Portugal-bloggen
MAJ
30

Portugisisk organisation

Jag lovade att jag skulle bli en väldigt organiserad 26-åring vilket hitills har gått väldigt bra. Men det är inte lätt att vara organiserad i ett oorganiserat land! Jag skulle ha åkt på regional we-tävling i söndags men vi fick meddelande om att tävlingen skjuts fram till den 4:e juni. Det var något strul med domare som gjorde att de fick flytta. Jag förstår att det är svårt att få allt att gå ihop när det är tävling, men det gör det väldigt svårt för oss ryttare som håller på med mer än 1 disciplin. 4:e skulle jag debutera med Giesta och Invictus på en dressyrtävling. Nu hade jag tur att det fanns en annan mindre tävling inte så långt bort den 3:e. Så på lördag åker jag och tävlar dressyr med 2 hästar, söndag we med 3 stycken. Tuff helg! Den andra we-tävlingen som skulle vara när jag är i Sverige på bröllop flyttade de fram till 10-11 så det var faktiskt bra för mig. Dock så skulle det vara en stor dressyrtävling 9-11 som jag planerat att åka på. Nu blir det nog dressyr fredag och lördag morgon, we lördag em och söndag. Vila kan man göra i graven!

Men det är ganska frustrerande när datum inte hålls, mycket svårt att planera sin tävlingstermin och göra alla hästägare i stallet glada. Tur att jag har världens bästa hästägare som ställer upp och alltid är glada!

Jag och Maja har filmat lite utbildningsfilmer. Vi har haft fokus på skänklarnas position. Ska slänga ut resten någon dag denna vecka. I denna film visar jag 3 övningar man kan göra för att få ett korrekt skänkelläge.

Övning nr 1 är att snurra foten (åt båda hållen) för att mjuka upp fotleden där vi måste kunna vara flexibla. Det är väldigt bra att alltid börja med att skritta fram utan stigbyglar för att sträcka ut och få långa skänklar.

Övning 2 är fosterställning. Håll upp och ut knäna från sadeln, spänn magmusklerna, man ska inte luta sig bakåt. Detta är en bra övning för att hitta balansen på triangeln (sittbenen och pubisbenet). Sparka sedan bak och neråt för att få skänklarna i rätt position.

Övning 3 är att ta tag om baksidan av låret med handen och vrida om skänkeln. Det är viktigt att sitta på insidan av låret för att få ett djupare säte då sittbenen öppnas upp i denna position. Inte bara låret, utan hela skänkeln ska ligga om på insidan. Alltså knän och tår peka rakt fram! Kolla även när du tar stigbyglarna att du kan behålla hälen under höften.

Kramis

Astrid


Läst 35057 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
23

Ofrivillig ändring av plan

Ni som följer Instagram har kanske redan sett att jag och Altivo inte kom oss till tävlingen i helgen. Strul med papper gjorde att vi inte fick starta efter beslut av överdomare. Jag är iallafall glad att vi ringde innan så vi inte gjorde resan i onödan för jag fick inte heller starta utom tävlan. Jag var otroligt besviken för det var bara "klanteri" från min sida och att vara ute i sista minuten. En dyr läxa att lära av.. Bryt ihop och kom igen! Min mamma var inte så förvånad utan sa "du har ju alltid varit så". Så igår när jag fyllde 26 år bestämde jag att från och med nu ska jag bli mer organiserad och ha alla saker klara flera månader i förväg. Känns som att jag har gjort många stora löften på kort tid. Sitta som en gudinna, odla en trädgård på min balkong och bli superorganiserad... Wish me luck!

Eftersom denna tävling inte blev av så anmälde jag Altivo till den regionala tävling som är på söndag här i norr. Bättre än ingenting och jag behöver också få rundor i kroppen på en hand. Kommer alltså ha 3 hästar med på söndag, hoppas att det inte är 35 grader varmt som idag. Ernst, Aquário och Altivo blir det som ska tävla.

