Redaktionens pryltips - "Blingfri" tävlingsutrustning till vettigt pris?

Redaktionens pryltips

SEP
28
2014

"Blingfri" tävlingsutrustning till vettigt pris?

Vi fick in detta mejl från Astrid:

Hej!
Tack för ett grymt jobb. Dock är det en sak jag saknar; tips om snygga, lite billigare, blingfria saker. Jag är sjutton år, av medelstorlek och måste leta som en galning för att hitta snygga tävlingssaker, utan en massa bling. Jag vet att många tycker att det är snyggt och visst, det tycker jag också ibland, men inte på mig och mina hästar. 

Och lättare sagt än gjort påbörjade jag researchen efter blingfria tävlingsprodukter, i vettig prisklass. Den ridkavaj jag fastnade för kommer från Horze och är formsydd vilket ger ett elegant intryck.
Modellen heter Essential och även fast det är en "blingfri" kavaj har den snygga detaljer som sammetskrage och knappar i matt silver. Priset ligger på väldigt överkomliga 599 kr! En snygg, klassisk kavaj helt enkelt. Ni hittar den här.   

Nu framgår det inte i mejlet om det är en dressyr- eller hoppoutfit som efterfrågas, så jag lägger upp två olika alternativ på schabrak. Hoppschabraket kommer från Horse Guard och är i färgen lavendel – med tre olika färger på kantband/passpoal. Jag har själv ett antal olika schabrak i denna modell och är riktigt nöjd både med passformen och hållbarheten efter tvätt. Materialet är något glansigt vilket ger en snygg yta, samt är smutsavvisande. Schabraken finns i flera olika färger och priset ligger på 299 kr. Ni hittar det bland annat här. 

Som dressyrschabrak skulle jag satsa på detta, Lamicell Elegance. Det är ett schabrak med 400 gr fyllning och insida i funktionsmaterial. Klassiskt, enkelt men snyggt schabrak som passar perfekt på dressyrtävlingen. Priset ligger på 399 kr och ni hittar det bland annat här

Ett förslag på vit ridbyxa är denna från ELT. Det är en helskodd ridbyxa i mjukt stickad bomull. Modellen har normal midja och priset ligger på 449 kr. Ni hittar den här. 

Ridstöveln Arezzo Horsehead från Hööks är en riktigt bra ridstövel till ett bra pris. Finns i både brunt och svart läder och modellen är något högre och smalare, med skinnfodrad insida. Finns både som smal och normal vidd på skaftet och längs med dragkedjan är det resår. Priset ligger på 1599 kr och ni hittar den här

Om man nu inte vill ha någon typ av strass på sin utrustning, men ändå gillar detaljer, kan detta träns från Globus vara något. Det har fodrad aachennosgrimma med bred pullbackknäppning, samt fodrat och ergonomiskt nackstycke. Pannbandet och nosremmen är krokodilmönstrade. Finns i både svart och brunt läder och priset ligger på 539 kr. Ni hittar det här

Använder man sig i stället av pullarträns när man hoppar skulle detta träns kunna vara ett alternativ. Det är gjort av fint läder med välsydda dekorsömmar på pannband och nosrem. Nosplattan är fodrad med fårskinn. Finns i både svart och brunt läder, priset ligger på 598 kr och ni hittar det här

Benskydden jag tror skulle passa både häst och plånbok är dessa från Glen Gordon. Det är helt vanliga senkydd med neoprenfoder, samt vanliga bakskydd. Säljes i 4-pack och priset ligger på 399 kr. Finns i både svart och brun färg och ni hittar dem bland annat här

Som dressyrskydd kan jag tänka mig att dessa snabbandage från Jacson skulle passa – både gällande funktion och pris. Benskydden ger stöd samtidigt som de verkar värmande och omsluter kotan. Säljes i tvåpack och passar både fram- och bakben. Priset ligger på 379 kr och ni hittar dem här

Som ridhjälm till både dressyr- och hopputstyrseln skulle denna ventilationshjälm från Swing passa fint. Det är en lågviktshjälm med individuell anpassning, tack vare justeringsystemet som reglerar hjälmens storlek. Den har även ett avtagbart innerfoder så att man enkelt kan tvätta och hålla hjälmen fräsch. Priset ligger på 799 kr och den finns både i svart och i silver. Ni hittar den här

Att hitta helt blingfri utrustning var inte helt enkelt. Glitter och glamour är en trend som håller sig fortsatt stark även under 2015. Men efter lite nedlagd ansträgning tycker jag att både dressyr- och hoppoutfiten blev riktigt snygg och användbar! Eller vad tycker ni? Läst 36871 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9474036 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9532934 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9551869 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.