Avelsbloggen

Inte längesedan jag skrev men nu kommer det ytterligare ett inlägg.

Förra helgen visade vi 2 av våra föl. De skötte sig utmärkt och de kom på första och andra plats. Helt otroligt kul!!
Lynx MJ som är född väldigt sent, 5 juli, var vi lite tveksamma till om vi skulle visa då han just är sent född. Det visade sig vara ett bra drag att visa honom då han vann med fina 83,3%.
Mamma Bizzan (Bizet Gersdorf) som varit en framgångsrik tävlingshäst men som nu bara varit mamma och inte gjort ngt sedan hon kom till oss i Maj 2020 var på hugget minst sagt. Träns och knoppar gjorde henne taggad då hon nog trodde att hon skulle tävla själv. Lite förvirrad var hon när hon bara skulle springa runt en snitslad bana med ungen vid sidan :-) Lynx MJ är efter Feliciano-ComebackII och är till salu. Obs att vi inte blivit galna, som många tror, och använt ngn gammal sperma på hopphingsten Feliciano utan det är en tysk unghingst efter Floricello-Boston. Tycker ändå att det är fascinerande att det är så många som på riktigt frågat oss om vi använt den gamla hopphingsten hahaha.

  

Lightyear MJ efter SoPerfect-Glock´s Johnson-Krack C jagade kompisen Lynx i hälarna och landade på en 2:a plats på fina 82,2% "Buzz" som han kallas var på tårna och det slog tyvärr en del på skritt och galoppen. Intressant när domaren säger att galoppen var lite spänd för dagen och ändå fick 8,5, vad skulle den fått en dag utan spänning...

  

Båda grabbarna har iaf ett fantastiskt temperament, är lite känsliga på ett bra sätt och rör sig väldigt bra. Vågar påstå att dessa två grabbar är ngt för högsta toppsporten om de hamnar i rätt händer. Buzz kommer att bli en större häst 170+ och Lynx blir nog max 170. Båda är som sagt till salu så letar någon av er som läser detta väldigt lovande och finstammade föl där båda mammorna har presterat i sporten, är ni välkomna att höra av er till oss så berättar vi gärna mer.

  
Båda grabbarna kvalde till Riksföl på Strömsholm senare i september. Tyvärr kan vi inte åka då det krockar med annat men ändå såå kul att båda kvalde dit.

En sak som jag glömde skriva i mitt förra inlägg var ju att vår uppfödning HP aka Hpnotiq MJ efter Springbank-Floricello 4år sprang samma kval som vår 4-åring Hirlan.
Det känns smått overkligt att båda står hos Lina i träning  samt är lika gamla och har lekt och busat ihop som föl tills de var 1år.
HP visade sig alldeles fantastiskt bra och sprang ihop så fina poäng som räckte till ett breeders kval. Han är en väldigt stor häst så med ännu mer styrka kommer denna häst kunna gå hur långt som helst...
Stort Grattis till ägare Linnea som köpte HP av oss under sommaren som 2-åring.

   
                                                                                                         Hirlan aka Hirli MJ LVST och HP aka Hpnotiq MJ

Denna helg var det återigen dags att sätta sig i bilen och styra mot Vretaskolan och unghästtest. Denna gång var det dags för vår 3-årshingst Indy efter Imposantos-DonPrimero-Rohdiamant att ta examen.
Han har stått hos Unghästverkstaden inför detta och de har gjort ett superbra jobb med honom. Han var så väl förberedd, fin i kroppen och var på visningsdagen i så fint skick.
Han slog till med fina 49,5p och fick diplom samt är även kavlad till breeders. Så kul, Jonas och jag är så glada över detta. Att få höra att han ligger i topp 3 av snällaste 3-åring någonsin hos dem säger inte lite....Han har verkligen ett helt fantastiskt temperament!
Tack hela teamet på Unghästverkstaden, vi kommer garanterat tillbaka med våra unghästar som ska visas!

      

Det var allt för denna gång ska nu bege mig ut till alla mygg som är fruktansvärda för både oss men ffa djuren. Har köpt Beckolja som jag fick tips om, hoppas att det kan hjälpa hästarna.

Följ oss gärna på instagram @mariaoscarius


Läst 28046 ggr Kommentarer Kommentera

Maria Oscarius driver Stall MJ där hon föder upp hästar för framför allt dressyr.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.