Annars rullar allt på, svettas och rider. Vi hade en supermysig födelsedagsmiddag igår, jag, Anna, Ginnie och Maja åt skaldjur. Här i Portugal har de något som kallas Percebos, kallade långhalsar på svenska. I love it! Ser väldigt märkligt ut men smakar hav. Maria Eriksson följde med dit en kväll och hon blev väldigt intresserad då hon aldrig smakat det förut och det var så gott. Hon skickade en länk till mig några dagar senare och långhalsar är tydligen med på top 10 av världens dyraste matvaror. 4000 kr/kg och det är väldigt svårt att få tag i. Finns mest i Spanien och Portugal. Vi betalade under 20 euro för massor med mat (skaldjur m.m.) och sangria. Portugal <3

Underbar födelsedag med hästar, vänner, sol och långhalsar <3

Kram

Astrid

(Instagram astridhedman)


Läst 28242 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
19

Pedro träning

Tisdag åkte jag, Maja Forsell och Altivo ner till Pedro Torres för att finslipa innan tävling. Det är första gången jag ska tävla på enhandsfattning så vi hade mycket att jobba med.

Jag har otrolig tur att få rida för två så kompetenta och fantastiska tränare som Maria och Pedro!

Allt som jag fick jobba med Altivo för Maria gick väldigt bra ihop med det Pedro ville. Jag fick jobba på att samla honom för att få in fler språng och ha mer tid på mig. Inte hålla i honom för mycket i svängarna, utan ge honom lite plats i tyglarna och sedan ge stöd för att få samling i bytet. När det blev vingligt fick jag lätta men hålla honom samlad med min sits. Tisdag fick jag rida rätt så sent på kvällen, vi var klara efter 22. Altivo var superladdad och spänd så jag tappade fokus och blev irriterad. Det gjorde givetvis inte saker bättre och jag hade inte huvudet med mig när jag skulle göra alla olika övningar. Stackars Pedro gjorde det han kunde och det blev bättre mot slutet. När man rider på en hand måste man vara väldigt organiserad och planerad, hamnar du 1 meter för långt åt något håll är du borta. Vi avslutade ändå lektionen på ett bra sätt och man får vara glad att Altivo är taggad för att han tycker det är roligt. Jag lovade Pedro att jag skulle rida bättre dagen därpå.

Vi fick sova över hos Barbro som är svensk och bor i Portugal. Jättekul att umgås lite och vi skålade för Maja efter tolvslaget som fyllde 20 år. Grattis!!!

Onsdag kändes det som att jag hade lite mer koll på "grejerna" och det kändes väldigt bra. Jag hade lite mer tid till att värma upp och få hästen avspänd. Jag tänkte mer på hur jag skulle rida (ganska ofta iallafall) och var mer organiserad i min ridning. Vi gjorde lite olika teknikhinder och sedan red jag igenom dressyrprogrammet igen vilket gick riktigt bra.

Jag höll mitt löfte! ;) Nu har jag skrivit ner allt jag ska tänka på och det blev en hel del.

Imorgon 21.25 portugisisk tid får ni hålla tummarna då jag och Altivo ska rida dressyren i Golega. Jag tävlar mot 5 andra ryttare, bara män. 3 stycken har ridit EM varav 1 har vunnit individuellt (Eduardo Almeida) och de två andra var med i guldlaget. De två andra ryttarna har varit med och tävlat på hög nivå i flera år och är inga nybörjare precis. 6 tjejer av 32 ryttare totalt i tävlingen så knappt 20 % är tjejer. Vi får hoppas på girlpower imorgon. Ni kan följa mig på Instagram så ska jag försöka uppdatera; astridhedman

Natti,

Astrid

Jag och Altivo i Golega förra året då det gick riktigt bra :) Låt oss se om vi kan göra lika bra ifrån oss i consagrados-klassen.

Maja var hyfsat nöjd mitt emellan två världsmästare på sin 20-årsdag. Fr vä Pedro, Maja och Bruno Pica de Conceicao (elev till Pedro och har bla vunnit VM i we 2014 med hästen Trinco).


Läst 22135 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
15

Mera träning

Vilka toppendagar jag har haft med Maria som körde hårt med mig förra veckan. Som jag skrev i mitt förra inlägg var det fokus på min sits. Sista dagen fick jag magisk känsla på Enjeitado. Gjorde vi piaff, passage eller kanske en galoppiruett? Nej, vi red på en 20-metersvolt till höger. Jag har fått träna mycket på att bara hålla ihop mina händer och svänga hästen med min kropp. Låter enkelt men jag har haft problem till höger. Jag vill gärna flytta in händerna så jag fick svårt när jag inte fick dra i innertygeln. Men till slut fick jag till det då jag fick tipset av Maria att testa sätta fram min innerhöft mer. Då klickade det till! Tänk att det kan vara så häftig känsla att kunna svänga till höger :) När man sitter "i" hästen, har full kontroll på hästens kropp, man kan rida i äkta samling enbart med sin kropp och känner att man kan lätta av i tyglarna vilket moment som helst och hästen fortsätter hålla sig för min sits. Det är grejer det!

