Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Ja nu är vi äntligen hemma efter en månad ute på tuné! I onsdags rullade lastbilen in på svensk mark igen och i torsdags var vi tillbaka hemma på Strömsholm :)

Vi har haft tre väldigt bra tävlings veckor i Italienska Arezzo med varma härliga dagar och duktiga hästar. Alla 6 hästarna har skött sig exemplariskt och man kunde nästan se från dag till dag hur mycket de unga hästarna växte och utvecklades! Väldigt roligt!

Men även fast det är både kallare och gråare här hemma så är det väldigt skönt både för mig och hästarna att vara hemma igen!

Lunatic som haft det lite lugnt sen Scandinavium fick mjukstarta lite andra veckan. Och det verkade som han hade saknat det :) Det var full fart som gällde och Jens hade fullt upp med att hålla i sig! Det var folk på framhoppningen som kom fram och frågade vilken av våra unghästar som det var Jens red på och att den såg lite vild ut.. När jag sen förklarade att han inte var 6 utan 16 (!) tog det en stund innan dom trodde på mig..! Haha, men det är ju det som vi älskar så mycket med den lilla hästen, hans eviga energi! 

Andra helgen vann Lunatic GP kvalet och hade sen ett ner i GP men hoppade i övrigt väldigt bra :) Så nu är vi laddade för årets första Nations Cup som går i Lummen första helgen i Maj!

Idag är jag ledig och har egentligen väldigt mycket som jag boorde göra.. Men både sängen och soffan ser så lockande ut så jag tror att jag hänger med dom ett tag till! ;) Glad påsk!!


Läst 32115 ggr Kommentarer Kommentera



Hej igen, det har gått ett tag sen sist. Nu är WEF över och Wellington börjar bli tomt. Det finns fortfarande klasser att hoppa de kommande veckorna, men de har inget med WEF att göra.
  
Förra helgen var det final-Grand Prix, dit bara de 40 bästa ryttarna under säsongen kvalade in. Alex låg 22-23:a så han kvalade lätt in, men vi valde att inte starta hästarna överhuvudtaget denna vecka. Det är tidigt på säsongen och vi har massor av tävlingar kvar som väntar. Istället har hästarna fått lite vila, gått i hagen och blivit utridna osv.
  
Grand Prixen skulle hållas på lördagskvällen, men vädret ändrades radikalt på eftermiddagen, klassen ställdes in och flyttades till söndagen istället.
Det blåste upp till sådan storm att hinder föll omkull, även en stor palm inne på banan blåste ner och det kom ett kolossalt regn. Det fick bli hemmakväll med film och soffhäng istället!
  

Scott Brash och Hello Sanctos efter felfri grundomgång.
  

Kent Ferrington.
 

Tiffany Foster och Verdi på väg in, bredvid står svenska hästskötaren Carro.
 

Ben Maher och Cella.  

  
På söndagen var vädret desto bättre, men tyvärr blir det inte riktigt samma sak att tävla mitt på dagen här. En lördagskväll under strålkastarna är verkligen häftigt, massa publik och stor folkfest. Ibland undrar man vart alla dessa människor kommer ifrån… :)
  
Det blev en bra klass och banbyggaren hade verkligen fått till en bra bana. Det var svårt men inte ”killing”, och tekniskt men inte omöjligt. Sju felfria blev de till slut. Storfavoriten Ben Maher på Cella fick en rivning på näst sista hindret i grunden, så tyvärr blev det ingen omhoppning för dem.
Vann gjorde istället världsettan Scott Brash på sin OS-häst Hello Sanctos efter en mycket snabb och grym omhoppning. Den enda som var i närheten av hans tid var amerikanaren Kent Ferrington, men han rev det sista hindret.
  
Helgen dessförinnan tävlade vi däremot, Flecu fick gå Artisan Young Rider Grand Prix. Det var 30 unga ryttare som kvalat in till finalen, som hölls nere på den stora gräsbanan.
Det var en fin och ganska stor banan som byggts upp, vi startade sent i startfältet och bara fem stycken innan oss var felfria. Vi blev den sjätte nollan och efter oss blev det ytterligare en.
  
Det var väldigt varmt denna dag, så vi letade upp lite skugga direkt efter att Alex travat och skrittat av Flecu, så att han kunde få svalka av sig lite under den korta paus det blev.
När det sen var vår tur, gick de in och gjorde en fantastisk omhoppning, snabb och felfri och upp i ledningen! Nu visste vi att det skulle bli en bra placering men skulle det räcka? Sista ryttaren är snabb, och hon satsade, men fick en tidig rivning och segern var klar.
 
Det är klart att det känns lite speciellt när det är Flecu, vi har haft honom sedan han var sex år och hoppade unghästklasser. Nu är han vuxen och hoppar Grand Prix!
  
Just nu hinner jag inte skriva mer, vi hörs snart igen, nu måste jag ut och jobba.
  
/Mvh Ida Lövgren 
 

Ett glatt team.
  

Alexander och Flecu.


Läst 35480 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.