Redaktionens pryltips - Favoriter från pryljättens höst- och vinterkatalog

Redaktionens pryltips

AUG
18
2015

Favoriter från pryljättens höst- och vinterkatalog

Nu har jag spanat in Hööks nya höst- och vinterkatalog, och hittat några produkter som antingen föll mig i smaken eller som jag vill ta mig en närmare titt på. 

Till oss ryttare finns många fina plagg i JH Collection-serien, men det var främst två tröjor som jag fastnade för.

Den ena är en finstickad tröja med v-ringad hals. Modellen heter Trapani och har dekorationsfickor med dragkedja framtill samt sprund i sidorna. Priset ligger på 429 kr.
Till produkten

Den andra är en mjuk jacka med detaljer i syntetläder. Det som tilltalar mig är den höga kragen med kardborreknäppning, samt plaggets mysfaktor. Priset ligger på 449 kr.
Till produkten

När det kommer till utbudet av ridbyxor är det de klassiska modellerna och färgerna som syns mest. Dock finns det ett nytillskott i ridbyxutbudet som sticker ut lite från mängden. Modellen Donna är en helskodd ridbyxa med blommönster. Just blommönster har vi sett förut, men denna modell – som har svart bas och silvrigt mönster – verkar faktiskt ha ett stilrent utseende. Priset ligger på 799 kr.
Till produkten

När det kommer till prylar till hästen tycker jag att detta fleecetäcke ser snyggt ut. Jag gillar verkligen den lila plommonfärgen! Modellen heter Amethyst och ska passa både som stall-, transport- och svettäcke. Täcket har dubbla bogspännen, kryssgjordar och svansrem – priset är 299 kr.
Till produkten

Att hitta ett fleecetäcke med hals, där halsen faktiskt stannar där den ska vara, är inte helt enkelt. Därför skulle jag vilja titta närmare på detta fleecetäcke med helhals. Modellen heter Ardair och har slät utsida men flossad insida. Även detta har dubbla bogspännen och kryssgjordar. Priset ligger på 399 kr.
Till produkten

Behövs ett nytt hemmaträns i samlingen är modellen Darwen ett alternativ, då det endast kostar 379 kr. Det är ett Aachen-träns i oljat läder med mjukt foder vid nos och nacke. Nosgrimmans rem går på utsidan av det utskurna nackstycket och pannbandet är dekorerat med clincher. Snyggt och klassiskt träns, helt enkelt!
Till produkten

Vill man ha ett träns med bredare nosgrimma bör man slänga ett öga på modellen Pavia. Det är också ett Aachen-träns men med bred, fodrad nosgrimma med pullbackknäppning. Även detta pannband är dekorerat med clincher. Modellen kostar dock lite mer, nämligen 929 kr.
Till produkten

Visst är det en härlig färg på detta kviltade bomullsschabrak? Schabraket har kombinationspadding som är en blandning mellan skumgummi och polyester, samt insida i bomull. Finns både i denna turkosa färg samt i äppelgrönt och orange. Priset ligger på 269 kr, det finns både allround- och dressyrmodell. 
Till produkten

Även detta schabrak kan få flytta in i min samling. Modellen heter Brilliant och har rutkviltat mönster med insida i funktionsmaterial. Även här är det kombinationsfyllning av skumgummi och polyester som gäller. Snygg, lyxig detalj med de dubbla raderna av kristallstenar samt de två silkespasspoalerna. Finns i grått, vinrött och vitt samt i både allround- och dressyrmodell. Priset ligger på 449 kr.
Till produkten

Denna produkt tycker jag ser intressant ut! Det är ett par mjuka och följsamma stallbandage i perforerad neopren – som ska släppa ut överskottsvärme – samt ett coolmaxmaterial närmast hästens ben som ska absorbera fukt och hålla behaglig temperatur mot benet. Paddarna i är urtagbara så att de enkelt kan tvättas. Finns även ett extra tjockt inlägg att lägga i om de ska användas vid exempelvis transport. Priset ligger på 749 kr. 
Till produkten


Detta är som sagt de produkter jag tycker ser mest intressanta ut bland Hööks höst- och vinternyheter. Har ni hunnit bläddra i katalogen – och vad har ni då fastnat för?
/Cajsa 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 55369 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7058098 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7116970 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7135883 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 234533 läsare