Redaktionens pryltips - Queenya UF – framtidens entrepenörer?

Redaktionens pryltips

MAR
09
2016

Queenya UF – framtidens entrepenörer?

Varje vår dyker det upp spännande UF-företag med ambitiösa ungdomar, som ska lära sig hur det är att driva eget. Även i år visar många unga hästtjejer prov på idérikedom.
  
Fem tjejer från Kitas Gymnasium i Göteborg tog tillfället i akt och designade egna schabrak, som finns till försäljning i begränsad upplaga. Vi blev intresserade av idén bakom och tog kontakt med dem för att få veta mer. 
  
Hejsan! Berätta lite om er själva, vilka är ni som har startat Queenya UF?
– Vi är fem tjejer som går sista året på Kitas Gymnasium i Göteborg, med inriktning ekonomi. Som vd och säljare sitter Emma Harnesk, kommunikatör och säljare är Paula Holmquist, webmaster Jennifer Gingtorp, ekonomiansvarig Johanna Jinstrand samt ekonomiassistent och produktansvarig Alice Hamilton. Vi alla brinner för ridsporten och har det som vår stora passion. Vi har ridit sedan vi var små och majoriteten av oss har i dag egna hästar. Bland oss finns dressyrryttare, hoppryttare, fälttävlansryttare och ridskoleryttare så vi är insatta i många av ridsportens olika discipliner.
  
Hur kom ni på idén?
– Idén grundade sig i att vår webmaster Jennifer gick på sin kusins konfirmation 2013. På kyrkbänken framför henne satt en äldre dam iklädd en spetströja och som en blixt från klar himmel föddes idén till vår produkt. Jennifer valde att inte berätta om det förrän UF-året startade och efter att ha gjort det var vi alla säkra på att schabraken var något vi ville satsa på. Genom alla tider har spets setts som något exklusivt. Det har blivit mer och mer populärt inom modevärlden den senaste tiden och vi tyckte att det var dags att introducera spetsen inom hästbranschen.
  
Hur har responsen varit?
– Responsen har varit otroligt positiv. Vår marknadsundersökning fick väldigt bra feedback och än så länge har vi inte stött på någon som har ställt sig negativ till vår idé. Spridningen på sociala medier har varit över förväntan och vi tycker att det är roligt att produkten har blivit så välkomnad in på marknaden. Vi tror på vår idé och det verkar som att vi inte är ensamma om det.
  
Kommer det fler produkter än schabrak?
– Vår framtidsvision innehåller mer än bara schabrak. Vi har börjat fundera över möjligheterna att producera andra produkter såsom benlindor, täcken och huvor. Vi har även provat att ta fram en prototyp på benlindorna. I framtiden vill vi utveckla vårt sortiment av schabrak med fler storlekar och färgalternativ, så för tillfället är det endast schabrak vi tillverkar. Men vi hoppas på att kunna utveckla vår kollektion med tiden!
  
Hur köper man schabraken och vad kostar de? Vilken storlek och färg finns de i?
– Målet är att få upp en webbshop inom en snar framtid, men under tiden nås vi via vår Facebooksida och på mejl. Än så länge finns schabraken endast i storlek full och finns i modellerna dressyr och allround. De finns i färgkombinationerna vit med silvergrå spets och beige med svart spets. De olika modellerna heter Silver Grace och Black Grace och kostar 499 kronor.


Black Grace.


Silver Grace. 
  
Hur tillverkar ni schabraken?
– Vi köper in enkla basschabrak och syr själva på spets och kantband. Målet är att hitta en leverantör som kan hjälpa oss med tillverkningen, då vår egna tillverkning tar för lång tid för att det ska bli lönsamt i det långa loppet.
  


Tjejerna bakom Queenya UF. 
   
Riktigt snygga schabrak och det är alltid lika roligt med drivna ungdomar! Eller vad tycker ni? 

Queenya UF


taggar


liknande webbartiklar


Läst 55996 ggrMer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6593089 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 6651963 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 6670871 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 233088 läsare