Redaktionens pryltips - Nytänkande produktidéer kan få innovationspris

Redaktionens pryltips

MAR
02
2015

Nytänkande produktidéer kan få innovationspris

I år är det åter dags för världens största hästmässa Equitana i tyska Essen. Den 14 till 22 mars fylls den 90 000 kvadratmeter stora mässhallen med olika hästrelaterade produkter.
  
Varje år har de utställda prylarna även chans att, inom olika kategorier, kamma hem priset som "Årets innovation". Vi har kollat igenom listan med nomineringar för 2015 – och hittat några riktigt intressanta produkter. 

Kategori: STABLE, HALL AND ARENA CONSTRUCTION, TRAINING TECHNOLOGY

I denna kategori hittar vi en smart förvaringslösning för hindermaterial. SVR Rail Storage Bay är en lucka för bommar som byggs in i ridhussargen. Varje lucka har plats för 8 till 15 bommar. 
Till Schlosser


Kategori - RIDING AND WORK FASHIONS, SAFETY PRODUCTS

Denna nya ridstövel från Ariat sägs tack vare kalvläder, läderpaneler med stretch samt dragkedja ge riktigt bra passform. Modellen heter Monaco Tall Stretch Zip.
Till Ariat 


I den nya ridhjälmen från KED har man använt teknologi som gör att hjälmens skal reflekterar ljus. Det blir alltså som en inbyggd reflex. Modellen heter K-Star. 
Till KED 


Ridbyxan ESX Protection från Euro-Star har inbyggda paneler som ska skydda utsatta kroppsdelar, såsom höft och knä, vid eventuella fall. Panelerna är i ett material som stelnar om ryttaren skulle ramla av.
Till Euro-Star  

Det anatomiska tränset "Freedom" från Stübben sägs tack vare sin design förhindra obehag och tryck på huvudets känsliga delar. 
Till Stübben 


Kategori - HEALTH AND CARE

Equest och Horseshape kan tack vare 3D-teknik ta fram individuellt anpassade schabrak. 3D-skannern har tidigare använts inom sadelprovning, men nu går det alltså även att få specialutprovade schabrak. 
Till Horseshape


Ett kompressionsbandage från Equi Crown, som ska förbättra blodcirkluationen och återhämtningen i hästens ben. Bandagets anatomiska design sägs ge god passform.
Till Equi Crown 

Sure Foot är en balanspadd, som enligt tillverkaren ger positiva effekter vid rehabilitering. Hästen står alltså på den, produkten ska på något sätt aktivera hovens nervsystem och påverka hästens balans. 
Till Sure Foot 

Zebramönstrade insektsprodukter slog igenom stort för några år sedan – i denna flaska från Waldhausen kombineras zebramönster med insektssprej. Färgen sägs bestå av naturliga pigment och ge ett långvarigt skydd från insekter.
Till Waldhausen  

  
Vilka produkter som vinner inom de olika kategorierna presenteras den 17 mars. 

Equitana 
Alla 59 nominerade produkterLäst 42307 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9600902 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9659800 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9678735 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.