GHS-kollen 2013

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
24

Svenskarna höll sig väl framme


 

 

Om den första hoppklassen på onsdagsförmiddagen var allt annat än spännande bjöd flera ryttare på show i den andra internationella klassen som gick i två faser över 1,45-hinder. Flera av de svenska ryttarna höll sig väl framme. Länge såg det ut som att "speedkungen" från Norge, Geir Gulliksen, skulle ta hem klassen, men han fick snart se sig omsprungen av flera ekipage, däribland Peder Fredricson på H&M Sibon som red hem en tredjeplats.

 

Irländaren Shane Sweetnam på svenskfödde Cyklon 1083 var absolut snabbast och vann klassen.

 

Douglas Lindelöw visade att Balahe är i riktigt bra form och var nolla i såväl grundomgång som omhoppning.

 

 

Niklas Arvidsson lotsade Click and Cash mot en säker dubbelnolla.

 

Även veteranen, och regerande svenska mästaren, Royne Zetterman, visade på en bra form med två hästar. Med Echo De Laubry blev det en dubbelnolla men Royne red inte riktigt så snabbt som krävdes för att vara med i toppen.

 

Alexander Zetterman fick en biljett till Scandinavium i sista stund, tillsammans med Flecu fick han till en riktigt smidig grundomgång men tyvärr blev det två pet i omhoppningen.

 

 

Rolf-Göran Bengtssons Corcega La Silla och Malin Trollnäs Tiger Woods rev samma hinder i omhoppningen, ett plank där man kunde välja att svänga snävt rida en vidare sväng för ett enklare avsprång.

Även Jens Fredricson och Calido visade på en riktigt fin form, även de var dubbelnollor och slutade på en sjunde plats.

Henrik von Eckermann var också han felfri i båda omgångarna, på Toulouse 66.

Malin Baryard Johnsson red Baltimore, tillsammans fick de ett tidsfel i omhoppningen.

Här hittar du fullständigt resultat.

 


Läst 5509 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24

Tyra's in the house!


Den här bilen fick vi syn på i garaget intill mässan. Den tillhör förstås bloggaren Tyra Sjöstedt - som ska tävla i Bloggkampen senare i veckan.
  


Läst 3968 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24

Första rosetterna utdelade


Meredith Michaels-Beerbaum red snabbast – men ganska långsamt – i den första klassen.

 

Det var tydligt att ryttarna inte tänkte sätta någon större press på sina hästar i den inledande hoppklassen på onsdagsförmiddagen. Klassen gick på tid över 1,40-hinder, snabbast var tyska Meredith Michaels-Beerbaum, som någorlunda lugnt och säkert men med lite snabbare tänk lotsade Checkmate runt banan.

En första blågul rosett – till Tyskland.

 

Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla gick ut först av de 18 ekipagen men "Roffe" valde att utgå, troligen för att spara Casall inför de stora banorna som väntar senare under helgen.

 

 

Henrik och Gotha.

 

Den andra svensken i startfältet, Henrik von Eckermann, fick till en fin runda på sin final-häst Gotha, men med ett tidsfel slutade de på en sjundeplats.

 

Rolf-Göran Bengtsson startade även Quintero La Silla, och slutade med honom på en sjätteplats.

 

Här hittar du fullständigt resultat.

 


Läst 3858 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24

Eskil sa hej till hästföretagarna  
Under onsdagen och torsdagen pågår Hästföretagarforum parallellt med Gothenburg Horse Show, inne på Svenska Mässan. Invigningstalare var i år landsbygdsminister Eskil Erlandsson - som menade att det här med häst ligger honom varmt om hjärtat, både i sin ministerroll och privat. Som många kanske vet bedriver han New Forest-uppfödning i Småland tillsammans med sin mamma.
- Att ett så litet land som Sverige får arrangera världscupfinalen i både hoppning och dressyr är verkligen fantastiskt, inleder han.
  
Enligt Erlandsson är hans viktigaste roll som politiker att skapa bättre förutsättningar för företagarna på landsbygden. Och givetvis har han en lång rad exempel på allt regeringen åstadkommit under sin tid vid makten, i stil med förenklade momsregler och bredbandsutbyggnad.
- Basen för hästnäringen är människors intresse för livsstilen häst. Det finns en del tecken på att tillväxten i näringen, som pågått under väldigt många år, har stagnerat. I svåra tider är det viktigt att tänka nytt. Och det är väldigt bra och viktigt när de som är framgångsrika hästföretagare kan dela med sig av kunskap och erfarenheter till andra, säger Eskil apropå idén med Hästföretagarforum.
  
Efter sitt tal "grillades" Eskil en kort stund av panelen på forumet. Framför allt ifrågasattes att regeringen inte öronmärker mer pengar till hästforskningen.
- Vi har växlat upp vad gäller forskningen. Men pengarna ligger i de speciella forskningsfonderna, till exempel Formas, svarade ministern.
  
