Redaktionens pryltips - Julklappstips: Lång jacka till stallet

Redaktionens pryltips

DEC
06
2015

Julklappstips: Lång jacka till stallet

Höststormar och vinterkyla avlöser varandra. Det är med andra ord hög tid att se över vintergarderoben till stallet – kanske är det läge att önska sig en riktigt varm stalljacka av tomten? Vi har spanat in långa kappor och har hittat några favoriter. 

Hos Horze hittar vi denna kappa med tvåvägsdragkedja framtill, samt en kjolliknande öppning på baksidan (för att skydda sadeln och öka komforten vid ridning). Kappan har elastiska benremmar på insidan, reflextryck samt avtagbar huva med fuskpäls. Priset ligger på 1290 kronor.
Till produkten


Den här fodrade parkan från Hööks har dubbelknäppning, ridsprund i sidorna och slits baktill. Kragen och luvan är klädda i fuskpäls och priset ligger på 1199 kronor.
Till produkten

Jackan från Harcour passar kanske bäst på tränaren eller ridläraren på marken, då den inte har någon dragkedja eller dragsko baktill. Annars har den fickor med dragkedja, avtagbar luva samt tvåvägsdragkedja framtill. Priset ligger på 1379 kronor.
Till produkten


Från Horseware kommer denna långa kappa med asymmetrisk dragkedja. Den höga kragen höjer mysfaktorn och de två slitsarna bak gör den funktionell att rida med. Priset ligger på 1899 kronor.
Till produkten

 

Knälång lättviktsjacka från Uhip, med tvåvägsdragkedja samt hög sprund bak. Elastiska bensnören håller kappan på plats vid ridning och de nerfällbara handvärmarna ser till att händerna inte förfryser. Priset ligger på 1995 kronor.
Till produkten


Även Mountain Horse har en lång kappa i sin vinterkollektion. Modellen heter Alps Coat och har tvåvägsdragkedja, avtagbar huva samt stickade handmanschetter för ökad värme runt handlederna. Priset ligger på 2999 kronor.
Till produkten 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 53805 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7059190 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7118062 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7136975 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 234542 läsare