Hästskötarbloggen

Hej på er! Jag är besviken. Jag har alltid ansett att april är den bästa månaden på hela året. Jag har bestämt fått för mig att april är full av solsken och lite krispiga vårdagar, ni vet när luften är så där kylig och klar men solen värmer i kompensation? När folk då har börjat prata om knepigt april-väder och att vad som helst kan hända så har jag verkligen inte förstått vad de menar. Förstå då min besvikelse det här året. VAD GICK FEL? Mina drömmar är krossade. Jag kommer aldrig mer kunna tro att jag förstår mig på april, och nu måste jag hitta en ny månad att drömma om. Blir det maj? Blir det någon alls? Så förvirrad just nu. 

Mitt i denna förvrirring har jag hunnit med massa saker, jag har hunnit glömma saker, tagit sönder saker osv. Så idag- min sista lediga dag på vad som verkar bli ungefär 5 veckor har jag en hel del att hinna med. Jag måste inhandla nödvändigheter till min månadslånga turné jag snart inleder, jag ska en sista sväng till naprapaten, jag ska på yoga osv. Jag har spräckt skärmen på min telefon, så den är just nu på lagning- vilket innebär att jag inte har några bilder till detta inlägg. Men eftersom detta är en produktiv dag tänker jag att det är ett utmärkt tillfälle att ge er några smakprov och uppmaningar att klicka er in på Instagram, för där kan ni hitta massa små godsaker- inte bara från mig, utan från alla medlemmar i vårt team. Mer om det längst ner i det här inlägget! 

Den här veckan är ganska fullspäckad och ser ut ungefär så här:

Idag (tisdag)- är jag ledig och ska som sagt göra vad som känns som 100 saker. Hovslagar-Chris är här och skor Malins hästar. (Vi har hästarna uppdelade i två grupper för att lättare kunna flytta runt skoningarna på Malins hästar anpassat efter när de ska tävla.) 

Onsdag- jobbar vi alla tre, vi har 9 hästar som ska tävla på torsdag så vi ska bada, packa, organisera lastbilar och allt annat man behöver göra. På kvällen ska jag & Bea på någon slags boxnings-pass på gymmet och jag är lite rädd för vad det innebär. 

Torsdag- åker vi allihop till Sundbyholm. Med dubbla banor finns det klasser för i stort sett alla våra hästar, men vi ska nog lyckas pussla ihop det på något vis. 

Fredag- unghästarna är hemma och vilar upp sig, jag hänger med tanterna som ska rasta sig på Sundbyholm igen. 

Lördag- småkidsen, Sandra & Bea ska på tävling, jag och övriga hästar är hemma och hänger i hagen. 

Söndag- jag ska packa för en månad on the road, tjejerna ska göra allt annat 💪🏽 Note to self: Glöm inte rota fram alla Sverige-kläder och storhandla! 

Måndag- sista packningen, göra hälsopapper, lasta tanterna och brumma hemifrån. 

Och sen lämnar vi Sverige och hela maj månad bakom oss. Låter väl roligt? 😎

(Apropå Team Baryard och våra hektiska scheman, vi förtjänar en liten klapp på axeln faktiskt (får man ge en sån till sig själv?). Vi jobbar ungefär 6.30-17.30 varje dag, och sen gymmar vi. Varenda en av oss, ryttare och hästskötare. Vi springer, yogar, går på pass, styrketränar. Jag tycker vi är rätt så grymma faktiskt. Heja oss! 👊🏽)

Jag ska verkligen försöka få till några blogginlägg under turnén men det kan vara lite svajigt med internetuppkoppling, och det är därför jag råder er alla att hänga med på Instagram under tiden ni väntar.

Mig kan ni följa på @natalieanettejansson och jag tycker ni borde följa Sandra & Bea också för de gör mycket roliga saker med kidsen nuförtiden, varenda dag är ett äventyr!  🤦🏼‍♀️ Ni hittar dem på @sandraalicejacobsson och @bealandin  📸

Avslutningsvis får ni en kort sammanfattning av vad vi gjort på senaste tiden:

PS. Sista bilden är för gullig för att inte få vara med på ett litet hörn! Det är Doris som blivit mamma 😍 hon är ju lite i på gång i sin egen karriär nu så hon har lämnat över själva födseln och uppfostran av ungen på någon annan, men det är i alla fall hennes gener och gullighet som syns där på bilden. En dotter till Super-Doris kan ju knappast bli något annan än en stjärna. 🌟

Förhoppningsvis hörs vi snart igen, men tills dess får ni ha det så bra. Ta hand om varandra! Puss & kram


Läst 59764 ggr Kommentarer Kommentera
APR
09
2017

Hej alla solstrålar, hur härligt är det inte att våren är här nu? Jag sitter hemma i Norrköping och väntar på bättre tider, MEN ni vet Madde (min bästa kompis som jobbar hos Douglas Lindelöw?) har full rulle nere i Italien med massor av kusar. Och såhär på vårkanten brukar det ju alltid spridas lite nya trender nere i Europa, och eftersom vi inte vill vara sämre här uppe i Norden så har Madde helt enkelt skickat hit den senaste trenden bland groomarna så vi kan hänga på direkt. Hon vill dock också att jag påpekar att hästen som modellar på bilderna INTE tävlar den här helgen och att vi därför ska ha överseende med att den har smutsig man 😎 

Ni vet att vi ganska ofta tofsar manen på hästarna för att manen ska ligga på en sida? Ibland i förebyggande syfte och ibland för att situationen helt enkelt kräver det. Det här kanske inte ens är en ny grej, men vi har i alla fall inte fattat fören nu att man kan göra tofsarna med en snygg liten twist. Se och lär:

Och här har ni en hel man 🤗 

Vad tycker ni? Superfräscht tycker jag. Helt rätt 2017 👌🏽🤓😅


Läst 89594 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.