Redaktionens pryltips - Den lilla gården med det egna ridhuset

Redaktionens pryltips

MAR
01
2016

Den lilla gården med det egna ridhusetAtt vintern inte riktigt kan bestämma sig för om det är dags att övergå till vår, det kan ställa till problem för ridningen. Det vill säga om du inte äger ett eget ridhus. Annars får man glatt utvärdera från dag till dag vilket tempo träningen kommer att kunna utföras i. Isen på grusvägarna är riktigt lurig i vissa delar av landet.
  
Prylkollen har spanat in en salugård i Kungsbacka. Där närmar sig våren med stora kliv, men om vintern gör snabb comeback kan du alltid rida i det egna ridhuset.
  


Bostadshuset med söderläge.
  
Bostadshuset med sitt stora kök, och sitt härliga vardagsrum med braskamin, lockar när kylan kryper på. Det finns dessutom plats för hela familjen i de tre sovrummen. Perfekt när det handlar om en hästgård är groventrén med tvättstuga.
  


Kaminen sprider värme i huset.


Ljust kök med stora fönster.
  
Fastigheten har drygt 2,4 hektar hagmark fördelad på fyra mindre grushagar för den lerigaste perioden, tre dränerade gräshagar och en stor sommarhage på andra sidan vägen om drygt 1,5 hektar. Stallet har fyra boxplatser och utanför ridhuset, som mäter 22 x 42 meter, finns en stor ridbana. Den har nytt underlag och erbjuder ett gott komplement till ridhuset.
  

Stallet i bakgrunden med grushagarna framför.


Ridbanan med ridhuset i bakgrunden.


Stallet med fyra boxar och sadelkammare till vänster.


Ridhuset med härligt ljusinsläpp.
  
Gården ligger ute för 5 250 000 kronor, vad säger ni? Drömmer ni om en mindre gård med ett alldeles eget ridhus under vintern?

Till mäklarens annonsLäst 64969 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8433733 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8492629 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8511563 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.