GHS-Kollen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01
2015

Rolf-Göran: "Jag är lite, lite besviken"


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Världscuphoppningen blev en rafflande avslutning på årets Gothenburg Horse Show. Rolf-Göran Bengtsson hade inte tiden på sin sida i omhoppningen, och slutade tvåa.
–  Det är klart att jag grämer mig, det hade varit roligt att få vinna inför hemmapubliken, säger han.

Vi svenskar hade med oss Douglas Lindelöw, Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann till omhoppningen. Samtliga tre red klockrena rundor i grundomgången, något som fick publiken att först hålla andan och sedan jubla för allt vad halsarna höll. Stämningen var helt otrolig.

En oturlig rivning tidigt i omhoppningen stoppade Douglas chanser till vinst. När Rolf-Göran kom in på banan låg den snabba Steve Guerdat i ledning, men RGB tänkte utmana. Det räckte nästan hela vägen, Casall visade att han är i storform och de red in på en andraplats efter Steve.

Henrik von Eckermann hade en annan taktik inne på banan, när det var hans startnummer hade snabba ryttare som Maikel van de Vleuten, Pius Schwizer och Gerco Schröder alla fått fyra fel. En felfri runda skulle räcka långt – det gällde att säkra. Planen höll och Henrik belönades med en sjätteplats.

Gillar Göteborg
Det blev alltså schweizaren Steve Guerdat på stoet Albfuehren's Paille som tog hem segern.
– Jag är jättenöjd med min häst och måste säga att det här är min absoluta favorittävling av alla, säger han efter prisutdelningen.
Stoet har han haft i ungefär tio månader nu.
– Tanken är nog att det blir hon som går världscupfinalen, men det är inte riktigt bestämt ännu.
Rolf-Göran Bengtsson har redan annonserat att han inte åker till Las Vegas. Han står fast vid sitt beslut, även efter att Casall har gjort ett riktigt bra meeting här i Göteborg.
– Han är i oerhört god form och visst hade jag kanske varit sugen på att rida i Las Vegas. Men det är så här vi har bestämt det hela nu, säger Rolf-Göran.
Det var mellan det första och andra hindret i omhoppningen som "Rolf" såg hundradelarna försvinna iväg.
– Jag hade tänkt gå på ett galoppsprång mindre men blev tvungen att ta tillbaka Casall. Och så blev det lite bakåtläge inför trippelbarren som kostade något lite grann. Det är klart att jag grämer mig, det hade varit så roligt att vinna här, säger han.

Hann inte ikapp
Henrik von Eckermann på Cantinero gick in i omhoppningen utan en tanke på att rida ikapp dem i ledningen.
– Om ni minns förra året när jag var här med Cantinero så kämpade vi oss runt 1,40. Han är inte tillräckligt rutinerad för att jag skulle vara med i matchen. Det kändes kanske lite konstigt att ta det så lugnt när man vill rida bra inför hemmapubliken, men det var så jag fick göra i dag.
Douglas Lindelöw och Casello kan nu pusta ut ordentligt. Visst har Las Vegas hägrat även innan, men nu är de alltså helt klara för finalen.
– Jag är väldigt nöjd med Casello. Han går så himla bra genom hela meetinget och nu ser jag fram emot Las Vegas.
Inför finalen hoppas Douglas kunna rida två tävlingar som en förberedelse, och så gäller det att planera resan och vistelsen i USA i detalj.
– Men det blir bara Casello som åker, vi har inte råd att lägga 100 000 kronor på resekostnaden för en häst till, säger Douglas. 

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget!

Text: Ida Röök/Annelie Lundkvist
Foto: Ida Röök

Resultat
Liverapportering från klassen

SVT:s sändning bröts i omhoppningen. SVT Sport meddelar att man beklagar det abrupta slutet. Detta var otroligt olyckligt, men de gjorde allt för att försöka hitta en lösning. Tävlingen var satt att vara klar klockan 17, men när den drog ut på tiden var alla SVT-kanaler upptagna med program som inte heller gick att flytta på. Även alla kanaler i SVT Play var vid 17.00 upptagna av andra sändningar vilket innebar att det tyvärr inte fanns någonstans att placera sändningen, skriver SVT Sport. Nedan kan du se omhoppningen i sin helhet:

Intervju med Rolf-Göran:

Segerintervju med Steve Guerdat:

Douglas felfria grundomgång:

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask - felfria i grundomgången:

Henrik von Eckermanns grundomgång:
 


Läst 48805 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
27
2015

Casall njuter av uppmärksamheten i Göteborg


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

När Casall Ask kom in på banan med Rolf-Göran Bengtsson, till torsdagens sena 1,50-hoppning, var det svårt att veta vem publiken jublade för mest. Var det hästen eller ryttaren? Vi sätter vår chansning på hästen i detta fall.
  
Casall Ask tog emot publikens jubel på ett härligt sätt. Innan start blev han lite "taggad" och Rolf-Göran fick påminna honom om att det skulle hoppas en bana, inte tittas på publiken.
 
Efter den felfria målgången lät han hingsten njuta av uppmärksamheten, och vad säger ni själv om bilderna – visst njöt han!

Foto: Annelie Lundkvist 


Läst 6676 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.