Prylbloggen - Sanna Sydborg gör ridbyxor

Prylbloggen

OKT
25
2013

Sanna Sydborg gör ridbyxor

  
Sanna Sydborg är känd från tv där hon har medverkat i Svenska miljonärer på Kanal 5, dessutom driver hon en stor blogg. Hon har ridit sedan hon var två år gammal, har tävlat fälttävlan internationellt och jobbat som modell. Sanna är en nyskild småbarnsmamma som fortfarande håller på med hästar. Nu satsar hon på en egen kollektion med ridbyxor.


Hur kom du på idén att skapa ett eget ridbyxmärke?
- Jag har länge letat efter ridbyxor eller liknade tights som sitter snyggt över rumpa och lår, och som inte töjer sig och blir pösiga. Har aldrig hittat något som fallit mig i smaken så då fick jag min idé och tänkte "för tusan hur svårt kan det vara?". Så jag designade ett par egna ridbyxor istället. Nu har jag hittat ett material som "tightar" till, lyfter upp och in på de rätta ställena - utan att töja sig ever!
  
Vad är unikt för designen?
- Jag gör två modeller, en som är mer slimfit för de smala med små rumpor och en som är mer normal. Nu har det visat sig att de är lika populära utanför stallet och används flitigt som "snyggbyxa". Själv har jag ett par som jag matchar med en snygg blus när jag ska gå ut eller gå på möten och liknande. De är lika användbara till häst som till fest och det har nästan blivit en slogan för märket. Självklart har jag ett par som jag rider och tränar i också. När jag är stressad går det faktiskt bara att torka av byxorna med en fuktig trasa och byta skor och jacka, så är jag fit för fight för nästa uppdrag dagen. Det unika är också att vi kommer att göra 20-30 par åt gången, sedan ändrar vi lite på detaljerna. Så varje sändning blir unik!
 
Var kan man köpa ridbyxorna?
- De finns hos Hanna på Kvalité Häst & Hund i Flen, sedan finns det även i vissa butiker i Uppsala och Skåne. I Norrköping kommer D&Company inne i Spiralen att sälja dem och förmodligen lanseras de i en hästbutik till. Jag har inte sålt in dem på fler orter än, för jag måste få fram fler par. Det går även att beställa direkt av mig just nu, innan hemsidan för dem är klar.
   
Vad är på gång just nu? 
- Jag precis suttit i timtals möten och skapat en ny logga som är lik min första, men mer professionell med mina initialer i mitten. Det gör att jag kan använda bara initialerna på vissa plagg, så det blir mer diskret.
  


taggar


liknande webbartiklar


Läst 40730 ggr


(Logga in för att skriva en kommentar)

Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6798133 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 6857010 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 6875920 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »
Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 822789 läsare