Portugal-bloggen

I helgen har jag varit i vackra Krapperup och hållt träningar i working equitation. Det var mestadels elever som jag har haft tidigare, men även några nya som hittat till denna roliga disciplin. Jag tycker det är intressant att se ekipage som inte gjort we tidigare, hur de kommunicerar med sina hästar och hur hästarna tar till sig allt nytt. Hur det än går brukar alla tycka det är otroligt roligt och givande. Många ryttare blir överraskade över sina hästarna som ofta är modigare än vad de förväntat sig.

Det är väldigt roligt att ha lektioner och jag är lyckligt lottad som får så mycket erfarenhet redan nu. Det är som med ridning att man behöver många timmar för att bli en bra tränare.

Här hemma flyter allting på och hästarna springer vackert. Min groom är på semester men jag har bra hjälp av min praktikant Ellen Lindberg som ska vara här 4 veckor. Har även mina underbara polare Hanna och Ginnie som hjälper till massor. Det är väldigt kul att ha så många svenskar i stallet och jag är så glad över mina fina vänner.

Hanna tog några superfina bilder av vår vackra Horus. Han har sedan jag red in honom haft hosta i början av passen och ibland inne i boxen. En av mina sponsorer är Mustcare Pro som är ett företag som gör tillskott för hästar. Altivo har fått äta två av deras produkter, sedipro som innehåller magnesium och fenilpro som är en örtblandning med MSM. Jag läste en artikel om att MSM kan hjälpa mot hosta så jag har testat ge det även till Horus. Det har fungerat för jag har inte ändrat på något annat och nu hostar han väldigt sällan. Så glad över att ha hittat dessa produkter! Och visst är Horus vacker? Kolla in dessa bilder.

Hanna Larsson är det som fotat så fint!

Nästa stopp i Sverige blir lusitanofeiran 15-16 september.

Ha en trevlig helg på er, nästa inlägg blir troligtvis ett gästinlägg så håll ögonen öppna efter det ;)

Instagram astridhedman


Läst 40207 ggr Kommentarer Kommentera

Altivo var en dröm förra helgen! I dressyren hade vi kunnat ha lite mer tryck i traven, men det var väldigt jämnt och han var med mig hela tiden. Vi fick 68,53 % vilket jag tycker var lite lågt. Trodde vi skulle komma över 70 %. Men i tekniken fick vi revansch! Vi gjorde en av våra bästa ritter någonsin och slog nytt personligt rekord med 77,64 %. I speeden var han också helt fantastisk trots 35 graders värme och vi slog banrekord. Det kunde med andra ord inte ha gått så mycket bättre för oss.

Nu har jag en ny praktikant som ska vara några veckor. Ellen Lindberg heter hon och det ska bli väldigt roligt då hon själv tävlar working equitation hemma i Sverige. Min kompis Hanna Larsson är också på besök här i norr så vi har passat på att göra nya filmer på de hästar vi har till salu. Om någon skulle vara intresserad kan ni kontakta mig på astrid_hedman@hotmail.com.

Imorgon åker jag till Skåne och ska ha träningar. Ska bli så roligt att träffa gänget och ha träningar i bästa grenen working equitation! I september har jag en till resa till Sverige bokat. Då ska jag till Rotbrunna där det hålls lusitanofeira. Jag har aldrig varit dit så det ska bli roligt att se hur det går till i Sverige och se på fina svenska lusitanos. Jag kommer även delta i we-uppvisning och hjälpa till att visa ett par hästar. Kanske är den någon av er läsare som ska dit? Mer info finns på https://lusitanosallskapet.com/. Förutom tävlingar och utställningar pågår ett lotteri där första pris är en lusitano! Jag kommer definitivt att köpa ett par lotter :)

Här kommer massor med filmer från helgens tävling och våra saluhästar.

Alla vackra bilder är tagna av Hanna Larsson.

Instagram astridhedman


Läst 34655 ggr Kommentarer Kommentera

Min plan var att blogga från Sverige, men det var optimistiskt tänkt. Vilken sommar det var i Sverige. 26 grader i vattnet och sol nästan varje dag. Jag vet att det har sina nackdelar och klimatförändringar osv. Men det var otroligt härligt att komma hem på semester och träffa nära och kära.

Det blev inte så mycket ridning förutom på mammas fina Bobo (186 cm hög). Helgen innan jag åkte tillbaka till Portugal blev det ett stopp på vackra Tisenhult säteri där det var we-läger. Väldigt fint arrangerat av Caroline Johansson och alla deltagare gjorde bra ifrån sig. Det är så roligt att undervisa i working equitation, man ser verkligen på hästarna hur roligt de tycker det är och ryttarna blir mycket tydligare i sin hjälpgivning. Rider man runt på en volt är det lätt att fokusera på att hästen ska gå på tygeln, tempot blir för högt eller lågt och man harvar på runt runt. Working equitation är fortfarande dressyr, men så fort man börjar fokusera på att rida symmetriska volter runt tunnor/stolpar med hästen i balans så ändras ridningen och med det hästens attityd. Dessutom finns det många hinder som testar ekipagens samspel och det är otroligt mycket lydnad, exempelvis grinden, bron och sidepass. Jag hade lektion med några som aldrig testat på förut och några mer rutinerade ekipage som jag haft tidigare. Fick även träffa fina Aquario som jag red förra året och tävlade med. Han har hamnat i helt rätt hem med den fantastiska familjen Briese där han är lärare åt 11-åriga Ingeborg som tar lansen i galopp och gör enkla byten klockrent. Det var roliga dagar och jag blir alltid inspirerad efter att ha hållt lektioner.

Mina hästar tyckte att det var en kort semester! Cecilia Fendin och Ginnie Palm hade tagit väl hand om mina bäbisar medans jag var borta, men alla hade fått paus i ridningen så de var faktiskt lite semesterslöa första veckan. Jag var också ur form, men mot slutet av förra veckan började vi alla komma igång mer. Jag tycker det är så härligt när man får komma hem och rida sina egna hästar. En paus i träningen gör alla gott, äldre som yngre och jag tycker att man alltid kommer en bit högre på stegen när man kommer igång på nytt.

I helgen ska jag och Ginnie åka på tävling med Altivo och Fagote i Ponte de Lima. Det ska vara runt 35 grader varmt så blir kuuul att rida i sin portugisiska kostym.... Ginnie ska tävla dressyr på sin vita springare så det kommer bli en rolig helg trots värmen. Indio och Fandi tävlade där söndagen innan jag åkte på semester och de skötte sig så fint så de får vara hemma och jobba på nya svårigheter istället för att tävla.

Kram på er, kom ihåg att vara i nuet och vara snälla mot varandra <3

Instagram astridhedman

Underbara sommarstället i Piteå, Pitsund <3

Ovant att inte ha ridbyxor!

Aquario och Ingeborg <3

Här är jag och Aquario på tävling i Portugal 2017.

Hela Tisenhult-gänget

Fandi, Giesta och Indio på tävling. Alla 3 har skött sig väldigt fint och nu tränar vi mot nya nivåer! Giesta är till salu.

Ginnie och jag drar på tävling med våra lusar i helgen. Det är så kul att ha sällskap i stallet!


Läst 34182 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.