafflande omhoppning, men jag var imponerad över att Nicolas ritt såg så fin ut och ändå lyckades han vinna. Visar bara hur viktigt det är med dressyr. Vissa såg ut att rida som de stulit hästen och var ändå ett par sekunder långsammare.

Vi fick även inträde till VIPen vilket för mig är en första erfarenhet. Det var rätt häftigt att stå och dricka champagne bland världseliten i hoppning. Marcus Ehning som alltid varit min stora förebild i ridning, inte bara i hoppning, stod ett par meter ifrån mig. På lördagen sprang Scott Brash efter Nicola med en sprutande champagneflaska. Inte riktigt hur mina vardagar ser ut. Men vi hade väldigt kul och jag kan verkligen rekomendera att åka till Cascais denna helg. Fritt inträde och är man i tid får man grymma platser, man sitter precis vid banan. Söndag bilade vi hem, glatt sjungandes till svenska hits. Vi hämtade upp min praktikant Milla på flyget. Hon ska vara hos mig 2 veckor så det är toppen med extra hjälp. På onsdag åker jag och Altivo ner till Cascais och tävlar. På samma bana som GCT gick. Hur coolt som helst. Vi tävlar torsdag och fredag så håll alla tummar ni har för oss.

Ha en toppenvecka!

Instagram astridhedman

Så roligt att få se min idol Marcus Ehning. Jättefina rundor, tyvärr ett riv i GP så det blev ingen omhoppning. Denna kombination var det många som rev då det var rätt trångt och en lång oxer som B-hinder. Man såg många som kom in ganska kort men det var svårt för hästarna att ha power över oxern. De som kom in med mer galopp rev ofta räcket eller frambommen på oxern. Tyckte Marcus skötte denna kombination helt perfekt. Konst!

Mina bästa brudar Anna Lindberg och Ginnie Palm <3


Läst 24906 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
13
2018

I helgen var jag och Altivo i Santrém och red vår andra nationella tävling iår. Vi åkte ner redan på torsdag och jag hann rida på banan under eftermiddagen. Det var en ganska knepig arena med mycket som pågick runt om. Fredag morgon var det veterinärbesiktning. Det har vi alltid på nationella tävlingar vilket jag tycker är bra. Altivo kan vara lite busig, men denna gång skötte han sig fint och vi fick ok från veterinären. Jag red ett pass på morgonen också då vi bara skulle starta kl 15. Han var mer avspänd och kändes väldigt fin.

När det var dags för oss att starta kände jag att han spände till när vi kom in på banan. Jag kunde dock ha honom med mig trots att parasollen vid domarna prasslade på då det blåste bra. Jag var rätt nöjd med ritten, det var inte det bästa vi gjort och några kostsamma småmissar gjorde att vi red ihop 66 %. Men stundvis hade jag bra känsla och jag var nöjd med poängen som kändes rättvist. Utan missar vet jag att vi kan vara på 70 % och för att ligga i nivå med de andra i min klass har man inte råd med missar. I min klass rider VM-vinnaren Gilberto på en annan häst visserligen, VM-trean Joao Goncalves, Joao Bento som också ingick i laget på VM. Eduardo Almeida som var delad EM-etta för 2 år sen (på annan häst). Mafalda som var reserv till att åka till München och en annan ryttare som visserligen inte varit med i något lag, men som är profesionell ryttare och rider en jättefin Oxidado-avkomma (som reds av Pedro Torres). Såååå som ni förstår är konkurrensen rätt tuff, men jag vet att jag och Altivo kan vara med och slåss i toppen om vi rider felfritt och utan spänning. Det är en rätt häftig känsla! I dressyren kom vi 5a av 7. I manövertestet som vi red på kvällen var Altivo inte med mig. Det var strålkastare, soundcheck på scenen som hade baksidan mot banan. Jag var inte alls nöjd med känslan, men nu i efterhand när jag har analyserat så måste jag rida bättre. Jag tror att jag ger upp när vi hamnar i det läget istället för att försöka rida ur det. Jag måste ha hästen bättre framför skänkeln och inte hamna i handen. Altivo är definitivt inte lätt när han blir spänd, men jag måste kunna fortsätta rida och fokusera. Vi red ändå ihop 64 % så det var inte dåliga poäng. Men de andra ryttarna red på 68-70 så vi hamnade sist.

På lördagen inför speeden var jag mer taggad och hade bra energi. Altivo var super på framridningen, jag red massor med tempoväxlingar och såg till att han svarade upp kvickt på små hjälper. Han kändes mycket mer bekväm inne på banan och det är betydligt lättare när man får rida på framåt. Han var helt fantastisk under hela banan och jag tror det kan ha varit en av våra bästa rundor. Vi var 2 sekunder från vinst efter Ricardo med Oxidado-avkomman. Det kändes väldigt stort att slå Gilberto som gjorde en grymt snygg runda, men vi var 5 hundradelar före! Det var ett av mina mål under året, att klå Gil ;)

Vi slutade på en 6:e plats totalt pga vårt spända tekniktest, men jag var ändå ganska nöjd. Vi rider mot de bästa i världen, men jag ska se till att börja vara med och slåss i toppen. Nästa tävling är om två veckor i Cascais, då ska jag ha en bra strategi för att ha en avspänd häst.

Här är ett kort klipp från dressyren.

