Redaktionens pryltips - Nu invaderar emojitröjan de svenska stallen

Redaktionens pryltips

FEB
01
2016

Nu invaderar emojitröjan de svenska stallen


Tröjan till höger heter "Always be a unicorn".
  
När Malin Andersson på företaget Häst och Lantliv tittade i sin mobiltelefon och gick igenom sina sms till stallkamraterna hittade hon inte ett enda utan en hästrelaterad emoji. Det gav henne en idé – nu är hennes tröjor HÅRS by H&L här.
  
Vi ringer upp Malin, som har bakgrund inom media- och PR-världen, samt var agenten som såg till att ridsportmärket Schockemöhle Sport kom till Sverige.
   
Hej Malin, hur fick du idén till tröjorna?
– Jag tycker om att designa och att utmana mig själv, så jag ville göra något nytt. Sedan älskar jag ju emojis och använder dem varje dag. I dag skickar vi knappt sms längre, vi skickar emojis.
  
Hur har tröjorna tagits emot?
– Faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Det är otroligt roligt med alla glada tillrop och att få se bilder med ryttare som Lisen Bratt Fredricson och Stephanie Holmén som har på sig tröjorna.
  
Kommer det fler tröjor och produkter?
– Det lär det göra. Jag ser framför mig ländtäcken, benlindor och så vidare, det är bara fantasin som sätter gränserna. Jag fick till exempel ett samtal häromdagen från en som önskade att det fanns liknande tröjor för hundfolk.
  
Tröjorna kostar 599 kronor och finns i storlekarna S, M och L. De säljs via nätet, men kommer även att kunna köpas under Gothenburg Horse Show.

Till webbutiken


Tröjan ovan heter "Ride on".


"I love horses" ska återspegla hästägarens vardag.
  
   

Vissa har tydligen fått tröjorna i födelsedagspresent...Läst 43556 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9474707 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9533605 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9552540 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.