Prylbloggen - Sneak Peak - Hööks AW2012-13

Prylbloggen

JUL
05
2012

Sneak Peak - Hööks AW2012-13


Jag har fått spana in alla höstens nyheter från Hööks, lite innan katalogen och kollektionen släpps om två veckor. Men redan nu kan jag ge er en exklusiv sneakpeak på vad som komma skall.


Ridbyxor ur JH Collection, helskodda och med stretchig lycra istället för kardborre. Det flätade skärpet ingår.


Den kviltade västen har jag sett i många kollektioner nu, här är Hööks modell.Täckeskollektionen går i mörkgrönt, choklad, marin och rött.


En nyhet blir det här supertjocka mystäcket, 500g och med "inbyggd nackkudde".

 


Läderkollektionen innehåller blandannat nya kandar, ett nytt lackträns, ny lädergrimma och rundsydda detaljer.


Lädret i alla dessa tränsen är faktiskt förvånansvärt mjuka och fina. Jag gillade det här bruna tränset. Enkelt, mycket läder och mjukt.


Färger som grönt och rött håller i även i vinter. Fint med färgglaa stenar på lädergrimman.


Jag fastnade för dessa två vinterfodrade modellerna bland stövelnyheterna. De ser riktigt mysiga, varma och välarbetade ut.


Förra året slog "Sorel"-kängan stort bland modebloggare, i år tror jag den här look-a-liken kommer bli en hit i stallet.


Nya chaps och jordphurs i riktigt mjukt läder.Kollektionen går i marin och brunt matchat med beighe. Grimma med mystäcke och tjocka schabrak.


Det jag tycker man verkligen lyckats med är JH Collection, som ska vara en exklusivare kollektion.  modernt men ändå klassiskt, det syns att dessa grejerna är mer "exklusiva" än de vanliga Hööks-kollektionerna, även om de som vanligt har hämtat mycket inspiration hos andra i branschen, som här med en fluffig krage.JH Collection innehåller såväl kläder till ryttare, häst som till hund. 


taggar


Läst 55291 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 9195143 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 9254041 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 9272976 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.