Redaktionens pryltips - Skydda dig och hästen mot insekterna

Redaktionens pryltips

JUN
05
2015

Skydda dig och hästen mot insekterna

Enligt experterna har vi en riktig insektssommar att vänta, i och med den kalla och blöta våren. Nu har dessutom solen tittat fram – då kommer surrandet... 
  
Det är hög tid att se över hur vi på bästa sätt kan skydda oss och hästarna mot irriterande flygfän. Till hästen kan ett flugtäcke vara en bra investering, beroende på känslighetsnivå finns varianter både med och utan hals. 

Denna modell kommer från Horze och har avtagbar hals, långt svansskydd och bogveck. Två spännen framtill och två kryssgjordar under magen håller täcket på plats. Priset, det ligger på 849 kr. 
Till produkten

Detta flugtäcke från Protector har fast hals, dubbla bogspännen, höga bogveck och magplatta med kardborreknäppning. Ordinarie pris ligger på 698 kr.  
Till produkten

Hos irländska Horseware hittar vi detta täcke, som har hål för öronen i halsdelen för att sitta stadigt. Täcket är specialskuret vid benen för maximal rörelse, det har extra stort svanskydd, tre maggjordar samt v-frontknäppning. Priset ligger på 1199 kr.
Till produkten

Hos Eskadron hittar vi detta flugtäcke utan hals, i en härligt smaragdgrön färg. Priset ligger just nu på 674 kr. 
Till produkten 

Från Bucas kommer det zebrarandiga flugtäcket med vattentät rygg, mönstret sägs hålla flugorna borta. Modellen har dubbla bogspännen, benremmar och magplatta. Priset ligger på 1429 kr.
Till produkten

 

Matchande hals finns att köpa till för 599 kr. 
Till produkten

Självklart finns det även en budgetvariant av det zebrarandiga täcket – med fast hals, bogveck, dubbla fronknäppen och magplatta. Priset ligger på 609 kr.
Till produkten

 

En flughuva kan vara bra för att skydda hästens känsliga huvud. Denna kommer från Hööks och är kantad med mjuk syntetpäls för att förebygga skav. Priset ligger på 129 kr.
Till produkten

 

Även denna heltäckande huva hittar vi hos Hööks, den skyddar både öron och nos. Priset ligger på 189 kr.
Till produkten

 

Från Horseware kommer denna flughuva, som är designad för att skydda ögonen från skav. Den är fleecefodrad och har avtagbart nosskydd. Priset ligger på 369 kr. 
Till produkten

 

Har man en häst som bara kliar av sig huvan kanske detta flugpannband kan vara ett alternativ? Pannbandet, som fästs med kardborreband under hästen käke, har förutom fransar även skydd för öronen. Priset ligger på 69 kr.
Till produkten

Denna huva från Globus har elastisk kardborreknäppning. Priset ligger på 85 kr.
Till produkten

Att rida ut under sommaren kan ibland vara en riktigt pina, med alla bitande insekter. Då kan ett flugridtäcke rädda dagen. Denna modell är sadelskuren för bästa skänkelkontakt, priset ligger på 589 kr.
Till produkten


Detta ridtäcke har snabbfästande kardborre, ögla på luvan att fästa i tränset, samt utskuren passform runt sadeln. Halsdelen sägs vara extra rymlig, så att hästen kan sträcka på sig utan att hindras av täcket. Priset ligger på 579 kr.
Till produkten

 

När det kommer till flugmedel finns det en hel del olika varianter på marknaden och alla har sin egen favorit. En vanlig syn i stallskåpen är denna produkt, från Absorbine. Priset ligger på 259 kr.
Till produkten

 

Även Renons produkter är populära. Priset på sprejen, i 500 milliliters flaska ligger på 129 kr.
Till produkten

Effol Broms Blocker tycker jag är effektiv mot de bitande bromsarna, men den håller faktiskt även flugor och mygg borta. Priset ligger på 319 kr.
Till produkten

  
Detta är bara ett litet urval av produkter som hjälper till att skydda hästen och oss ryttare mot sommarens flygfän. Vilka är era bästa tips?


taggar


liknande webbartiklar


Läst 43456 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7667344 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7726220 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7745145 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 236002 läsare


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Avtalet avgör vem som blir ansvarig när ett föl skadar sig
Eva Johansson svarar
Vem blir ansvarig om någon skadar sig på anläggningen?
Eva Johansson svarar
Häst som blir stressad vid uppsittning
Elke Hartmann svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.