Redaktionens pryltips - Remontträns i mängder

Redaktionens pryltips

MAR
09
2014

Remontträns i mängder

Då jag just nu har en unghäst i stallet, och behöver uppdatera min tränssamling med ett remontträns, har jag surfat runt lite och letat efter ett snyggt sådant - vilket var lättare sagt än gjort. Just utbudet av lite annorlunda remontträns är väldigt begränsat, men jag hittade i alla fall några godbitar (i olika prisklasser) som jag tänkte dela med mig av. 

Detta remontträns från Hööks har ställbar nosgrimma samt ljus dekorsöm på både nos- och pannband. Tränset finns i brunt eller svart läder och spännena är mässingsfärgade. Bra pris har det också! 369 kr och ni hittar det här. 

Jag tycker att det är snyggt med rundsydda träns, som på detta remontträns (som faktiskt också kommer från Hööks). Tränset är tillverkat i mjukt amerikanskt läder och finns i brunt eller svart med silverfärgade spännen. Det kostar 589 kr och finns här

På vissa hästar är det snyggast med klassiska träns, då rekommenderar jag detta remontträns från Globus. Ett plus är att nosgrimman är ställbar. Finns i både svart och brunt läder, det kostar 439 kr. Ni hittar det här

Remontträns med Swarowski-kristaller på pannbandet från BR. En smart grej med tränset är att nosgrimman träs på ovanpå nackstycket, för att minska trycket på nacken. Nackstycket och remontgrimman är även fodrade med mjukt skinn. Detta träns finns hos Tophorse i både brunt och svart läder. Det kostar 1159 kr och ni hittar det här.    

Många tycker att en remontnosgrimma gör att hästens huvud ser väldigt långt ut. Detta har Glen Gordon tagit fasta på när de har tillverkat ett remonträns med svängd nosgrimma, just för att ta bort illusionen av att hästens huvud är långt. Tränset är även anatomiskt utformat och har ett böjt pannband med Swarowski-kristaller. Ni hittar det hos Skara Hästsport i brunt eller svart läder, kostar 1199 kr. 

Detta lyxträns för finsmakaren kommer från PS of Sweden och är anatomiskt utformat, med vita pärlor på både nosgrimman och pannbandet. Nackstycket har tryckfördelande design och ger god plats för hästens öron. Remonttränset kostar 1699 kr och finns i både svart och brunt läder. Ni hittar det här

 

Har ni några andra tips på snygga (och helst lite annorlunda) remontträns får ni gärna mejla mig på cajsa@hippson.se. 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 69891 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7562991 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7621869 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7640785 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 235806 läsare


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.