Prylbloggen - Västar

Prylbloggen

OKT
21
2013

Västar


Ett perfekt höstplagg, när inte regnet öser ner, är västen. Precis lagom när man behöver ha lite mer värme än en tjocktröja, men inte vill ha jacka på sig. Och till kyligare vinterdagar är den skön att ha att trimma i ridhus med. Jag har plockat fram ett gäng olika modeller och förslag för er som är ute efter en ny väst i höst. Den här västen kommer från Covalliero och du hittar den här.


Skön vintergrön fräg har den här dunvästen Hattiesburg från Kingsland.


Denna västen från JH Collection är vadderad med polyesterfyllning och kostar 499 kr.


Höstens väst från Pikeur går i mörkt lila och har blandad stoppning av 15% dun och polyester. Avtagbar huva och fuskpäls. Kostar 1495 kr.

Denna västen från Horze är tunt stoppad och så lätt och smidig att den skulle kunna få plats även under en jacka och kostar bara några hundralappar, 349 kr.


Spooks snoop väst är en skön trendsättare som kvarstår, den höga puffkragen är populär. Polyesterstoppning. Kostar ca 1075 kr och finns blandannat här.


En klassisk kviltad modell från Ariat. Den är tunn och smidig, men är lurar ögat, den är nämligen betydligt varmare än vad den ser ut. Trots sin lätta fodring är västen värmeisolerande med god andas funktion.  Materialet har värmeisolerande egenskaper och är vind- och vattenavvisande och har även fläckenavvisande ytskikt. Finns blandannat här för 1079 kr.


Vadderad väst från Schockemöhle Sports. Slimmad modell, varmfodrad med polyesterfyllning och vattenavstötande yttermaterial. Kostar ca 849 kr.

Mountain Horse väst Majesty är fylld med ankdun och fjädrar och håller värmen ordentligt. Specialfickor i extra size. Kostar ca 1499 kr.Läst 27300 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9484749 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9543647 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9562582 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.