Portugal-bloggen

Hej på er,

Trots coronan har jag många roliga saker på gång. I veckan har jag tävlat till exempel. Det är Lusolove som anordnat en online-tävling där man rider ett av de internationella dressyrtesten i working equitation. Jag deltog med Fandi och Indio. Väldigt bra att träna program och att få bedömning av 3 internationella domare. Blir spännande att se hur vi står oss i konkurrensen, det var över 100 starter totalt från 14 olika länder. Vi får se om tävlingar online kommer bli vanligare nu under dessa märkliga tider.

För ett par veckor sedan anordnades det en träningstävling i hoppning på anläggningen där jag står uppstallad. Det var Portugals toppryttare på plats och jag var självklart med på ett par hästar för att visa att dressyrryttare också kan hoppa. Långt ifrån deras höjder, men vi gjorde defentivt inte bort oss och bästa Anna Lindberg coachade. Många klienter frågar mig om lusitanos kan hoppa och svaret på det är JA. Kanske inte alla hoppar så bra, men de flesta kan hoppa om man tränar dem. Jag kanske blir hoppryttare efter tävlingsuppehållet. Lite kul fakta är att jag har tävlat mycket hoppning på min D-ponny upp till 110 cm. Vi hade några placeringar och red div 1 lag. Jag har alltid älskat hoppning, men det råkade bli dressyr när jag tog över mammas halvblod som var en väldigt talangfull dressyrhäst. När jag hittade working equitation kände jag mig hemma då det både har dressyr och man får en adrenalinkick i speeden. Sidospår...

Jag och Anna har också gjort en del jobb med Brighmare. En onlinekurs med roliga bomövningar, den kommer snart att bli tillgänglig på deras hemsida www.brightmare.se

Vi har fler roliga projekt på g som kommer ha att göra med working equitation så håll ögonen öppna. Det känns väldigt bra att representera brightmare som värdesätter allsidig och hästvänlig träning.

Jag och Fandi har provat på toalettpappersutmaningen. Det var väldigt roligt! Bra träning för att över kroppskontroll och följsamhet.

Já Vi är såld till svenska Mimmi Tayli. Han kommer stå kvar i träning hos mig några veckor innan han åker till sitt nya hem. Jag tror de kommer att bli en perfekt match och jag är otroligt glad över att få jobba med så trevliga hästar och människor. Nästa vecka kommer det en häst som jag ska prova åt en kompis, det blir spännande och jag lovar att hålla er uppdaterade om det blir affär eller inte. På tal om att prova hästar kommer jag att börja erbjuda det som tjänst. Jag har haft ett flertal personer som skrivit till mig anående att köpa häst. Nu när det inte går att resa utomlands kan det vara knepigt och man vill såklart inte bli lurad på något sätt. Det kan också vara svårt med språket och veta vilken veterinär som är bra för att göra veterinärbesiktning osv. Därför tänkte jag erbjuda att åka och provrida. Om det blir affär kan jag även rekommendera veterinär, delta vid veterinärbesiktningen och filma. Dessutom kan jag hjälpa till med allt runt omkring resan och jag har även möjlighet att ha hästen i träning några veckor vid behov. Kanske man har hittat en hingst som man vill kastrera innan man tar hem den. Jag kan hjälpa till att hitta hästar, men många kanske redan gjort det jobbet och vill ha en oberoende åsikt om hur hästen är i hantering och ridning. Om detta låter intressant får ni gärna mejla mig på astrid_hedman@hotmail.com och så kan vi göra en plan för just dig.

Hoppas ni alla får en fin söndag!

Kram,

Astrid

Instagram astridhedman


Läst 73765 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.