Avelsbloggen
FEB
27
2022

...försöker jag se hyfsat positivt på livet men just nu känner jag bara för att SKRIKA en massa hemska och extremt fula ord rakt ut, vilket jag också gör när ingen hör. Denna isgata på gården med omnejd gör att jag just nu är på ett vansinnigt dåligt humör. Regerar helt fel på allt Jonas säger till mig och här om dagen ringde jag honom men gråten i halsen (Läs jag grät) och behövde hans hjälp att ens komma till hagen med hästen på ett säkert sätt. Vissa dagar har de som står på box stått inne så har jag åkt till ridhuset för att longera dem i grimma så att de får rasta av sig. Lösdriftshästarna tränar helt klart på balansen och jag hoppas varje gång jag tittar på dem att alla står på benen. Är livrädd att hitta ngn av hästarna skadade.......samtidigt så är det ju inget i jämförelse vad det Ukrainska folket genomlider just i detta nu. När Jonas och jag tittar på nyheterna har vi båda gråten i halsen, hur är det ens möjligt att detta sker 2022, är nog inte ensam att fundera över just det. Livet rullar på för fullt här på gården och då känns kriget som utspelar sig just nu såå himla overkligt, jag har helt ärligt lite svårt att ta in allt.

Ngt som är väldigt glatt i dessa tider är att Tybbe fått klartecken, av hans veterinär Emma på Stockholms Hästklinik, att börja jobba igen. Han lyckades på ngt sätt slå på sig själv och det blev vila i hela 8 veckor. Han var inte nöjd, jag var inte nöjd och hans ryttarinna Pernilla var heller inte nöjd över detta avbrott hahaha. Nu är vi alla glada och nu ser vi fram mot en rolig träningsvår.


Premiär efter 8 veckor uppehåll. Alla var himla glada utom Jonas som inte kunde vara med.

Idag när solen var framme så tog jag några minuter att stanna upp för reflektion. Detta som Jonas och jag håller på med dvs uppfödning är inte en helt riskfri bransch om man tänker rent ekonomiskt eller har det väl förspänt. Är det värt allt slit? Just idag kände jag att det är det men de dagar när varje krona skall vändas på och vi resonerar kring om vi verkligen ska ta bilen en extra vända då den drar så mycket soppa så är det högst tveksamt. Jag anser att vi på den korta tid vi hållit på med vår uppfödning lyckats himla bra. Vi har varit stenhårda och haft vår röda tråd och aldrig gett vika för det vi tycker är viktigt. Helt klart har vissa avkommor inte nått våra förväntningar medans andra helt klart överträffat alla förväntningar vi hade.
En sak är säker, vi står verkligen för de uppfödningar som vi anser är bra och då kostar de även därefter.  Vi har självklart "reat" ut hästar som haft ngn anmärkning på röntgen eller som varit lite meckiga och som behöver extra tid men vissa hästar har bara en hög prislapp, så är det. Här om dagen hade jag en konversation med en spekulant kring en av våra hästar som vi har till salu, denne tyckte att hon helt klart var överprisad med tanke på att hon inte var visad som 3-åring vilket också gjorde att vi därmed förlorade en försäljning, korkat tycker kanske vissa men Jonas och jag är fast beslutna över att denna häst är riktigt bra så dyker rätt köpare upp och lägger det vi vill ha säljs hon. Inte lätt att vara uppfödare alla gånger men helt klart värt det och jag hoppas att våra fina uppfödningar får ägare som uppskattar dem lika mycket som vi gör oavsett om de blir fantastiska allroundhästar eller sporthästar.


En av alla roliga försäljningar 2021 är Hpnotiq MJ som gör oss så glada och även hans köpare och alla i hans team. Han är lika cool nu som han har varit från dag 1.


Läst 51806 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.