Hästskötarbloggen


Med Avon, och Jens fötter, i stallet. FOTO: Hippson
  
Nu är vi på plats i Scandinavium! Jag har med mig Lunatic och Avon. :)
   

Vi kom hit redan i tisdags kväll, för att hästarna skulle hinna komma till ro innan det var dags för första passet inne på arenan på onsdagsmorgonen! Mellan 9-11 fick ryttarna trimma hästarna inne på den stora arenan. Både Lunatic och Avon, som båda två redan varit med en hel del, tog det hela med ro! Lunatic som verkligen gillar Scandinavium bockade glatt runt inne på arenan och Jens hade fullt upp med att hålla sig kvar i början. ;) Man kan inte tro att han fyller 16 i år, som han far runt!

Efter lunch var det dags för veterinärbesiktning. Nu var det min tur att hålla i, denna gång ett hårt grepp runt longerlinan då båda två tog tillfället i akt att visa upp sig ordentligt. :)

Men båda två travade upp fint och är nu redo att börja tävla!

  

Ikväll börjar vi hoppa, Avon hoppar 140 och Lunatic 150! 

Kan tyvärr inte få upp några bilder via min iPad, men jag fotar så får jag visa er sen när jag kommer hem!


Läst 28183 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Nu har jag äntligen lite tid över och en fungerande dator. Min iPad och jag vill inte riktigt samma sak. Mycket har hänt sedan sist. Hästarna har radat upp placeringar, med Cafino i spetsen, Alex har fyllt år och vi har haft diverse Sverige-besök. Vi har även hunnit med ett besök på ett nöjesfält som bara var ca 15 minuter härifrån.
   

 
Ballonger och pynt är givet när det är födelsedag!
  

Det är fullt ös och veckorna springer iväg, vi är redan mer än halvvägs in i den här touren. Som oftast hålls FEI-tävlingarna uppe på internationella banan, men vi har även hoppat på dressyr-stadion och på gräsbanan. Flecu hoppade GP:n på gräset för någon vecka sedan. Han hoppade helt amazing, så pass bra att det tog lite för lång tid och vi fick med oss tidsfel och blev första utanför placering.
  

Lånade denna finfina bild från Kate, KM Photography.
  
I helgen som var, var det dags för gräsbanan igen. Denna gång hade vi med oss Cafino och Zidane. Caffe gick ut som nr 2 i lördagens 1,50. Han var första felfri och totalt blev de 5. Zidane gjorde en superbra runda men fick pet på sista linjen tyvärr, men hoppade som sagt allt annat superbra! I omhoppningen gjorde Alex och Caffe en jättefin och snabb nollrunda, som sedan ledde dem till seger. Fantastiskt roligt och vi är alla jätteglada, fantastisk är inte ord nog för denna underbara lilla häst.


Läst 28104 ggr Kommentarer Kommentera

Det har varit lugnt hos Lövsta-gänget som är kvar här hemma i vinterlandet. Hästarna har en bra träningsperiod och det är kul att se utvecklingen på de yngre talangerna. Vår nyblivna 4-åring, Flambeau, blev häromveckan godkänd i Oldenburg-förbundet. Sedan ska han till bruksprovet här hemma. 
   


   
Carro och Magi laddar för fullt för kommande säsong, deras första start är i Norge om knappt 2 veckor, dit ska även Jennie Larsson med Lövstas Zircoon. 

Extra kul är att Carro är första reserv till Scandinavium, Heja heja!

  

På andra sidan Atlanten, i ett betydligt varmare klimat, går det fantastiskt bra. Tinnes premiärtävling för året slutade med dubbelseger med Anton på jättefina poäng. Två helger efter gjorde hon det igen, då med Divertimento. De slog även till med personbästa i Grand Prix. Känns verkligen toppen att mina grabbar är så himla duktiga. :) 

 

  
Nu har de några veckors tävlingsuppehåll, med mycket träning. De andra hästarna som är med över sköter sig väldigt bra och de utvecklas fint. Benetton är Tinne särskilt nöjd med, vilket är jättekul! 

Innan nästa tävling ska Tinne och Bo Jenå ha en clinic på American Dressage Forum. Där ska hon rida Benetton och Tim, sedan ska Bosse tömköra 8-åringen Horazio. 
   

Sedan är det dax för Tim att tävla igen, och helgen därefter är det dax för världens bästa Anton igen, då ska Tinne även ta med Benetton och starta honom för första gången. Ska bli så spännande!

  
Så här i halvlek börjar jag verkligen längta efter människorna och framför allt hästarna som är där borta, men i mitten på mars kommer de hem igen, LÄNGTAR!!!


Läst 30872 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
03
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Vi hann precis med att rida ut alla hästarna i den härliga snön innan den bestämde sig för att försvinna igen. Nu har vi haft plusgrader i två dagar och det är sådär härligt slaskigt och plaskigt ute....
  
Något som kan ställa till det för många hästar och hästägare just när vädret är som det är nu är problem med mugg. Två saker som vi är extra noga med att hålla så långt borta från våra hästar vi kan är just mugg men även strålröta. Något som kan upplevas som relativt "små" problem, men som kan göra att hästarna är borta från träning i veckor om man inte tar tag i det i tid!
  
Vi är noga med att alltid hålla hästarnas ben rena och torra. Om dom är i behov av en tvätt används ett milt schampoo och sedan torkas benen noga med en ren handduk. Efter att benen har torkats från den värsta fukten pudras hästarnas ben med babypuder, som går att hitta i vilken matvarubutik som helst! Även detta för att "driva ut" den sista fukten.
  
Om hästarna inte har något problem med torra sprickor, mugg osv görs ingenting mer med benen efter det. Men om det finns ett problem tas hästen ut igen när benen är helt torra och då smörjs det drabbade området in med en fet salva.
  
Vi undviker även att ha hästarna ute i leriga hagar då det ofta är den största boven när det kommer till just mugg och strålröta. (Men det är även viktigt att hålla hästens box ren och torr.) Här på Strömsholm har vi bra grusade padockar som hästarna får gå i den tiden på året!


Om ni vill läsa mer om mugg och hur detta kan behandlas så tycker jag att det beskrivs bra här: http://www.horseandhound.co.uk/horse-care/horse-care-tips/mud-fever-signs-treatment-and-prevention/?utm_campaign=MudFever&utm_source=facebook&utm_medium=social#


Läst 30310 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.