Redaktionens pryltips - Sportig look i vårkollektion

Redaktionens pryltips

FEB
29
2016

Sportig look i vårkollektion

Nu börjar årets vårkollektioner att trilla in hos ridsportbutikerna och vi har tittat närmare på Horze senaste nyheter. Det är en sportig kollektion i klassiska färger där vi bland annat hittar den senaste trenden med de så kallade ridtightsen eller ridleggings. Gillar man som ryttare den sportiga looken på ridkläder tror jag att den här kollektionen faller en väl i smaken! 

Den här ridbyxan har ett virvlat färgblocksmönster som ska framhäva ens kurvor. De är helskodda med ett silikontryck på sitsen för extra fäste i sadeln. Finns i flera färger och priset ligger på 929 kronor.
Till produkten

De här ridtightsen är tillverkade i ett extra UV-skyddat material som ska ge ett bra skydd på sommaren mot solens strålar. De har även ett silikongrepp för bra fäste i sadeln. Finns i marinblå, svart och ljusbrun färg och priset ligger på 979 kronor.
Till produkten 

Vi hittar ytterligare en modell av ridtights. Denna är knäskodd med fuskläder, har töjbara benslut samt halvlåg midja. Priset ligger på 329 kronor.
Till produkten

Denna ridbyxan har en atletisk skärning med en töjbar knäskoning vid låret. Ridbyxan har även en högre midja bak för extra säkerhet samt mer följsamhet vid ryttarens rörelser. Finns i marinblå och svart färg och priset ligger på 729 kronor.
Till produkten 

Denna låga jeansridbyxan i fyrvägsstretch har kristalldetaljer vid fickorna, knäskoning samt töjbara benslut. Priset ligger på 749 kronor.
Till produkten

Vi hittar också denna helskodda ridbyxan med hög midja. Helskoningen består både av ett stretchigt alos-läder samt ett rutigt silikonmönster. Kombinationen ska ge ett extra bra grepp i sadeln. Priset ligger på 1090 kronor och modellen finns i flera olika färger. 
Till produkten

Lätt vadderad figursydd jacka. Finns i flera färger och priset ligger på 379 kronor. 
Till produkten

En annan modell på figursydd jacka. Denna har ett töjbart skärp i midjan. Jackan är vattenavvisande och vindtät. Priset ligger på 799 kronor.
Till produkten

Denna softshelljackan har töjbara partier på sidorna vilket ska ge ryttaren extra mycket rörelsefrihet. Det är en sportig jacka som finns i flera olika färger. Priset ligger på 609 kronor.
Till produkten

Denna lätta kombijackan tycker jag ser väldigt intressant ut. Den har ett vattenavvisande och vindtätt ytterskal, en lätt vaddering samt fodrad med ett mjukt fleecefoder. Även smarta muddar vid handlederna som gör att kall luft inte kan krypa in i armarna. Priset ligger på 559 kronor och den finns också i flera olika färger.
Till produkten

Vad säger ni om denna sportiga look, något som faller er i smaken?

Vårkollektion 2016 Läst 63170 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9573415 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9632313 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9651248 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.