Redaktionens pryltips - Inspiration till att bygga egna hinder

Redaktionens pryltips

OKT
28
2015

Inspiration till att bygga egna hinder

Internet är en guldgruva när man letar inspiration till olika projekt. Nu har jag hittat riktigt bra idéer till hur den händige kan bygga egna hinder.
  
Hos Home Made Horse Jumps hittade jag flera bra tips, bland annat hur man gör om vanliga lastpallar till hinderstöd för en trippelbarr.


En helt vanlig lastpall...
  
 
... som först målas i valfri färg. 
  

Sedan limmas och skruvas fem lister fast som ska fungera som bomhållare.
  

Tanken med denna lastpall är att den ska likna en stenmur, därför har man målat dit svarta streck samt limmat fast stenar på bomhållarna. 
  

Du sätter även på fötter på lastpallen så att den står stadigt. 
  

Färdigt! Snyggt va? 
  
På samma sida tipsar man även om ett billigt sätt att göra egna bomhållare till vanliga hinderstöd. Det krävs dock att du har gjort dina stöd själv, så att du kan borra lagom stora hål där du kan sticka igenom en metallpinne. Då är det enda du behöver en bit rep och två träklossar. 
  

Bomhållare klar! Billigare än så här blir det nog inte. (Men tänk på säkerheten, metallpinnen ska kanske inte vara så här lång.)
  

Det finns även en hel del förslag på hur du kan göra egna hinderutfyllnader. Som denna "häck" byggd av en halv lastpall och sedan lite granris. 
  

En annan riktigt enkel (och snygg) hinderutfyllnad är att borra lagom små hål i en planka och sedan sticka ner valfria plastblommor. 

Homemadehorsejumps.weebly.com  

/Cajsa Ekström, produktredaktör


Tidigare inlägg i Prylkollen:
Använder dynor + mattor som hindermaterial


taggar


Läst 92401 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 9321935 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 9380833 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 9399768 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.