Hippologbloggen

Igår, torsdag, hade vi hoppexamen med unghästarna. Examinationen gick till så att vi fick hoppa en bana med en hinderhöjd anpassad till hästen vi satt på, baserat på ålder och (framför allt) utbildningsnivå. Cimon är fortfarande grön i hoppningen, men jag tycker ändå att han klarar av att hoppa en bana på 0,90-1,00 meter. Det var också runt den höjden på hindren som vi hoppade igår. Vi kom runt utan större missar och det räckte till godkänd hoppexamen.

Idag, fredag, började vi morgonen med examen del 2 med unghästarna. Men idag var det dressyren vi skulle examineras i. Vi fick rida olika rörelser och efter varje genomförd rörelse skulle vi göra en analys på vad som var bra och mindre bra. Passet gick helt ok och även det räckte till godkänd examination.

Sen var det bara att försöka ladda om och direkt göra nästa examination. Dressyrexamen på våra "äldre" hästar. Den examinationen gick till på samma sätt som med unghästarna, men med lite högre svårighetsgrad på rörelserna. Frasse är en klippa och med hans goda hjälp klarade jag även denna examination.

Godkänd på 3 av 3 examen. Härligt!

Nästa vecka börjar det jag har väntat på sen dag 1 på hippologen. Nämligen grenspecificeringen. Nu ska här trimmas dressyr så att sittbenen blöder (nästan i alla fall)!

Jag firar mina prestationer med att skaka mina lurviga i Helsingfors, tillsammans med min mormor som fyller 90 år!

Trevlig helg på er! 


Läst 18414 ggr Kommentarer Kommentera

Finns det något bättre än att börja dagen uppe på hästryggen? Idag kändes Lexus SÅ fin och jag var tvungen att säga åt mig själv att avsluta passet tillslut.

Nu på eftermiddagen har vi hoppexamen med unghästarna. Cimon har verkligen blommat ut i hoppningen senaste tiden, så jag är inte ett dugg orolig för hur det ska gå. Imorgon har vi dressyrexamen * 2. Först dressyrexamen med unghästarna och sedan med de äldre hästarna. Det är jag inte heller speciellt orolig för hur det ska gå.

Kom ihåg att anmälan till Hippologprogrammet öppnar 15 mars! Och om du vill prova på hur en dag på hippologen kan vara, erbjuder både Flyinge och Strömsholm Dig att deltaga på prova på-dag. 17 mars på Flyinge och 8 april på Strömsholm. 


Läst 12663 ggr Kommentarer Kommentera

Aaliyah har verkligen tagit separationen från mamma med ro. Hon har ju varit väldigt självständig redan från dag ett, så jag har inte direkt varit orolig för hur hon ska klara sig på egen hand.

Här är ett litet klipp från när vi busade i ridhuset här om dagen. #aaliyahinaction


Läst 12739 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
04
2018

Vilken bra vecka det har varit!

Frasse, som jag har i dressyren nu, är heeelt fantastisk. Varje gång jag suttit av längtar jag till dagen därpå när jag ska få rida honom igen. Han ger mig en otroligt bra ridkänsla som jag bara vill ha mer av hela tiden. Han förgyller verkligen mina dagar.

Cimon har också känts väldigt fin den här veckan som varit. I veckan seglade han genom hopplektionerna som om han aldrig gjort något annat tidigare. Jag är jättenöjd med hans utveckling!

Lexus blir bara bättre och bättre. Förhoppningsvis blir han redo att visas som fyraåring i år istället.

I går, lördag, flyttade Vassi ifrån lösdriften. Hon har haft det rätt chill på lösdriften med fri tillgång på hö, vilket syns på hennes figur... Hon ser ut att vara högdräktig igen. Då det ändå var dags att vänja av Aaliyah från henne, fick hon nu flytta till ett litet stall. Där ska hon förhoppningsvis kunna komma i form och ridas lite smått. Både Vassi och Aaliyah (som går kvar med alla kompisar ett tag till) verkar ta separationen med ro, men husse tycker dock att det känns lite jobbigt att de inte får gå tillsammans längre. 

Imorgon börjar en ny vecka, fylld med nya möjligheter!

/Christoffer


Läst 12362 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.