Hästskötarbloggen

Ni får ännu en gång förlåta mig för att jag är så otroligt dålig på att blogga men har haft fullt upp som vanligt och inte hunnit varit värst mycket i Sverige och då blir just bloggande lidande.

I helgen har vi varit i Danmark på en 2 * tävling i Suså som låg enbart 2 timmar hemmifrån, inte varje resa man är framme så snabbt. Ganska skönt måste jag säga även om man dock inte slipper vägarbeten i alla fall. Den som uppfinner någon form av smartare vägarbete ska prisas högt.

Tävlingarna började på torsdag efetrmiddag och besiktningen var därmed på torsdag morgon. Så vid 6 tiden på morgonen så rullade jag, och 5 hästar och våran sommarjobbare Rebecka ut från gården.
Med oss hade vi Yummy, Condello, Sally, Abbe och Flecu så det var skönt att ha en extra hand med sig.

När vi kom fram så var det några andra som stod i dom boxarna jag blivit tilldelad så det tog en liten stund innan det löste sig men tillslut så kom allt på plats och jag kunde börja besiktiga.
Yummy var as pigg och tror som vanligt att veterinärbesiktningen är någon sorts av rodeo uppvisning men det gick bra. När jag bara hade 2 kvar att besiktiga kom regnt och när jag precis kommit fram till veterinärerna med Abbe så är det någon som öppnar himmlen, jag minns inte när jag var så blöt sist man kunde vrida ut mitt linne så blöt jag var.

Hästarna skötte sig bra i helgen extra guld stjärna till Yummy som var 2a i stora klassen på Lördagen och sen 7a i GP. Han fick ett tidsfel i Grand Prixen men hoppade helt otroligt, vi får hoppas att han lyckas kvala in till det internationelle i Falsterbo så att ni kan få se han där... Som han hoppade i helgen vill man inte missa honom hela framhoppningen tystnade liksom när han hoppade fram..!!! Han är en sån stjärna.!!!!
Condello visade ännu en gång framfötterna och hoppade mellanrundan med fina resultat fick också dessvärre ett tidsfel i hans final men det är väl det som kallas Ilands problem när dom hoppar så bra att det tar lite extra tid..!!!

Unghästarna hade mest genrep inför FBO och Sally lyckades dessvärre skada sig under torsdagen så hon fick bara tävla första klassen. Det var lite dramatiskt men hon klarade sig undan bra iaf lite vila nu så är hon nog snart tillbaka igen.

Imorgon är jag ledig och sen är det väl dags att ta tag i projekt Falsterbo så småningom det börjar trostallt närma sig. Har i alla fall klippt Yummy och Flecu idag så läget är under kontroll.

Nu är det kanske bäst att sova lite fast först blir det nog ett avsnitt OC har liksom fastnat lite i den serien nu...

God natt alla... //// Ida Lövgren
 


Läst 27730 ggr Kommentarer Kommentera

Så där ja, då har jag tagit mig ner till McDonalds igen så nu är det dags för mig att berätta om vår Lissabon resa.
Dom flesta av er vet säkert redan att Lissabon ligger i Portugal och att Portugal ligger väldans många timmar bort.

Vi påbörjade i alla fall inte resan i från Sverige för då hade det varit ännu längre men väl från Belgien. Vi var som sagt hos Henk innan vi åkte söderut mot Yummys första start i de blå gula färgerna.


Yummy har hört att det är viktigt med vila innan en lång resa.

Så vi åkte från Belgien tills vi närmade oss Bordeuax där vi skulle stanna under dagen, för det första är det inte lika mycket trafik och inte lika varmt för hästarna så jag föredrar att köra nattetid, det kortar ner res tiden avsevärt.
Resan gick bra, Alex körde dom första timmarna sen byttes vi av och jag körde resten.
Stallet vi skulle stalla upp i hade varit lätt att hitta och köra in till om gpsen hade visat rätt väg dock kom ja in från fel håll och då kunde man tydligen in köra in från det hållet vilket ingen berättade förens efter att jag fastnat med ena bakdäcket i diket som jag inte såg pga allt gräs och för att det va mörkt.
Men men allt gick bra, ingen skada skedd på vare sig hästar, lastbil eller saker så det va ju tur. Någon gång ska väl vara den första ( ska bara på peka att på hemvägen kunde ja vägen och kom in från rätt håll så då slappa ja diket)

