FHS-Kollen

Falsterbo Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest på Falsterbonäset. Resultat, bakom kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUN
30
2015

Dressyrryttarna klara till FalsterboMinna Telde och Santana kommer till Falsterbo.
Arkivbild: Tomas Holcbecher
  
Så har även dressyrens startfält i Falsterbo börjat ta form. Här nedan följer de svenska ryttare som tagits ut att rida.
  
I den femstjärniga FEI Nations Cup-dressyren ställer Sverige upp med ett riktigt topplag: Patrik Kittel på Deja, Tinne Vilhelmson Silfvén med Don Auriello, Emilie Nyreröd på Miata och det nykorade NM-mästarekipaget Minna Telde och Santana.

I den trestjärniga dressyren rider Paulinda Friberg/Lapponia T, Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower, Rose Mathisen/Zuidenwind, Kristian von Krusenstierna/Biggles och Patrik Kittel/Delauney.

Ulla Håkansson/Richelle 2 och Marina Mattsson/Beckham har fått varsitt wildcard, de rider de trestjärniga klasserna.


Läst 16159 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
30
2015

Ulla, 77 år, till Falsterbo: "Hoppas kunna rida"


Ulla Håkanson kommer till Falsterbo Horse Show, med eller utan häst fast helst med. Hon har fått ett wildcard till den trestjärniga dressyren och hoppas på start med Richelle 2.
– Jag hoppas att det blir av. Hon har varit dålig, halt på vänster bak men nu är hon igång igen, säger Ulla Håkanson när vi når henne på mobilen.

Och även om det inte blir start i tävlingen så kommer Ulla till Falsterbo för att traditionsenligt dela ut Ajax-stipendiet.
– Det är på lördagen den 11:e, men det är hemligt än så länge vilka som får det. Det har varit rekordmånga sökande i år, 90 stycken, så det har varit jobbigt och väldigt svårt att välja.
  
Rider två hästar var
Hemma på gården har Ulla i dag fyra hästar, hon rider själv två varje dag och maken Arne rider de andra två. Men det är bara Richelle som är tävlingshäst.
– Den andra som jag rider är 23 år och pensionär, men går varje dag och hålls igång.
Själv har Ulla, som hunnit bli 77 år, inga planer på att pensionera sig.
– Vi får se hur länge jag håller igång.
  
En bra utbildningskontroll
Hon har vunnit det mesta som går att vinna, har deltagit i mästerskap och tagit brons i såväl OS som VM. Vad finns det då för mål med tävlandet i dag?
– Jag tycker att det är en bra utbildningskontroll och jag gillar att ha mål. Sedan är det klart att ju bättre det går desto roligare är det.
Men med den uppladdning som har blivit i år är hon nöjd bara hon kan rida.
– Jag tar det som det kommer och är tacksam bara vi kommer till start. Vi ska starta Grand Prix och förhoppningsvis även küren.
Hippson önskar givetvis Sveriges mesta dressyrryttare stort lycka till!


Läst 10389 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
24
2015

Unbridled = nytt tv-program under Falsterbo


Falsterbo Horse Show väljer att satsa ännu mer på tv och underhållning för publiken. I år har Falsterbo Horse Show TV premiär, med en helt ny tv-show man kallar "Unbridled". Den spelas in onsdag till söndag på den nybyggda Borgascenen.
  
– Den här satsningen är otroligt intressant, säger Sara Silfverberg, ansvarig för projektet på Falsterbo Horse Show.
Årets tävling kommer att fungera som en prototyp för framtida år, med det livestreamade underhållningsprogrammet “Unbridled”, inspelade intervjuer och klipp under veckan, samt ett fåtal utvalda klasser som kommer att kunna ses i efterhand efter showens slut.
– Ett mycket spännande pilot-år i samarbete med Dream Sports, som vi vet kommer leda till många nya möjligheter i framtiden, fortsätter Sara.
– Vi är otroligt stolta att kunna göra denna satsning i samarbete med Falsterbo Horse Show, säger Eva Stub Fischer, MD på produktionsbolaget Dream Sports.
 
Spelas in på plats
Vad gäller "Unbridled" kommer publiken på området att kunna komma och ta del av liveshowen direkt på plats.
– Vi kommer också att eftersända sportinslag från Falsterbo, bland annat dressyr, sammandrag och intervjuer. En kombination mellan underhållning och sport som vi hoppas kommer att leda till att sprida Falsterbo-andan till såväl publiken på plats som till alla de som inte har chans att besöka årets show, säger Eva Stub Fischer.
Dream Sports är ett danskt tv-bolag, specialiserat på livestreaming och sportevent. Den första programserien som spelas in live är “Unbridled”, ett en timme långt underhållningsprogram som bland annat leds av bloggaren Nellie Berntsson och gästas av ryttare och hästprofiler såsom Kyra Kyrklund, Rasmus Bagger, Rolf-Göran Bengtsson med flera.
Programmet spelas in med publik onsdag den 8 till söndag den 12 juli klockan 12.00 till 13.00. Detta på den nybyggda “Borgascenen” inne på Falsterbo Horse Shows område.
  
Till Falsterbo TV:s hemsida


Läst 8239 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
23
2015

Svenska hoppryttarna till Falsterbo uttagnaHelena Persson är en av ryttarna som tagits ut att rida i Falsterbo. Foto: Tomas Holcbecher

De svenska hoppryttarna till Falsterbo Horse Show är klara. Vilka som kommer att rida i nationshoppningen bestäms av förbundskapten Sylve Söderstrand på plats. Det återstår två omgångar av toppserien division 1 där Sverige ligger på tredje plats så här långt. De sju bästa lagen efter säsongens slut går till final i Barcelona och efter Falsterbo återstår ytterligare två omgångar.

Följande hoppryttare är klara för Falsterbo Horse Show: Royne Zetterman, Rolf-Göran Bengtsson, Jonna Ekberg, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Johan Lundh, Charlotte Mordasini, Helena Persson, Nicole Persson, Henrik von Eckermann och Alexander Zetterman.
– Kul att så många av de yngre ryttarna levererat så bra resultat att de kommit med i den svenska truppen, säger förbundskapten Sylve Söderstrand i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Det är viktigt att de tillsammans med de rutinerade får chansen, vi måste hela tiden jobba med föryngring av landslaget, både vad gäller hästar och ryttare.

Ytterligare en chans att kvala in
Under Falsterbo Horse Shows första dagar ges ett antal ryttare chansen att kvala in, det handlar om ytterligare två platser. De som är uttagna att kvala är: Niklas Arvidsson, Petronella Andersson, Arnold Assarsson, Malin Baryard-Johnsson, Isabell Bengtsson, Jacob Hellström, Fredrik Jönsson, Irma Karlsson, Anders Lidbeck, Olof Smith, Evelina Tovek och Angelie von Essen.


Läst 6339 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
23
2015

Snart dags för Falsterbo Horse Show 2015


Den 4 juli drar årets Falsterbo Horse Show igång. Tävlingen pågår som vanligt i hela nio dagar och avslutats traditionsenligt med Grand Prix på söndagen den 12/7.

Vi kommer att samla alla nyheter både inför och under tävlingarna här på vår specialsajt. Vi uppdaterar löpande med nyheter, bildspel, resultat, "skvaller" och allt annat som rör hästfesten nere på näset.

Ladda ner det preliminära programmet


Läst 6012 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.