Redaktionens pryltips - Ridkläder med detaljfokus

Redaktionens pryltips

MAJ
27
2016

Ridkläder med detaljfokus

Hos Prestatie Sport hittar man moderna ridkläder med lekfulla detaljer. Plaggen passar dig som fördrar klassiska färger, men som uppskattar något litet extra i form av dekoration.
  
I senaste kollektionen hittar vi mest tävlingskläder – men även en och annan vardagsridbyxa. 

 

Grå kavajer är en favorit hos mig och denna tycker jag är riktigt snygg. Kavajen är av klassisk modell och är tillverkad i ett stretchigt material, vilket ska ge riktigt bra passform. Framsidan pryds av asymmetriska sömmar. Kavajen finns även i blå och svart färg och priset ligger på 190 euro (cirka 1.770 kronor). 
Till produkten

 

 

Även denna kavaj är riktigt cool! Sidorna och armbågarna pryds av ett glansigt jaquardtyg med kontrastsömmar. Modellen i sig är klassisk och även den här är tillverkad i ett lätt och stretchigt material. Kavajen finns också i svart och priset ligger på 348 euro (cirka 3.450 kronor).
Till produkten 

 

 

Jag hittade dock en produkt som stack ut från mängden, det är dessa ridbyxor som är tillverkade i ett silvermönstrat tyg. Ridbyxan, som heter Gigi, har silikon-grip vid knäna samt glittriga detaljer vid fram- och bakfickorna. Priset ligger på 177 euro, vilket är cirka 1.650 kronor.
Till produkten

 

 

Det finns även ett par marinblå ridbyxor i kollektionen, tillverkade i ett mönstrat material. Denna modell heter "Bella" och har även den silikon-grip vid knäna och detaljer på fram- och bakfickorna. Priset är samma som på den vita ridbyxan, alltså 177 euro (cirka 1.650 kronor).
Till produkten

 

 

I kollektionen ingår fyra olika ridtights/ridleggings. Dessa – som heter "Selena" – har normal midja, tajt passform samt mönstrad silikonskoning. Priset ligger på 88,76 euro vilket motsvarar cirka 830 kronor.
Till produkten

 

Modellen "Iggy" har en rätt annorlunda skoning som går runt knäna. Även denna modell är skodd med silikon-grip och priset ligger på 88,76 euro (cirka 830 kronor).
Till produkten 

Somrig tävlingstopp med korallfärgad framsida och spets på baksidan. Priset ligger på 82,42 euro (cirka 770 kronor).
Till produkten

Vad säger ni, något som föll er i smaken?Läst 107799 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8446649 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8505545 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8524479 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.