Redaktionens pryltips - Nybyggda hästgården med stor potential

Redaktionens pryltips

APR
26
2016

Nybyggda hästgården med stor potential


  
Söder om orten Bräkne-Hoby, mellan Karlshamn och Ronneby i Blekinge, finns en fin och nybyggd hästgård till salu – med fortsatta utvecklingsmöjligheter. 
  
I bostaden finns det inget att klaga på. Den nybyggda villan är ljus och fräsch, plus har en väldigt fin altan i söderläge. Huset byggdes 2015 och har tre sovrum, bastu, ett stort badrum, en ordentlig tvättstuga och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Totalt ligger boarean på drygt 165 kvadratmeter. Tomten runt huset är på drygt en hektar och har härlig utsikt över landskapet.
  


Glaspartierna ger häftig utsikt.


Vardagsrum/matdel fotograferat från köket.


Köket med detaljer i tegel och trä.


Badrummet med bastu.
  

Terassen med uteplats och jacuzzi.


Infarten till gården, med bostaden längst bort.
   
Stallet byggdes 2009, med rejäla betongstenar och ett yttertak av betongplattor. Det finns tre boxar, sadelkammare och ett rejält utrymme för foder. I dag finns en stolpad hage – men det finns totalt 4,9 hektar skog att använda sig av, kanske till en lösdrift? I anslutning till stallet finns en grusplan som används som ridbana, endast staket saknas.
  


Stallet med rejält foderutrymme.


En av boxarna och sadelkammaren.


Fin detalj med hästarnas namn över fönstret.


Uppvärmd sadelkammare.


Hagen med angränsande skog.


Grusplanen med ridunderlag.
   
Verkstadsbyggnaden byggdes även den 2009 och är isolerad. Perfekt som garage för både bilar och hästtransporten. I byggnaden ligger en lägenhet på andra våningen som är drygt 30 kvadratmeter stor – den har pentry, toalett och sovdel.Verkstaden med ingång till lägenheten till vänster.


Lägenheten i verkstaden.
  
Gården ligger ute till försäljning för 4 650 000 kronor.


Läst 91084 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8321993 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8380888 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8399822 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.