Redaktionens pryltips - Håll fötterna torra och varma i snöslasket

Redaktionens pryltips

JAN
12
2016

Håll fötterna torra och varma i snöslasket

Ett återkommande problem denna tid på året är att lyckas hålla fötterna varma och torra i stallet. Här på västkusten ligger den snö som faller sällan kvar speciellt länge – utan omvandlas snabbt till blött snöslask.
  
Då är gummistövlar en räddare i nöden, men som ni vet kan sådana vara väldigt kalla. Många använder extratjocka raggsockor i stövlarna, men det är inte alltid det hjälper mot frusna tår. 
Det finns dock lite olika modeller av fodrade gummistövlar, som kanske håller fötterna varmare än kombinationen "vanliga gummistövlar + extra strumpor"? Vad är er erfarenhet?

Hos Granngården hittar man bland annat denna rejäla stövel, som är utvecklad för vinterbruk i skandinaviska förhållanden. Den sägs vara 100 procent vattentät, samt ha sula med bra grepp och halkskydd. Priset ligger på 799 kronor. 
Till produkten

 

Föredrar du en låg stövel finns denna modell från Tretorn. Wings Winter är tillverkad i pvc-fritt naturgummi och finns i flera olika färger. Stöveln är fodrad med Heavy Merry Mesh och priset ligger på 650 kronor. 
Till produkten
 
 

Även denna stövel från Tretorn ser riktigt skön ut. Modellen heter Kelly Vinter och den är också tillverkad i vattentätt naturgummi. Stöveln är fodrad med varm pälsimitation och priset ligger på 900 kronor. 
Till produkten

Denna stövel från Viking har ovandel i slitstarkt och vattentätt naturgummi, samt en justerbar mudd så att vatten eller snö inte ska kunna tränga in. Ordinarie pris är 750 kronor men den kostar just nu 479 kronor, ett kap?  
Till produkten

  

Från Bogs hittar vi denna stövel, som ska ha en komforttemperatur ner till 15 minusgrader – då den är fodrad med Neotech Lite-isolering. Den sägs även transportera bort svett så att fötterna håller sig torra och varma hela dagen. Sulan har halkskydd och priset ligger på 895 kronor.
Till produkten

Denna varmfodrade gummistövel från Sanita är tillverkad i slittåligt gummi. Den är billigast av dem vi har hittat då den endast kostar 349 kronor. 
Till produkten

Vad säger ni, är det värt att investera i ett par fodrade gummistövlar? Eller har ni andra tips på hur man håller fötterna torra och varma i snöslask? 


Relaterade inlägg:
Stövlar för riktig kyla
Håll fötterna varma under ridturen
Garanterat varm om fötterna Läst 68135 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8573862 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8632758 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8651692 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.