Redaktionens pryltips - Drömgården i Falköping med "extra allt"

Redaktionens pryltips

FEB
16
2016

Drömgården i Falköping med "extra allt"


  
Denna ridsportanläggning utanför Falköping har det mesta en ryttare kan önska. Speciellt nu, när snö och is täcker marken på flera ställen i landet, är ett ridhus med angränsande stall riktig vardagslyx. 
  
Mäklaren har fått i uppdrag att sälja en gård som möter mångas krav. Här finns nämligen två bostadshus, två stallbyggnader, ett ridhus, en utebana och ordentligt med hagmark. Det brukar oftast vara hagmarken som de finaste gårdarna faller på, men här finns det drygt nio hektar mark för bete och fem hektar skog. Från bostadshusen får man en härlig överblick över hagarna, en drömutsikt på sommaren?
  

Bostäderna har gemensam trädgård.
  
De två bostadshusen är på 110 respektive 115 kvadratmeter, båda är 1,5-planshus. Villan som är något mindre har två sovrum, medan det större huset har fyra. Under den kalla årstiden kan det kännas skönt att kliva in i den vedeldade bastun efter en heldag i stallet. 
  

Stort och ljust kök i ett av husen.


En härlig eldstad i det andra huset.


Och en bastu, för de kallaste dagarna.


Stallet angränsar till bostädernas trädgård.
  
Gårdens ena stall byggdes 2005 och ligger i anslutning till den äldre ladugården, där det finns garage för både bilar och traktorer, förråd och verkstad. Den tillbyggda stalldelen har sex boxplatser, en spolspilta, foderkammare och sadelkammare.
  


Högt i tak inne i stallet.


En av hagarna, denna med vindskydd.


Ridbanan i vårsolen.


Flygfoto över gården.
  
Lite längre ner längs med den privata vägen ligger ridhuset med angränsande stall. Denna byggnad är uppförd 2007 – med elva boxar, foderkammare och sadelkammare. I ridhuset finns goda möjligheter till att träna hästarna, oavsett väderlek utomhus. Det mäter 22,5 x 60 meter och har en läktare för 40 personer. När vårsolen börjar skina kan det dock locka att träna på ridbanan i stället, den ligger vid bostadshusen och mäter 33 x 60 meter.
  


Stallingången och foderförrådet.
  

Ridhusstallet har också högt i tak.
  

Spolspiltan med sin fina ingång till vänster.


Del av sadelkammaren.


Direktpassage mellan stallet och ridhuset.


Ljust och fint ridhus.
  
Se mäklarens film:

Utgångspriset på "Veckans gård" är 8,9 miljoner kronor.

Till mäklarens annonsLäst 47304 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9656594 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9715492 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9734428 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.