Dressyrbloggen - Tips: 7 podcasts för hästmänniskor

podcasts

Älskar du podcasts? Jag med. Här är mina favoriter!

En av mina favoritappar på min iPhone är Podcaster - ett "ljudbibliotek" med kunskap, inspiration, humor...ja allt!
Perfekt att stoppa i öronen när man till exempel är ute och går, cyklar, sitter på bussen, putsar sina träns eller rent utav rider!

Och att jobba med hästar är, som du vet, en både rolig och krävande utmaning. Man kan behöva mata sin ångestfyllda hjärna med lite positivitet ibland. Därför ska Dressyrbloggen nu tipsa om vilka podcasts vi har kommit över som ger kunskap, inspiration och samtidigt underhåller.

1) Ridpodden av Sveriges Radio P3
Om jag hade en egen podcast hade jag gjort den ganska lik denna. I Ridpodden intervjuas framgångsrika ryttare som Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde, Alexander Zetterman, m fl. och man diskuterar väldigt intressanta ämnen. Perfekt blandning mellan underhållning, inspiration och lärande.
Tack SR för den överlägset bästa podcasten för svenska hästintresserade - nu vill vi bara ha fler avsnitt!

2) Ridsportpodden av Tidningen Ridsport
Här har vi också en riktigt bra podcast. De har intervjuat massor av erkänt framgångsrika ryttare, bland annat min älskade vän Sofie Lexner, nya stjärnskottet Emilie Nyreröd, OS placerade Patrik Kittel, med flera.
Tempot i podden är ganska lugnt och behagligt, skulle gärna haft liiite mer energi. Fast det kanske bara är jag som tycker.

3) Hästpodden av Hästpodden
En podcast av två svenska tjejer som samtalar med hästfolk som har en väldigt intressant profil i hästsporten, även fast de kanske inte är jättekända.
Man drar paralleller mellan affärslivet och hästlivet och vad man kan lära sig av det, vilket är en ganska intressant twist på det hela.

4) Horse Tip Daily av Horse Radio Network
Denna podcast är grymt bra. Massa bra tips och nya upptäckter inom hästvärlden som inte många andra vet. Visst är den amerikansk och väldigt kommersiell med all reklam och allt sånt, men innehållsmässigt är den högklassig.
I denna kan man lära sig hur man tränar sin kropp för ridning, hur man ska sitta och hur man anpassar foder till sin häst.

5) British Dressage av CRE8MEDIA LTD
Snabbt ska det gå! Här snackar vi cirka 5-10 minuters intervjuer med vinnande Grand Prix-ryttare, eller vad sägs som att gallopera på hästkändisar som Charlotte Dujardin och Carl Hester?
Man vill ge inspiration och nyheter till alla dressyrfantaster, oavsett nivå.

6) The Dressage Radio Show av Horse Radio Network
Med över 300 avsnitt (nej, jag har inte lyssnat på alla ;) ) är detta den mest etablerade podcasten inom dressyr i hela världen. Om man har lätt för engelska är denna faktiskt riktigt bra och man tar upp väldigt bra tips om hur du kan utvecklas i stallet, samtidigt som man intervjuar riktigt duktiga och kända ryttare.
Men (och det är ett stort men), man känner verkligen av att den är amerikansk.

7) USDF Official Podcast av United States Dressage Federation
USDF går verkligen in på konkreta tips och förslag på hur man kan utvecklas som ryttare.
Jag tycker innehållet ofta är riktigt bra, men moderatorn kanske är lite väl tråkig att lyssna på ibland.

KOMMENTERA: Vilka podcasts gillar du (både häst och i övrigt)?


Läst 44682 ggrFler inlägg

Okej, så Broooklyn ”Bambi” hoppade inte utanför staketet under semifinalen i Scandinavian Open i Falsterbo. Hon gick som skjuten ur en kanon, samlade ihop 70,373% och gick direkt in i Finalen på en 8onde plats! OMG denna lilla pärla! Känner mig sjukt stolt och ärad av att hon klarade av allting så bra och var helt med mig därinne på banan <3

Nu är det dags för finalen om några timmar och jag och Bambi ska möta de vassaste ekipagen i Skandinavien. Svårt att ta på att hon är det enda stoet i hela finalen och topp 4a bästa Svenska häst. Unghäst-VM i Ermelo hamnar på tapeten men jag försöker inte att tänka så mycket på det nu. Först ska vi rida och njuta av publiken och den fantastiska tävlingsplats som vi har möjlighet att vara på. Sen får vi se J men visst fasen blir det spännande.

Tack för de fantastiskt fina bilderna Fredrik Berggren @photobyfredrixon

Framridningen i Falsterbo var en lervälling :) nya tränings"kittet" från ES var långt ifrån rent! :D

Jag och Rasmus kollar kläder i montrarna

Åsså lite träning!

Elin och Bambi nöjda efter starten i måndags.

Pojkvännen Rasmus Jakobsson och valpen Wille håller ställningarna utanför banan <3

Mys i omklädningsrummet hos Hilley House-monter på Grand Prix-gatan. ;D

Mette Henriksen, Birgitta Kjellin och Rasmus på AfterRide.
  