Text & foto: Anki Yngve
  

Hippson-bloggaren Therese Nyman är en av värdarna på forumet.
  

Ministern i talarstolen.
  

Gott om hästföretagare är på plats.
  

Hästmagazinets chefredaktör Robert Solin poserar bredvid Eskil Erlandsson. Robert är konferencier på årets forum.


Läst 3606 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24

Bildextra: Häng med ner i GHS-stallet


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
I dag drar Gothenburg Horse Show, med dubbla världscupfinaler, igång. I vårt matiga bakom kulisserna-bildspel får du hänga med både till stallet och till framridningen.
  
Text & foto: Anki Yngve


Läst 6693 ggr Kommentarer Kommentera

APR
23

Webb-TV: Intervju med Rolf-Göran Bengtsson


Rolf-Göran Bengtsson berömmer (som alla) publiken och att de jublar åt alla och inte bara för svenskarna i en intervju med FEI Channel.


Läst 5528 ggr Kommentarer Kommentera

APR
23

Webb-TV: Intervju med Patrik Kittel


FEI Channel pratade med Patrik Kittel inför världscupfinalen.
- Ja, jag tror någon kan slå Adelinde, svarade Patrik på en direkt fråga om den stora stora favoriten inför helgen.


Läst 4508 ggr Kommentarer Kommentera

APR
23

Webb-TV: Intervju med Jens Fredricson


FEI Channel intervjuade Jens Fredricson på plats i Göteborg. Han pratade om sina chanser och gjorde det klart att han är där för att försöka vinna. Han konstaterade också att stämningen i Göteborg är den bästa i världen.


Läst 4006 ggr Kommentarer Kommentera

APR
23

”Roffe” om Ninja-farväl och sponsorbyte   
Dan före (invignings-)dan i Göteborg fick Hippson en kort pratstund med Rolf-Göran Bengtsson. När vi haffar "Roffe" har han nyligen anlänt till Sverige och har dessutom hunnit med en presskonferens.
  
Hur känns det att vara på plats?

- Det är alltid lika kul att komma till Göteborg och att rida på hemmaplan. Den här gången är det ju dessutom lite extra roligt med de dubbla världscupfinalerna, i och med att fyra svenskar har kvalificerat sig i hoppningen och tre i dressyren.
    
Du har valt Casall i den inledande tidshoppningen och Quintero i de övriga finalomgångarna. Varför?
- Quintero har gått väldigt jämnt och bra det senaste. Men det är ett svårt val när man har två hästar av den kvaliteten...
  
Med hit är även Ninja La Silla - när tackas han av?
- Det blir på fredag. Jag har faktiskt precis ridit honom och han är fortfarande väldigt pigg och glad!
  
Vad händer i hans liv efter den här helgen?
- Ninja kommer att åka till Mexiko och bli pensionär, även om det inte är något exakt datum satt för flygresan ännu.
  
Har han bott i Mexiko förut - eller blir det en total klimatomställning?
- Han är visserligen från Holland från början och gick redan Grand Prix när vi tog över honom. Men innan det beslutades att jag skulle rida Ninja bodde han i Mexiko i ungefär ett halvår och tävlades av Alfonso Romo själv.
  
På måndag byter du sponsor från La Silla till Stutteri Ask. Måste ni slänga alla gamla sponsorschabrak och jackor då?

- Haha. Ja, det är ju en hel del grejer som behöver bytas och loggor som ska ändras. Casall och Quintero byter namn till Casall Ask och Quintero Ask. Sedan är tanken att vi ska söka efter ytterligare en häst åt mig och att jag ska testa av de hästar som stuteriet redan har.
  
Text: Anki Yngve
Foto: Louise Videlyck
    

Under detta 37:e år med Gothenburg Horse Show har hela sju svenska ryttare kvalificerat sig till de båda världscupfinalerna. Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Minna Telde. 
  

Henrik passar på att käka lite innan presskonferensen...
  

... för efteråt har han fullt upp med intervjuer.
  

Rolf-Göran och Malin fick dela stol under tisdagens presskonferens.
  

Men vad fick egentligen Malin nu???
  

Tinne och Patrik poserar gärna för kameran.
  

Minnas barnvakt hade inte hunnit anlända ännu, så hon hade sonen med sig under intervjuerna. Tur att mobiltelefoner finns...


Läst 4524 ggr Kommentarer Kommentera

APR
23

Veterinärbesiktning – check!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

   
Jo då, alla de svenska hästarna gick igenom tisdagens veterinärbesiktning i Göteborg som de skulle. Här visar vi lite foton!


Läst 4797 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 6 nästa  sista