Redaktionens pryltips - Inspiration: Outfit för dressyrtävlingen

Redaktionens pryltips

SEP
12
2014

Inspiration: Outfit för dressyrtävlingen

Förra inspirationsinlägget var riktat mot hoppryttaren, så inför denna helg är det dags att ta del av en mer dressyrig tävlingsutstyrsel. Tonerna i denna outfit går i brunt och cremefärgat - vilket jag tycker är en snygg färgkompination på de flesta hästar. Plocka delar ur den, eller kopiera den fullt ut! 

En hjälm jag tycker passar bra på dressyrbanan är Wellington Classic från Charles Owen. Det är en ventilerad lågprofilshjälm i sammet, med vaddering bak i nacken och med naturfärgat mjukt läderhakband. Finns här för 2389 kr. 

Kavajen är från Pikeur och i modellen Epsom. Det är en något längre modell med två slitsar bak, samt två fickor med lock fram. Priset ligger på 1595 kr och ni hittar den här

Som tävlingstopp har jag valt denna modell från Kingslands vårkollektion 2014. Det är en vacker blus med struktur på tyget och veckade detaljer vid halsen. Priset ligger på 499 kr och ni hittar den här. 

Plastrongen kommer frånShow Quest och är en färdigknuten variant, dekorerad med hjärtformad strassbrosch. Priset ligger på 450 kr och ni hittar den här

Horzes Grand Prix-ridbyxor ger outfiten en elegant look. Priset ligger på 799 kr och ni hittar dem här.

Läderridstövel i dressyrmodell från Petrie. Modellen heter Olympic och har extra hög utsida, samt dragkedja på insidan. Stöveln är beställningsvara och priset ligger på 5325 kr, ni hittar den här

Det anatomiska tränset med blingstenar i det svängda pannbandet kommer från BR. Det är gjort i riktigt mjukt, brunt läder med mässingsspännen. Priset ligger på 1479 kr och ni hittar det här

En mjuk ridhanske med bra grepp från Roeckl. Just denna modell är dekorerad med Svarowski-stenar på handryggen och priset ligger på 579 kr. Ni hittar den här

Det fräscha schabraket med mockaimitation kommer från Glen Gordon. Schabraket kostar 499 kr och finns här

Snygga dressyrskydd att använda vid framridning och prisutdelning. Skydden kommer från Horse Guard och är uppbyggda kring ett formgjutet PVC-skal med neoprenfoder. Säljes i fyrpack för 699 kr och ni hittar dem här

Riktigt snygga boots med fårskinn hittar man hos Le Mieux. Har dock inte hittat dem på någon svensk sajt, men de går enkelt att beställa utomlands. Priset där ligger på 32,46 pund och ni hittar dem här

Klassiskt hårnät med strass ger dig en riktigt snygg dressyrfrisyr. Ni hittar det här för 29 kr. 

Pricken över i:et – ett par snygga, blingade örhängen! Dessa är tillverkade av Swarowski-kristaller, priset ligger på 179 kr och ni hittar dem r.


Tidigare Prylkollen:
Inspiration: Helgens tävlingsoutfit  


taggar


liknande webbartiklar


Läst 42802 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7794971 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7853850 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7872778 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 237069 läsare


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Omtvistade rättsregler för inackorderingsavtal
Eva Johansson svarar
Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.