I stallet :) 

Hjälp på framridningen av duktiga Patricia Florin kommer vi att få idag!

OS fälttävlansryttaren Niklas Lindbäck svängde förbi med en Macelsadel innan han åker till Aachen.

-Jäklar vad trevlig den där Brooklyn var förresten! Såg när du red i måndags. Hon ska bli fälttävlanshäst!! sa Niklas med ett brett leende på läpparna.

-Nähädu Niklas, det kan du fetglömma att hon ska!

Valpen Wille vill plötsligt inte gå....inte en meter till...

Nu kör vi!! Lova att heja :D


Läst 122315 ggr Kommentarer Kommentera

Jaha, då var vi här igen vid årets hästfest på Falsterbo Horse Show. Jag sitter i sängen i vår lilla stuga i Skanör som mamma Britta hyr varje år. Hon sover redan. Bambi är inkvarterad i sin nya box i stall 23 bredvid Malin Nilsson (som vann förra årets 5-årsfinal) och hennes två hästar. Grannen på andra sidan är min bästa vän Sofie Lexner och hennes Valerian. Det är spänning och förväntningar i luften här.
 

Mycket strikta bestämmelser är det här gällande stängda stall, band och parkeringsregler till höger och vänster. Men bra tycker jag. Det ska det väl nästan vara när det är Scandinavian Open dags? Bambi har känts fin om än tror jag att hon håller på att gå in i brunst då hon är väldigt känslig i skinnet.😉 Jag har fått starttid kl 14.32 imorgon och jag hoppas att hon inte blir för “tittig” inne på stora dressyrarenan. Det här hänt mycket här sedan förra året ser det ut som. Nya läktare och tillbyggnader. Allt känns mer permanent nu är förut och har blivit superfint.

Klassen börjar klockan 09 och jag ska hjälpa min stallkamrat, dansken Jacob, på sin häst Amplemento vid 9.16. Börjar bli nervös nu…uhh. 10 djupa andetag. Tänkte att jag skulle ut och jogga Bambi tidigt imorgon så att hon får känna på fötterna en gång innan starten. 

Nu vill jag bara ha kul, njuta av stunden och ber till gud att Bambi känner samma sak. Så börjar jag ju lite tänka…om hon hoppar utanför banan…vad gör jag då...? Eller tänk om hon inte ens vill gå in...OMG vilket spektakel! Nä, usch bortbort med dåliga tankar och se positivt på det här nu. Vi är ju trots allt här!
Jag har ett superteam med hit ... groomen Elin, mamma Britta, pojkvännen Rasmus, valpen Wille, pappa Bengt, Jacob, Sofie, Equestrian Stockholm-gänget och co. KOM IGEN NU!! JA, DEN KÄNSLAN! Luft i seglet!

Det kommer ju hända en massa spännande saker att se fram emot denna vecka: Start i 5-årsklassen imorgon, se alla fina 6-åringar på tisdag, på onsdag skall vi käka skaldjur på Rökeriet, Gina Tricot’s Chill’n Grill-fest på fredag plus att vi tävlar ut min Falsterbo-outfit för Equestrian Stockholm fram tills på söndag (mer info finns på Instagram under namnet dressyrbloggen).Wohoo plattan i botten!
  

Nu kör vi!


Läst 123383 ggr Kommentarer Kommentera


Supermodellen Mona Johannesson har vid sidan av catwalken byggt upp en egen hästgård utanför Växjö. Vem är då Mona?
  
Jo, hon har jobbat för Chanel, Dolce&Gabbana, Tommy Hilfinger, H&M andonitgoes… Hon har blivit vald till världens top-5 främsta modeller och har blivit kallad ”the new Kate Moss”. Hon har ridit hela sitt liv och hennes häst Capella står för utbildning och coachning för 4-årschampionatet hos oss. Se intervjun här nedan!

Jag träffar henne utanför Equestrian Stockholms monter under Göteborg Horse Show för att höra hur hon lyckas få ihop sitt vardagsliv från stallgång till catwalk, från den ena dagen till den andra.
  


Jag och Mona med scouten från MIKA’s
  
Mona berättar att det faktiskt var på GHS som hon blev upptäckt (scoutad) av modellagenturen MIKA’s när hon var 14 år.
– Plötsligt blev jag stannad av en person som undrade om jag var intresserad av att börja jobba som modell, berättar hon.
Så till er hästtjejer som drömmer om modellyrket är GHS tydligen ”the place to be”. MIKA’s-gänget åker nämligen dit varje år för att hitta nya fotomodeller till sitt team.
  

Mona spexar med mig och Quartz.
  
Hon är liten, en ”mini-människa” typ, har alltid ett leende på läpparna och har jäklar i det huvudet på skaft.
  

monahm

Provade att spela in en film på engelska. Vet inte hur intressant det kan vara men här är den i alla fall.
  
English version of the interview below: 

Hoppas ni gillar eller Hope you like!

/ Elenore


Läst 128693 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Dressyrbloggen »Här hittar du alla våra husbloggare

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.