Redaktionens pryltips - Outfit för påskhelgen

Redaktionens pryltips

APR
01
2015

Outfit för påskhelgen

Det nalkas påskhelg vilket innebär några dagars extra ledighet, som med största sannolikhet kommer att spenderas i stallet. Här kommer en påskinspirerad outfit inför helgens ridpass. För att outfiten inte ska bli FÖR påskig har jag utgått från ett gult schabrak – och sedan adderat lite mer neutala färger. 

Schabraket i utstyrseln kommer från Hööks och är av allroundmodell med rakt avslut. Priset ligger på 249 kr. 

Till produkten 

Schabraket matchas med gula benlindor från Horze. Benlindorna är i akryl och sägs värma och skydda hästens ben bra. De är fyra meter långa och fästs med bred kardborreknäppning. Priset ligger på 289 kr/fyrpack. 

Till produkten 

Som avslutning till hästens outfit har jag valt ett svängt pannband med fina, glittriga stenar. Priset ligger på 449 kr.

Till produkten 

På ryttaren tänker jag mig en snygg ridbyxa i jeans. Modellen har låg midja och elastiska benslut. Priset ligger på 529 kr. 

Till produkten

Då det fortfarande är rätt kalla vindar ute har jag valt ut en långärmad skjorta från HV Polo. Modellen heter Myres och priset ligger på 549 kr.

Till produkten 

För att fånga upp den röda randen i schabraket är det snyggt att matcha outfiten med en röd tröja. Denna variant kommer från Kingsland och är av v-ringad modell – med armbågslappar i denim för en perfekt matchning även till ridbyxorna. Priset ligger på 999 kr. 

Till produkten 

Till huvudet finns det faktiskt en ridhjälm som passar väldigt bra att rida med i påsk. Victory Duo-Tone kommer från John Whitaker och är en lättviktsmodell med coolmaxfoder och luftventilationssystem. Priset ligger på 1189 kr.

Till produkten Läst 31247 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9466445 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9525344 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9544279 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.