Portugal-bloggen
JAN
22
2023

Hej pa er!

Min dator gick sonder i hostas vilket gjort att jag kommit av mig helt i bloggandet. Nu har Anna ordnat en dator, dock med portugisiskt tangentbord, sa de svenska bokstaverna finns inte med. Hoppas ni kan hanga med anda! 

Jag som tankte att efter sommarens VM skulle hosten bli lite lugn och skon. Dar hade jag helt fel! Jag har haft runt 10 hastar hela hosten och vintern, ett valdigt bra gang och hog kvalité vilket ar superkul. Jag har varit och tranat i Visby, Orebro och Avesta. En snabbvisit i Pitea tre dagar var det narmaste semester jag kom, stannade kvar i Portugal over jul. Haft bada foraldraran pa besok med respektive. Maria Eriksson har varit och drillat oss en helg.

Golega var som vanligt i borjan pa november och dar jag motte min nya karlek, lusitanohingsten Jaguar. Det var forsta gangen pa manga ar som jag akte till Golega utan hast. Jag hade nagra kunder som letade hast och jag hade bokat ett gang for provridning. En av dem var en morkgul hingst pa 8 ar. Han var over budget for min kund, men agaren tyckte jag skulle prova rida honom iallafall. Fran forsta stund nar jag satt upp kandes det bara helt ratt. Allt fungerade och hasten var helt med mig trots den stokiga miljon. Jag red honom dagen efter igen, trots att jag sa att varken jag eller klienten har budget for denna hast. Efter dag tva var jag fast! Jag hade ett mote med agaren och vi kom fram till en overenskommelse sa jag fick tid att ordna fram pengar. Jag har involverat hela min familj i detta projekt och tur att han har det namn han har, da manga i min familj ar bilintresserade. Jag kan knappt tro det sjalv, men pa nagot vanster gick allt ihop och jag hade turen att fa salt Lirica till England vid arsskiftet. Nu star han har i stallet och vi ska debutera i working equitation nasta helg. Malet ar EM 2024 och vi ar med i observationsgruppen just nu, men mitt mal ar att kliva upp i spetstruppen i slutet av aret. Jag har haft honom i cirka en manad nu och vi haller pa att lara kanna varann. Men han har en underbar karaktar och en stor dos humor. Jag tror att han vet hur snygg han ar, godkand hingst ar han ocksa, men fantastiskt fint psyke. Vad som an hander pa denna resa ska det bli sa spannande att utvecklas ihop och en ny utmaning i mitt liv. Jag ar nastan lite radd att njuta for mycket, allt gar valdigt bra just nu. Nasta helg ska jag aka pa tavling (bade we och dressyr) med en lastbil full med hastar som jag ska rida. 6 stycken och det kanns sa coolt att vara dar efter sa manga ar av jobb och slit. Det ar sallan jag far behalla hastarna sarskilt lange och nu har jag som sagt en bra grupp med hastar och flera langsiktiga sammarbeten vilket ar sa roligt. Livet ar inte bara en dans pa rosor, men just nu skakar jag loss sa lange det varar. 

Aven fast man har flera fina hastar att rida varje dag kan det vara tungt med motivationen. Denna vinter har varit den varsta sen jag flyttade hit, vet inte hur manga liter regn det kan komma, men det har regnat helt sinnessjukt mycket. Lite blast pa det i vart taltridhus och man far halla i sig vissa dagar mer an andra. Men nu verkar det bli battre och prognosen ser ut att ge sol for de narmaste dagarana och forhoppningsvis over tavlingen. Varen ser redan nu ut att bli fullbokad med tavlingar, ett antal resor till Sverige for traningar och jag kommer faktiskt att ta lite semester i borjan av februari da jag ska hem till Pitea en vecka. Kommer sjalvklart att ge lektioner ocksa, men ska forsoka vila upp mig och samla energi infor den fullspackade varen. 

Maria trimmade mig och Ginnie i november. Har rider jag fina Lirica som nu har flyttat till England.

Lite semester med mamma och Janne som kom pa besok. Vi akte till vackra Douro dalen och bodde pa husbat, rekommenderar starkt! 

Pappa, Charlotta, Alba och Beata var ocksa pa besok och aven om vadret inte var sa bra hade vi det valdigt mysigt. Alba tog denna fina bild i stallet. 

Nagra hemmatavlingar hann vi med under hosten, bade working equitaiton och hoppning. Bimba ar med och gar banan.

Min nya karlek Jaguar! 

Ha det fint och jag ska uppdatera om min hektiska tavlingshelg! 

Jag har gjort en ny instagram och facebooksida dar jag lagger ut hastar till salu. Ville fa lite mer ordning och att folk enkelt kan hitta vilka hastar som finns tillgangliga an att bara hitta mina tavlingsresultat pa min egna sida. Den heter hedmanhorsesforsale bade pa instagram och facebook. Ska ta och lagga ut lite fler hastar, men har hellre fa som jag vet ar bra an att slanga ut allt folk skickar. 

Ha en fortsatt fin sondag,

Kram!

Astrid


Läst 186677 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.