Prylbloggen - Frackat och klart

Prylbloggen

NOV
18
2013

Frackat och klart

Tävlingssäsongen går mot sitt slut, men på begäran har jag plockat ihop ett gäng fina frackar som kan vara något att investera i inför 2014. Snyggingen ovan kommer från Equiline. Cadence är gjord i X-Cool Evo, ett material som ska vara extra elastiskt, då man har satsat på att få fram en frack med bästa rörelsefrihet och passform.
För att få till den eleganta looken i sadeln  har man tagit fram ett koncept med urtagbara vikter i skörten. Det finns alltså olika små vikter som du kan lägga i, för att få den tyngd som passar för ett snyggt fall.

Du kan göra fracken mer personlig genom att välja mellan olika färger på krage, piping och kristaller. Kostar cirka 7599 kr.


Gillar du välarbetade detaljer, ja då skulle jag satsa på den här från Kingsland Dressage, med riktigt bra passform och fina pärlor på kragen. Kostar 5599 kr.


Än har jag inte sett den här på dressyrbanan, men det är alltså Animo som har vågat sig på att göra en RÖD dressyrfrack. Den ovanliga modellen är sällsynt och det är inte många som har vågat köpa in den, så den lär få beställas hem på förfrågan.


Vill man inte satsa på en lång frack kanske den här kavajen kan vara en bra frack-kompromiss (Men vad hände med skorna? Reds anm.). Liguria kostar ca 4099 kr.
  


Även B-Vertigo har med en frack i kollektionen, den finns med olika färger på knappslagen. Fracken är gjord i en mix av ull och polyester och kostar 3000 kr.


Pikeurs frackmodell är teflonbehandlad och därmed både vatten- och smutsavvisande. Den sägs ha bra rörlighet då den är gjord i ett elastiskt material.  Kostar cirka 4995 kr.

Dressyrfrack i X-Cool Evo, ett högteknologiskt material. Tyget är extremt elastisk, andas mycket bra och är vattenavstötande.
Det har tagits fram för att ge bästa möjliga rörelsefrihet. Innovativ design med en mycket figursydd form för högsta elegans och komfort under tävlingen.
Nytt tekniskt koncept: Urtagbara vikter i skörten vilket gör att du kan välja den tyngd som passar dig bäst och ta ur dem vid tvätt. (Maskintvättbar)

Du kan göra din frack personlig genom att välja mellan flera olika färger på krage, piping och kristaller - See more at: http://www.horsemeup.se/index.php/cadence-dressyrfrack-dam.html#sthash.Cs1vAGFc.dpuf


Läst 34806 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8709847 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8768743 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8787678 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.