Redaktionens pryltips - Rullvagn = smart förvaring till sadelkammaren

Redaktionens pryltips

MAR
05
2016

Rullvagn = smart förvaring till sadelkammaren

När Hippson besökte hoppryttaren Niklas Haking, på Bäckagård utanför Halmstad, fick vi syn på en smart hylla vid skötselplatsen. Det var helt enkelt en rullvagn från Ikea – praktiskt och prisvärt!
  
Modellen Råskog är egentligen tänkt att ha i ett kök, men de många korgarna och den rejäla konstruktionen gör att den passar utmärkt även för förvaring av skötselprodukter i stallet. Kanske är ni fler hästägare där ute som har fått samma idé?
  


Rullvagnen vid skötselplatsen på Bäckagård. FOTO: Ida Röök

Hjulen gör Råskog enkel att flytta runt, mittenhyllan är flyttbar så det är lätt att anpassa vagnen efter vad man vill förvara i den. Priset är 499 kronor och vagnen finns i flera olika färger. 
Till produkten 

Hos Ikea hittar vi ytterligare en modell av rullvagn som kan passa i sadelkammaren. Den heter Risatorp och består av tre trådkorgar i olika storlek. Priset ligger på 599 kronor.
Till produkten

Detta är egentligen en transportvagn till kontoret, men jag tror absolut att den skulle kunna fungera till förvaring i stallet. Dock ligger denna modell något högre i pris, den kostar 1.195 kronor, men det verkar vara en rejäl konstruktion och varje korg klarar av tio kilo. 
Till produkten

Även detta är en kontorsvagn, men de stora backarna gör den praktisk även för stallbruk. Själva ramen är ett pulverlackerat stålstativ och backarna sitter fast på steglöst ställbara hyllplan. Priset ligger på 1.725 kronor exklusive moms.
Till produkten

Vad har ni läsare hittat för smarta förvaringslösningar? Dela gärna med er! Läst 74876 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9591882 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9650780 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9669715 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.