Redaktionens pryltips - Fodrade ridbyxor värmer i vinter

Redaktionens pryltips

DEC
16
2014

Fodrade ridbyxor värmer i vinter

För att hålla benen varma under de kalla vintermånaderna kör många med långkalsonger under ridbyxorna. Vissa tycker dock att det blir knöligt, då kanske ett par fodrade ridbyxor är ett bra alternativ? För vem vil förfrysa låren under ridturen...

Dessa ridbyxor i softshell kommer från tyska Glööckler och är både fodrade, vattentåliga och smutsavvisande. Har snygga detaljer såsom krona på bakfickan och knäskoning i form av text. Priset ligger på 959 kr och ni hittar dem här

Ridbyxorna ovan, från HKM, finns både i barn- och i vuxenstorlek. Yttermaterialet är softshell och de är fodrade med polarfleece, vilket sägs ge bra isoleringsförmåga. Priset ligger på 729 kr och ni hittar dem här

Nordica Softshell är en ridbyxa från svenska Mountain Horse, med mjuk fleeceinsida och softshell-utsida. Byxan är helskodd med skinnimitation, samt har elastiskt tyg vid ankeln. Priset ligger på 1299 kr och ni hittar den här

Denna softshell-ridbyxa från Domino är smuts- och vattenavvisande, samt helskodd med Daewoo. Finns att köpa här för 595 kr. 

Även Horze har vinterridbyxor i sortimentet. Modellen heter Frost Rider och kostar 599 kr. Ni hittar den här

Fodrade ridbyxor från populära John Whitakter finns här för 998 kr. 

Detta är bara ett urval av alla vinterridbyxor som finns på marknaden. Har ni testat någon modell – och är den något ni rekommenderar för frusna lår?
 


Relaterade prylkollsinlägg:
Önskeinlägg: VinterridbyxorLäst 50607 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9475778 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9534676 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9553611 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.