Hippologbloggen

Det var faktiskt Marianne som i somras kom på idén om att jag kunde ha med Cimon som unghäst i utbildningen. Själv hade jag inte haft en tanke på det, men visst gillade jag idén.

Så blev det tillslut och jag var fullt medveten om att han inte skulle få gå som ren dressyrhäst, utan också vara tvungen att ta något skutt i veckan. Det blev visst bommar och hinder två dagar i veckan, dressyr två dagar i veckan och en dag i veckan tömkörning eller liknande. Ett upplägg som jag tror kommer funka alldeles utmärkt för Cimon.

Något jag inte haft en tanke på var att Janne Jönsson brukar titta in på Strömsholm med jämna mellanrum. Under dessa besök skickas vi alltid ut på terrängbanan, gammal som ung. Så även denna gång...

Jag kan nog räkna gångerna som Cimon är hoppad uppsuttet på en hand, eventuellt två. Några terränghinder hade vi definitivt inte tagit oss över tidigare.

Tur vi har en så snäll lärare som Py Jägerden som låter oss tjuvträna dagen innan den riktiga smällen.


Foto: Andreas Olsson


Inte lätt med tittig häst och samtidigt försöka undvika att hoppa rakt in i grenarna. Foto: Andreas Olsson


Gick bättre andra gången... Foto: Andreas Olsson

Men det gick ju bra även för Janne. Han verkade dessutom tycka det var kul, med tanke på allt brall och bus mellan hindren. Jag tycker till och med att han bjöd bättre på terränghindren än på de vanliga hindren i ridhuset.

 
Foto: Andreas Olsson


Foto: Andreas Olsson

Jag börjar alltid terrängpassen med lite ångest och känslan av att "jag vill inte dö riktigt än", men avslutar alltid med känslan av att vilja ha mer. Fantastiskt kul!

/Christoffer


Läst 17981 ggr Kommentarer Kommentera

Oj! Nu har redan den första skolveckan nått sitt slut, men Gud så kul det är att vara igång igen.

Cimon är så duktig och hänger med på lektionerna som om han inte gjort något annat tidigare. Den här veckan har vi bland annat hunnit trava upp och ner för en bank, ridit ut i grupp och trimmat dressyr för Marianne. Cimon har även fått testa på att gå i skrittmaskin, vilket enligt honom var helt fruktansvärt till en början. Han är dock väldigt lättlärd, så det var inga konstigheter med det sen.

Vi har satt igång med vårat KEX. Jag gör mitt examensarbete tillsammans med min klasskompis Paulina. Vår tanke är att jämföra vilken puls dressyrhästar vs hopphästar kommer upp i under ett arbetspass, för att sedan kunna använda det vid foderstatsberäkning. Många gånger tror man att hästarna utför ett hårdare arbete än vad de egentligen gör och vise versa.

På RS har vi givetvis firat svensk ridsports fantastiska framgångar med god tårta. Vi har fått njuta av de fina ritterna på storbildsskärm och fått höra kloka ord om framgångarna från bland annat Agneta Aronsson, Louise Nathorst, Jens Fredricson och Marianne Esseen Söderberg.

Jag har kört fullt ut den här veckan med stalltjänst på helgen. Jag hade visst glömt bort hur mycket man går under en stalltjänsthelg...

En ny liten kille har kommit till mig den här veckan. Lexus Bell, hingst född 2014, e Lynch Bages - Falleur. Denna snygging ska förhoppningsvis avelsvärderas i höst. 

Imorgon är det måndag och vecka 2 på sista året.

/Christoffer


Läst 18844 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.