Redaktionens pryltips - Hästiga vårkläder från norska trendmärket

Redaktionens pryltips

MAR
07
2016

Hästiga vårkläder från norska trendmärket

Genomgången av årets vår- och sommarkollektioner har kommit till Kingsland. Norrmännen bjuder på klassiska plagg i sina signaturfärger blått, rött och vitt – men de har även tagit fram nyheter i våriga toner. 
  
Här nedan är några av produkt-Cajsas favoriter, vad tycker ni läsare?
  

Stilren fleecejacka med kontrastsömmar. Modellen heter Amy och den finns i flera olika färger. Priset ligger på cirka 499 kronor.
Till produkten

Klassisk pikétröja i mjuk bomull. Modellen heter Kara och priset ligger runt 599 kronor.
Till produkten 

En annan tunn fleecejacka, med stretchiga paneler på sidorna för följsamhet i sadeln. Modellen, som heter Lisa, sägs vara tillverkad i ett snabbtorkande material och priset ligger på 999 kronor.
Till produkten

Blus med stående krage och broderier. Även denna variant är tillverkad i ett snabbtorkade material, priset ligger omkring 649 kronor.
Till produkten


Ridbyxan Keomi är tillverkad i fyrvägsstretch, vilket ska ge hög komfort och bra passform. Finns både som helskodd och som knäskodd med silikon. Den helskodda modellen kostar 1.799 kronor.
Till produkten

Knäskodd med silikon för 1.599 kronor.
Till produkten 

Även hos Kingsland hittar vi ett par ridtights. Modellen heter Kaitlyn och har silikongrepp vid knäna. Dessa tights ska passa lika bra under en löptur som vid ett träningspass i sadeln. De har paneler som andas och som transporterar bort fukt. Priset ligger på 749 kronor.
Till produkten

En "allt-i-allo"-handske med gummiinsida, för både ridning och stallarbete. Handsken kostar 99 kronor.
Till produkten

I Kingslands dressyrkollektion hittar vi dessa mönstrade ridbyxor. Modellen heter Ella, den är helskodd med silverbroderi framtill. Priset ligger på 1.699 kronor.
Till produkten

 

Även denna skjorta kommer från dressyrkollektionen, riktigt snygg tycker jag. Speciellt i och med detaljerna såsom knappar i ryggen och de mörka sidopartierna. Skjortan heter Ailin och priset ligger på 999 kronor.
Till produkten

En spännande nyhet är Kingslands sadelpadd. Den sägs vara designad för att fördela trycket jämnt över ryggen och materialet ska likna det som används inom sjukvården för långtidsliggande patienter.
  

Padden är anpassad efter tyngd, så vilken storlek man ska välja beror på ryttarens kroppsvikt och gren. Priset på padden är maffiga 1.999 kronor.
Till produktenLäst 64475 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9484750 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9543648 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9562583 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.