Hästskötarbloggen

Ni som redan följer mig och Hippson på Instagram har ju redan koll på att jag är på plats i Göteborg och Scandinavium. Men inte tillsammans med Team Fredricson som vanligt... Utan i helgen gör jag ett litet gästspel och groomar Irma Karlssons hästar. :)

Och första dagen för mig som vikarierande groom här i Scandinavium är nu slut! Bra dag där båda hästarna har hoppat väldigt fint.
Det är roligt att vara på plats och träffa alla, men jag måste ändå erkänna att jag saknar mina "egna" hästar, speciellt Kungen som jag vet också hellre hade varit här än hemma i stallet. Vi skojade om det idag, att vi kunde bygga en liten hage till Lunatic i stallet så att han hade kunnat få vara med här i helgen! Alla vet hur mycket den lilla hästen älskar att tävla!

Imorgon väntar en ny tävlingsdag för oss här, med första klassen som börjar klockan 10! Så nu är det nog bäst att jag tackar för idag så att jag inte försover mig imorgon... Hade ju varit pinsamt när man är vikarie och så. ;)

God natt!
/My 


Läst 30345 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej alihop!

Jag insåg att det var jättelängesen jag bloggade så nu är det verkligen dags. Livet här i Wellington rullar nämligen på i hög fart, och vi är redan inne på vecka 7 av 12. Herregud vart tar tiden vägen?!

Förra veckan hade vi inga hästar i FEI-tävlingarna, men denna vecka är det 5* och då kör vi igen.
För två veckor sedan var det världscup här, som ni även kunde se om ni följer Hippson på Instagram. Jag och Catherine gästuppdaterade nämligen instagramkontot under helgen.

Catherine och Bonanza gjorde en superfin runda, men tyvärr föll bakbommen på C i trekombinationen och det blev ingen omhoppning denna gång. Håll tummarna för denna vecka istället. :-)

Förra tävlingshelgen hade vi Z Canta uppe i FEI. Normalt sett är alltid Grand Prix-kvalet på torsdagar, men den torsdagen var det "rainday" så det blev uppskjutet till fredagen istället.
Kitty, som vi kallar Z Canta, hoppade super – fick ett ner men höll sig inom kvalgränsen.
Vanligtvis är även Grand Prixen på lördagkvällar under night lights, men den här lördagen var det välgörenhetshoppning. GP:n går då istället på den stora, fina gräsbanan ner vid dressyrarenan.


Så veckan blev då lite annorlunda. :-) Dressyrbanan ligger en bit bort från hoppanläggningen, så det är transporter som transporterar oss dit. Eftersom allt fortfarande är under FEI:s regler så åker vi alla tillsammans och allt är under uppsikt av stewards.
Gräsbanan är fantastisk och jag tycker det är jätteroligt att vara där.
Kitty hoppade bra, men tyvärr föll två bommar. Vi tar nya tag om en vecka igen som sagt.

Jag har laddat upp massor av bilder från den senaste tiden, det har varit festligheter, härliga uteritter och så klart – tävlingar! Missa inte bildspelet högst upp!

Ps. Är det något ni vill veta om Wellington eller något annat så skriv gärna och berätta det för mig :-D.
/Mvh Ida Lövgren


Läst 23871 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
17
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Eftersom jag lätt får lite abstinens av att inte vara på tävling, och tycker att det är ganska långtråkigt att vara hemma för länge, packade jag väskan och åkte ner till Borås i helgen! Kändes lite konstigt att åka på tävling utan både hästarna och Jens... Men hade två roliga dagar ändå. :)

En av de bästa sakerna med att vara iväg är att få träffa alla härliga människor som man lärt känna under åren på turné! Och i Borås brukar många av dem samlas eftersom det är både inomhus-SM och deras Grand Prix som lockar ryttare från hela landet. :)

Härliga människor, god mat och fina hästar. Ett perfekt sätt att spendera lite ledighet på enligt mig!


Läst 21174 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
10
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej på er! :)

Sitter under en filt hemma i soffan efter en dag ute i snön... Våra planer, som var att tävla i Helsingborg och sen vidare till Borås, kastades snabbt om när chefen oturligt bröt benet under vår första och då enda start i helgen i Helsingborg!

Efter att Fleur försökte hoppa upp till himlen på sista hindret tappade Jens balansen och hamnade så illa att hon i sin framfart galopperade över hans ben... Men tur i oturen så bröt han "bara" benet, och vi är ändå väldigt nöjda med rundan trots det olyckliga slutet! Att ramla av för att hästen hoppar för bra känns som ett lyxproblem, eller?! ;)

Så nu blir det några veckors vila för chefen. (Kan tänka mig att han redan börjat klättra på väggarna!) Och vi håller igång hästarna så gott vi kan under tiden. :) Just nu roar vi oss med härliga turer ute i snön! Som medicin för själen för både oss som sitter på, men jag tror även hästarna njuter till fullo dom också!
Lunatic, i år 17 år gammal, är värst av dom alla... Idag trodde jag aldrig att jag skulle få stopp, haha! Men glada hästar = glada hästskötare!

Vi gör även stora framsteg med den lilla treåringen! Minns ni honom?
Cajsa rider nu själv i alla gångarter om än lite svårstyrt emellanåt. ;) Så än så länge går allt enligt plan och han sköter sig verkligen strålande! Nu har han en veckas ledigt för att smälta alla intryck, sen hoppas vi att det är bra väder och underlag så att vi kan börja visa honom Strömsholms omgivningar!


Läst 28398 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.