Redaktionens pryltips - Innovativ stigbygel hjälper till vid uppsittningen

Redaktionens pryltips

APR
18
2016

Innovativ stigbygel hjälper till vid uppsittningen

Det har lanserats en ny modell av stigbygel, som ska underlätta för ryttaren att sitta upp på sin häst – utan att behöva länga stiglädren.
  
Stigbygeln, som kommer från Horseware Irland, fick innovationspris under BETA International 2015 (en mässa för fackfolk) och finns nu ute på marknaden för oss konsumenter. 
  

Många använder pall när de ska sitta upp på hästen, men har man ingen pall i närheten kan uppsittningen bli en klurig process. Detta har företaget tagit i beaktande när de har utvecklat denna modell av stigbygel. 

Det speciella är att man kan fälla ner som ett extra fotsteg, som du använder när du ska sitta upp på din häst. På så sätt kan du behålla samma längd på stiglädret oavsett hur hög hästen är. Det extra fotsteget ger ryttaren cirka 15 centimeters extra längd.
   

När du har suttit upp lägger du din vikt på stigbygelns insida, då fälls fotstödet automatiskt upp samt låses fast. Stigbygeln sägs även ha en vinkel som gör det enkelt att få tag i den igen. Detta om man exempelvis skulle tappa den under ridning.
  


Stigbygeln i uppfällt läge.

  
Bygeln väger 560 gram och fotplattan är tillverkad i ett gummimaterial, som ska ge bra fäste. Den säljs i par och cirkapriset ligger på 1.620 kronor.

Vad säger ni, är detta en produkt ni har saknat på marknaden?  

Till produkten 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 54464 ggrMer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6664767 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 6723642 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 6742549 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 233189 läsare