Redaktionens pryltips - Klassiskt och sportigt i ny vårkollektion

Redaktionens pryltips

MAR
03
2016

Klassiskt och sportigt i ny vårkollektion

Nu har turen kommit till att spana in vårnyheterna hos Mountain Horse – som de flesta av de kommande vårkollektionerna har denna en klassisk och sportig touch över sig. Färgskalan går i marinblått, rött och beige och vi hittar kanske inget enskilt som sticker ut från mängden. Men det är en snygg kollektion med många bra basplagg.
    

Jackan Adele är en figursydd modell med hög krage. Den är tillverkad i polyesterfleece med tvåvägsdragkedja samt emblem på vänster bröst. Priset i butik är 699 kronor.
   

 

Klassisk piké i stretchmaterial med feminin passform. Modellen heter Ella och butikspriset är 599 kronor.
   

 

Kendall är en annan piké i stretch med broderi på bröstet. Kragen är gjord av ett elastiskt tyg och knapparna framtill har MH-logga. Butikspriset är cirka 599 kronor.
  

Hoodtröja med luva i mjuk bomull. Modellen heter Serena och priset i butik är 699 kronor. 
  

En trend i vår verkar vara jeansskjortan. Mountain Horses modell heter Lusitano och är figursydd med slitna partier. Lika snygg på stan som i stallet! Priset i butik ligger runt 599 kronor.
   

Tunn, kviltad vårjacka med ribbade paneler på sidorna – som ska ge bra passform och extra god följsamhet i sadeln. Modellen, som heter Vienna, finns i både marinblått och brons och priset i butik är 1 499 kronor.
  

En väst i samma utförande som jackan. Butikspriset är 1 199 kronor.
  

Om du gillar bling på tävlingsbanan kanske denna kavaj faller dig i smaken? Modellen heter Posh och har elegant passform med glittriga detaljer vid kragen, på fickorna samt vid ryggen. Butikspriset är 2 299 kronor.

Se mer av vår- och sommarkollektionenLäst 61613 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9573393 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9632291 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9651226 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.