Vi gjorde en hel del andra övningar än att svänga till höger, men det är coolt att man inte behöver göra en massa krumelurer för att få wow-känsla. Jag måste erkänna att första två dagarna när jag fick ändra på allt i min sits kände jag mig rätt värdelös, men man kommer aldrig ifrån det jobbet. Sitsen är A och O. Sitter jag i rätt position i rätt moment så händer fantastiska saker. Men det är väl därför som ridning är så otroligt svårt. Du ska samverka med en annan varelse och du måste vara medveten om vad du gör med din kropp. Vissa muskler ska spännas och andra ska vara avspända. Du måste lära dig att lyssna och känna in vilka signaler din häst ger och ha tajming. Sista dagen kändes det som att jag kunde rida litegrann iallafall. Maria är verkligen en helt fantastisk lärare och hon håller sina elever ödmjuka vilket är bra :) Hon sa något bra när jag lämnade henne på flyget, att vi ska sträva efter perfektion. Det känns som ett häftigt mål! Jag lovade henne att nästa gång hon kommer ska jag sitta som en gudinna och jag ska ha en liten trädgård på min balkong. Känns som gudinne-sitsen är närmare än trädgården...

Imorgon åker jag ner till Pedro Torres med Altivo för 2 dagars träning. Då blir det fokus på working equitation och enhandsfattning. I helgen är det dags för vår debut i svår klass (consagrados). Jag ska försöka hinna blogga efter att vi har varit till hos Pedro.

Kram!

Astrid (kom ihåg att följa mig på Instagram astridhedman)

Min fina Altivo ska ut på tävling igen! Han fick på sig skor men tror vi ska ha honom barfota mellan tävlingarna.

Världens bästa på alla sätt och vis <3


Läst 26050 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08

Träna träna träna

Äntligen är världens bästa Maria Eriksson här! Jag har ridit alldeles för mycket själv, nu är det mycket att korrigera i sitsen. Jag funderade mycket på vad jag skulle få jobba med då hästarna har varit rätt fina. Vissa gånger har jag fått rida på framåt, andra gånger har jag ridit för mycket framåt så vi måste samla. Jag har ridit för mycket i böjning och måste rakrikta eller ridit för rakt och måste böja mer. Denna gång var det ryttaren som behövde mest arbete!
  
Jag tror att när jag har haft så mycket hästar så har jag inte lagt tid till att fokusera på mig själv, utan mest på vad hästarna ska göra. Jag har slarvat med min högersida så det är cirka 1 dm skillnad i axlarna! Jag har inte fått igenom min vänsterskänkel och har kompenserat med att hålla i högertygeln, tagit tygeltagen i axeln istället för biceps så nu är det hard work för att fixa till det. Lite fler saker på checklistan är givetvis med ;)

Vrida om underarmarna och ta tygeltagen i biceps.

Hitta en mer elastisk kontakt.

Vrida om skänklarna och länga ut dem.

Titta upp och balansera upp huvudet på ryggraden.

Hålla tyglarna mellan tumme och pekfinger.

Bli mer medveten om mina händer (inte "nappa" i tyglarna, spec med högerhanden).
  
Oroväckande mycket att korrigera, men det är ju det som är kul med riding. Det finns alltid mycket att jobba med och gör ryttaren rätt så blir hästarna fina. Det är svårt att rida, det är en konst och tar tid att lära sig. Men när man får till sitsen och hästen går på så små hjälper är det den häftigaste känslan som finns.
 

Nu finns Aquário ute till salu både på Hästnet och Hippsons nya salusida. Sök på we/dressyr lusitano. Länk till salufilmen https://youtu.be/CF6K7coezCk

Här är speedtestet från Amarante för ett par helgen sedan. Om ni är intresserade så mejla mig på astrid_hedman@hotmail.com

Kom också ihåg att följa mig på Instagram astridhedman

Natti
/Astrid


Läst 25682 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02

Altivo back on track

Förra veckan var riktigt bra. Alla hästarna känns fina nu så ska bli kul vad min tränare Maria säger när hon kommer på fredag. De flesta av hästarna är nya men ett par stycken kommer hon känna igen. Vi gjorde tänderna på Ernst i fredags. Han var vass och hade ett litet sår i ena kinden. Jag tror att det kan ha varit vad jag kände i ridningen så jag är glad att vi kollade det. Känns mycket bättre nu! Det är därför det är så skönt när man har haft hästarna en längre tid och man vet vad som är normalt och inte. Mycket lättare att förebygga skador och i god tid kunna känna om något inte står rätt till.