                         
      Så illa vart det inte                 Men då får man hjälp av detta underverk



Vi vilade som sagt där under dagen, var ute och gick och betade hästarna ca 4 gånger så dom hade det riktigt bra.  På natten körde vi vidare ner till Pallencia i Spanien där vi stannade lika länge.
Ett jätte fint ställe som var gjort för uppstallning för resande så det var perfekt, Yummy och Condello fick dom största boxarna som var i det första stallet. Stallet var svalt och luftigt vilket passade bra en sådan varm dag som detta var.
Här kunde jag dock inte ta ut dom lika mycket för dom hade det bättre i boxarna n ute pga alla flugor där var just då i alla fall.

                              
             Parkeringen                            Condello på promenad

På natten sen körde vi sista biten ner till Portugal och Lissabon, om jag förr klagat på Italienska backarna så kan ja säga att Spaniens va fasen värre, det gick bra men kurvorna är skarpa och kommer snabbt.
Var framme tidigt på morgonen och kom på plats snabbt. Fixade boxarna, lastade av, körde bort alla saker. Vi hjälptes åt med allt så det gick snabbt och lätt att komma på plats. Vi monterade upp fläktarna och fixade med el kablar osv.
Karin som jobbar för Lisen hade köpt en present till Yummy som han blev mycket glad för och kommer numera vara en lyckogrej.
Alla vet vi att Yummy är en mycket cool kille så Karin tyckte att denna Nalle verkligen speglade hans personlighet, vilket ja absolut kan hålla med om...


Tillsammans är dom redo att rädda världen ( mkt bra present )




            
       Trimdags             Tårta till Matrix som fyllde år        Trimma...???????



                                    
        Erika och Hip Hop                                          Fin solbränna



           
Fint välkommnande              Lisen och Matrix                  Alex och Yummy




Ett vinnande lag!!! Lakandet kommer för övrigt att kunna köpas under Falsterbo är tanken. Här är inte lakanet klart. Nu finns även ryttarnas och Sylves autograf på och det står 1place Lissabon. Vart pengarna kommer skänkas är ännu inte bestämmt men kommer att medela er det så fort jag vet.


          
    Tävlingsdags                           VINNARE!!!!                     Morgonpromenad



Sen var det bara att på börja resan hem igen. Men med en vinst i baggaget och en svart liten pärla som visat vad han går för genom 2 placeringar i 140 så blir inte resan så svår.
Resan såg ut på samma sätt hem fast efter Bordeux så körde jag upp väster om Paris till Eric Navet där vi är nu för att träna och tävla lite.  Har två tävlingar här nere nu innan vi styr lastbilen mot Sverige igen och då börjar det vankas Falsterbo.

Nu ska ja ta att och släcka ner datan för nu är det dags att åka hem med matvaror och sedan att natta hästarna.

ha det bra så länge //// Ida Lövgren


Läst 31916 ggr Kommentarer Kommentera

TJIIIIIHOOOOOOOOOO vi vann.... Världens bästa Yummy gjorde debut i Nationscup i Lissabon och gjorde det med vinst... hur grymt är inte det.!!??
Vilken stämmining, vilket team, vilken känsla och vilka fantastiska rundor av ryttare och hästar...
Vi hade den känslan redan när vi kom ner, vi gick in för det och hela laget hade en stämmning på topp...
Jag har massor med bilder men dessvärre glömde jag sladden i lastbilen, sitter just nu på mcdonalds i Vernon och väntar på att jag ska hämta upp Alex som är på väg ner hit.

Jag stannade kvar här nere i Frankrike efter Lissabon medans Alex flög hem för att rida 7åringarna i strömsholm. Vilket gick super... I kvalet var dom etta och tvåa och i finalen etta och 4a såååå jäkla grymma,.. Ni får se upp nästa år för då jäklar vilket Team vi har.

Nästa helg är planen att vi ska tävla i Bethune och sen är jag inte säker på vad vi gör, tror det var en tävling till och sen kanske en hemfärd till Sverige...

Jag lovar att skriva en längre update om Lissabon och resan dit så fort jag lagt in bilderna, mycket roligare att skriva om ja kan visa er bilder samtidigt,...

Det var allt för nu hoppas det inte dröjer till nästa gång men det kan tyvärr bli så....

Kram på er alla så länge...

 


Läst 28752 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.