Jag hade bästa supporten på plats med nästan hela Golega-gänget <3

Ha en bra vecka och kom ihåg att följa mig på instagram astridhedman

Kram

/Astrid


Läst 24972 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
06
2018

Tror solen har dragit till Sverige. Vi har haft riktigt kallt och tråkigt väder de senaste dagarna. Idag hade jag mössa! Den 5:e juni. Skandal! Vi har iallafall inga flugor om man nu ska tänka positivt. Men jag ska inte klaga, det är bättre än 35 grader varmt. I helgen ska jag och Altivo göra vår första tävling efter VM. På torsdag åker vi ner till Santarém där det är nationell we-tävling. Ska bli roligt att tävla och han känns fantastiskt fin. Bara att finlira nu.

De andra hästarna går också bra, den enda fördelen med att Ernst åkte är att jag nu har lite mer tid för varje häst. Vi filmade Giesta som jag ska lägga ut på annons igen. Hoppas få napp nu när hon är mer utbildad och bytena börjar sitta. Har funderat på att testa starta någon we-tävling med henne. Tror hon skulle fungera bra för det och hon är modig. Om någon skulle vara intresserad av Giesta så hör gärna av er på min mejl, astrid_hedman@hotmail.com

Juni är fullspäckad med tävlingar så jag kommer ha fullt upp vilket känns skönt. Semester för sommaren är bokad i Piteå i slutet på juli och jag kommer även ha träningar i Tisenhult första helgen i augusti. Mycket roliga saker att se fram emot och även om det har varit jobbigt med Ernst så tror jag att det var någon mening med att han åkte. Jag är lyckligt lottad som har hans fina helbror i stallet. Horus tror jag kommer bli en väldigt bra häst i framtiden.

Följ gärna mig på instagram, där finns lite fler videos på Giesta om någon vill se, astridhedman är kontot.

Visst är hon fin? :)


Läst 26610 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
02
2018

Det har varit några tuffa dagar för mig då jag varit sjuk. Hostan är värst, men har även haft feber och stannade till och med hemma från jobbet(!). Vi hästmänniskor är inte så bra på att ta hand om oss själva medans våra hästar får allt de behöver. Jag försöker bli bättre på att lyssna på kroppen och vila när jag är sjuk. Men det är inte så lätt då man tänker att man rider bara några och longerar några. Sen så råkade man rida alla i bara farten och på kvällen är man död. Nyårslöfte för 2018 check!

Men idag tänkte jag inte skriva ett monsterlångt inlägg utan istället bjuda på massor av bilder från VM. Here we go!

Väldigt glad över att få vara i samma lag som dessa två härliga människor, Johanna Nygren och Åsa Salétros. Vi hade roligt och jag tycker vi alla var bra på att stötta varann. Dessutom bondade våra hästar, de förstod att de var ett lag. Altivo tyckte att han var lagledare, det tyckte även LappGlans. Violino var mest glad att få hänga med.

Bästa pappa var på plats och hejade på mig och Altivo.

Jag och Johanna chillar på läktaren.

Mysigt för hästarna att få ha fönster och kunna titta ut alternativt bita på folk.

Motljus. Just sayin...Fick hålla i Altivo så han inte skulle bita mig eller pappa.

Min vackra mamma var stark supporter. Dessa t-shirtar var lite skämmiga, men roliga om man vet historien bakom.

Sista ärevarvet. Altivo tycker vi ska göra fler ärevarv, det är nog det bästa han vet. Jag var mest glad att vi överlevde. En tysk hoppade över podiumet med sin häst så en fotograf fick slänga sig. Behöver jag säga mer?

Jag och den nyblivne VM-mästaren Gilberto Filipe Silva med sin fantastiska häst Zinque das Lezirias.

På väg in mot kossorna som vi inte gjorde. Vi stod stilla och tittade på överdomaren i 3 minuter. Lite rebelliskt men kan faktiskt tycka att de åtminstone borde göra någon förändring på detta moment. Kanske bara ha 2 ryttare från varje lag som får göra det. Lång dag för kossorna.

Glad tjej med världens finaste häst.

Piffiga inför finmiddag. Japp that is right, jag har klänning!

Så jag kanske måste berätta historien om The Astrid. När jag åkte till Portugal och skulle jobba för en killa som heter Pedro blev mitt flyg försenat. Jag hade givetvis inte tagit hans telefonnummer (burra!) så jag bad min mamma och kusin skriva till honom på mejlen. På portugisiska så använder de ofta "o" när man kallar på någon. Typ o Astrid. Direkt översatt till engelska blir det "the". Pedros engelska var mestadels översatt via google translate så varje gång han skrev mitt namn blev det the Astrid. Så han skrev till mamma och Carro att "Don't worry, I will take care of the Astrid." Därav mitt interna smeknamn med dessa två brudar.

Hökögat Maria gjorde ett fantastiskt jobb med oss.

Glad 12:a efter dressyren.

Bästa teamet! Min kusin Carro, jag, mamma och Maria. Och Altivo såklart! Pappa bakom kameran.

Så glad att jag får ha denna kvinna som min tränare <3

Bästa <3

Speed

Dressyr

Vi var väldigt fina inför vetchecken som alla 3 hästarna dansade igenom.

Laget med lagledaren Kajsa Ekedahl.

Mer dressyr.

Nu ska jag sova skiten ur denna sega hosta.

Kom ihåg att följa mig på instagram astridhedman


Läst 24078 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.