En annan som jag känner väl är Altivo och han är på gång! Jag har inte skrivit så mycket om honom på senaste. Som ni kanske vet så har han varit skadad, ingenting allvarligt och det stora problemet har varit hovarna. Han har väldigt olika stora framhovar och då min duktiga hovslagare har jobbat med att få honom jämnare i hovarna så tror jag att det har stjälpt. Han har inte varit bekväm och belastat fel (hästen är ändå 12 år). Jag har också velat att han ska försöka få till framhovarna, men i slutet på januari tog vi av skorna för att låta honom nöta de så som han är naturligt. Det var det bästa beslut vi tagit för nu är han finare än någonsin! Han blev aldrig särskilt hovöm vilket jag var rädd för. Jag har skyndat långsamt så att han ska vänja sig och härda hovarna. Nu känns han toppen och jag testade lite enhandsfattning i lördags som gick super. Har suttit och kollat på alla dvd´s med Pedro Torres så är full med inspiration. Har en perfekt plan med träning för Maria, ett par dagar hos Pedro och sedan vår debut i enhandsklassen consagrados i Golega 19-21. Ska bli spännande, men jag tror vi kommer göra bra ifrån oss. Vi ska nog slå på honom skor, åtminstone veckan innan tävling och sedan ska jag bestämma om vi fortsätter barfota och bara sko innan tävling. Har någon av mina läsare bra erfarenheter av hästar som går barfota?

I lördags kom Invictus ägare och vi körde en liten fotosession. Hästen är så vacker, jag visste inte att vi skulle fota så ser lite sjaskig ut men på guldhästen spelar det ingen roll ;)

Enjoy!

Visst är han snygg?

Kom ihåg att följa mig på Instagram astridhedman

Kram!


Läst 25376 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26

we tävling

Nu har det hunnit gå långt mellan gångerna igen i mitt bloggande. Efter att min älskade mamma hade varit på besök så åkte jag hem till Piteå en vecka för kusinträff under påskhelgen. Passade även på att jobba lite och ha lektioner med we-inriktning. Fick se Harmonia och Jardim, två avkommor efter Altivo som numer bor i Sverige. Jätteroligt när allting blir rätt vid försäljning.

När jag kom hem så fick jag rida Ernst och Aquario bara några dagar innan we-tävlingen som gick söndag. Jag tyckte Ernst kändes lite konstig så tänkte först inte ta med honom. Red lördag innan vi åkte iväg och då gick han super. Bestämde mig för att ta med honom och se ifall han kändes bra på uppvärmningen. Han var jättefin på tävlingen. 69 % i dressyren, 68 % i manövertestet (vårt bästa någonsin förutom ett par ryttarmissar) och en snabb speed. Detta gjorde att vi hamnade på förstaplats! Så man kan väl säga att det var rätt beslut att ta med honom. Förmodligen var han bara lite oriden och jag blir nojig.

Aquario skötte sig också jättefint. Det var hans första tävling någonsin, jag tror att han tyckte det var lattjo att få komma ut på äventyr. Han betedde sig som en unghäst på framridningen till dressyren, kastade med huvudet och slängde ut något framben ibland. Men inne på banan skärpte han till sig och vi red ihop 64 % och en tredjeplats där. I manövertestet var det ett par saker som funkade mindre bra, men för att vara första gången är jag supernöjd med honom. 61 % och fjärdeplats. I speeden kändes han mer säker och han överraskade mig i vändningarna.Totalt kom vi 4:a vilket jag är mycket nöjd med. Kommer bli toppen när han får mer rutin.

Så det var en bra helg och jag är så tacksam över att ha Aquarios ägare Nuno och hans flickvän Catarina i teamet. De är bara bäst! En extra morot under helgen var att få beröm från självaste Miguel Fonseca som grattade till bra ridning och sa att jag börjar bli riktigt farligt motstånd. Kul :D


Idag var det Portugals nationaldag så vi hade lunch i stallet. Mina svenska kompisar kom också så det var hur mysigt som helst. Även min nya praktikant Nathalie som kom från Sverige idag var med.

Nu är jag laddad för att rida järnet och sedan kommer världens bästa Maria Eriksson nästa helg för att hårdköra med mig och hästarna. Can't wait!

Jardim har det toppen i Boden hos Roger Laestadius. Han har börjat rida honom och han sköter sig toppen.

Harmonia har bott i över ett år i Sverige hos bästa Emilia Palmgren. De var med på we-träning och Harmonia var en riktig tuffing som tyckte hon redan kunde allt. Inte rädd för tjuren ;)

Aquário <3

Ernst kanske skulle bli hopphäst? Mitt hjärta <3

Prisutdelning. Det är så otroligt härlig stämning på dessa tävlingar. Som en enda stor familj.

Dreamteam <3

Bjuder på denna. Hahaha!

Natti och puss,

Astrid


Läst 29859 ggr Kommentarer Kommentera

APR
09

Douro

Nu har jag och mamma kommit tillbaka från vårt lilla äventyr i Douro. Jag är ju inte så bra på att åka iväg om det inte innefattar hästar, så det är toppen att ha besök så man kommer sig iväg och turistar. Portugal är ett otroligt vackert land och det finns så mycket fint att se. Något jag verkligen kan rekommendera efter denna helg är Dourodalen. Douro är en flod som är cirka 900 km lång. Den ringlar sig mellan källan i Duruelo de la Sierra i Soriaprovinsen i Spanien till Porto där den mynnar ut i Atlanten. Jag och mamma tog bilen och körde på de slingriga vägarna till staden Pinhão. Där hade vi en fantastisk lunch med en utsikt som hette duga. Vi tog en timmes båttur (kostade 10 euro per person) och därefter rullade vi vidare till vårt hotell. Vägen gick nästan hela tiden längs med floden så man satt bara och gapade för att det var så vackert (fast jag fick hålla ögonen på vägen, ganska brant och kringelikrokigt).

Vädret gjorde också sitt till, det var strålande sol och cirka 25-30 grader varmt. Vi bodde på ett fint hotell som hette Douro Palace, superfint och bra service. Vi åt middag på en mysig restaurang som var en 15 minuters promenad bort från hotellet, Solar Restaurante. Grymt god mat, vi körde lite tapas och knallade sedan tillbaka till hotellet.

Idag på förmiddagen yogade vi, åt frukost och sedan gick vi ner till spa-avdelningen. Där blev det bastu, pool och avslutningsvis massage. Lovley! Vi åkte hemåt på små vägar men tog en avstickare till Matosinhos där det blev lunch på stranden. Det var en fantastisk helg och jag måste säga att det var rätt skönt att ha en hästfri helg och skämma bort sig själv. Det behöver man ibland! Imorgon är det back in business med hästarna, men bara för ett par dagar för sedan drar jag till Sverige över påsk. Onsdag flyger jag till Stockholm och skärtorsdag bilar jag och mina kusiner upp till Piteå för att umgås hela helgen. De drar tillbaka på måndag och jag stannar kvar ett par dagar för att ha träningar på hemmaklubben Piteå Ridklubb. Gruvar lite då de nyss har fått en massa snö och vi har nästan 30 grader varmt.

Utsikten från vårt hotell. Lite moln på morgonen men underbar temperatur!

Vyer från båtturen.

Utsikten från bordet där vi åt lunch.

Yogaflickorna. Kan varmt rekommendera youtube-kanalen Yoga with Adriene. Hon har massor med instruktionsvideor som är olika långa. Jag ska köra hennes 30-dagars utmaning efter påsk. Vem är med mig?

Lunch i Matosinhos. Jag inviger min solhatt :)

Några hästbilder måste jag ha med :) Detta är från veckan. Nu känner ni igen väl igen finingen Invictus?

Mys med stona och lillfölis. Nu har vi två dräktiga ston. Forja och Franja är klara, nu hoppas vi att Galiza blir dräktig. Hon ska betäckas till veckan och vi väntar på att Duquesa ska föla. Längtar!

Finaste Horus börjar bli en stor pojke. Nu har vi ridit själva på utebanan, stort!

Jag och mamma satt på restaurang när denna hemska nyhet kom upp på tvn. Helt ofattbart att detta händer, så glad över att alla mina nära klarade sig oskadda. Tänker på de familjer som tappat sina älskade. Fantastiskt att se Sverige så enat och kärleksfullt mitt i allt elände. Man ska vara tacksam för det man har <3

Stor kram,

Astrid


Läst 28008 ggr Kommentarer Kommentera

APR
04

Mamma på väg!

Imorgon em ska jag hämta upp mamma på flyget. Längtar!

Helgen spenderade jag med Catarina och Nuno (ägare till Fandi och Aquario) och söndag satt vi och såg på flera CD med Pedro Torres. Jag hade hoppats kunna åka ner till Pedro nu när mamma är här, men tyvärr skulle han ha clinic i Schweiz så jag får ta det en annan gång. Men det var toppen att titta på hans CD, nu är jag full med inspiration för veckan. Han rider så otroligt bra och har en så fin inställning till hästarna. Han rider några olika hästar och det ser lätt ut. Blir hästen förvirrad, spänd eller något missförstånd så stannar han upp. Sen så ger han en klapp och så på det igen.

Har också lyxen att få träna för världens bästa Maria Eriksson som jag jobbade för efter gymnasiet. Hon kommer och hjälper mig med hästarna i början på maj. Längtar, det blir perfekt med några intensiva träningsdagar efter en påskvecka hemma i Piteå.

Att hitta bra tränare är inte helt lätt. Jag är så glad att ha den perfekta kombon, även om det är långt ifrån lika ofta som jag skulle vilja, med Maria och Pedro.

Jag tänkte kolla om någon av er har några frågor eller något ämne ni skulle vilja att jag tar upp i bloggen? Behöver blogginspiration så hjälp gärna till genom att kommentera eller mejla på astrid_hedman@hotmail.com eller skriv till mig på Instagram astridhedman .

Kram

/Astrid

Läntar till tävlingen i april med Enjeitado och Aquario :)


Läst 26596 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
31

Bildbomb

Har haft riktigt bra dagar med fina hästar och duktiga praktikanter. Imorse åkte Josefina och Elin till flyget efter 3 veckors praktik. Jag behöver inte vara själv så länge för på tisdag kommer mamma och hälsar på <3

Alla hästarna går riktigt bra just nu. Det är bara le och njuta! Ernst går som en miljon och bytena fungerar och vi har börjat leka med passagen. Den nya guldpojken Invictus gör framsteg varje dag och vi red ut igår för första gången. Han gick som tåget (på ett bra sätt). Ernst som var barnvakt fick gå tvåa för Invictus ville gå först och kolla på allt.

Giesta har verkligen gjort framsteg! Nu har hon bättre attityd och tycker det är kul att jobba. Mycket bättre i galoppen, verkar som att allt cavalettiarbete har gett resultat. I förrgår testade jag be om ett byte och hon byte på hjälpen!

Horus har jag ridit själv på utebanan, stort steg för oss. Han är ju 5 år iår, men ligger efter. Fast han ser fortfarande ut som en stor hundvalp så jag har ingen stress med honom ;) Den nya fuxen Hospedeiro har det varit mycket jobb att få honom att lita på människor. Nu har jag kunnat rida honom själv och han har fått en helt annan blick i ögonen.

Aquario håller jag på att förbereda för we-tävling i april. Ska bli spännande och han har verkligen gått kalas sista veckorna. Fandi gör också framsteg så hoppas kunna tävla dressyr i maj/juni.

Altivo är barfota och har börjat galoppera och jag har en bra känsla i magen.

Här kommer lite bilder, har blivit en del nu när jag har haft folk som har kunnat filma och fota :)

4-åriga Invictus är en riktig guldpojke <3

Giesta har gjort stora framsteg. Min rödhåriga <3

Ernst börjar hitta passagen.

Guldpojke nr 2. Söta Fandi <3

Giesta och Furia har mys i hagen.

Elin på Xadrez och Josse med Aquairo. Vi hade uteritt sista dagen på praktiken i strålande sol.

Älskar mina nya stövlar! Grymt sköna och färgen blev så snygg <3

Ni kan beställa via www.famalusitanos.com eller besöka facebooksidan Fama Lusitanos Shop. Det är min fina vän Rebecca Lundell som säljer så passa på och beställ :) Denna modell heter Bia och färgen är Black Cherry.

Kom ihåg att följa mig på Instagram där ni kan se fler bilder på astridhedman

Ha en trevlig helg!
/Astrid


Läst 25126 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 Portugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggenMest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tvådagarsträning för Henrik Ankarcrona!

Therese

Yrkeschaufförens uppmaning till hästägare

Gästbloggen

Nya hästkrafter på gården!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna