Redaktionens pryltips - Shoppa till stöd för bröstcancerforskningen

Redaktionens pryltips

OKT
01
2014

Shoppa till stöd för bröstcancerforskningen

September och oktober är de klassiska Rosa Bandet-månaderna, där Cancerfonden uppmärksammar bröstcancer och forskningen om den lite extra. I dag, den första oktober, är det dessutom den Internationella bröstcancerdagen.
Genom att köpa Rosa Bandet-produkter stödjer du bröstcancerforskningen. Det finns även en del för oss hästmänniskor att välja bland.

Ridsportkedjan Hööks har även i år tagit fram en Rosa Bandet-kollektion bestående av bland annat rosa Magic brush borstar, pannband, ridhandskar, grimma samt halsband till hunden. Vid försäljning går 20 procent av summan direkt till forskningen om bröstcancer. Ni hittar alla Hööks Rosa Bandet-produkter här. 

Grimma för 149 kr. 

Pannband för 69 kr. 

Ridhandskar för 149 kr. 

Hos Hästcoachen går det att köpa ett rosa hästsmycke i plexi, där 50 kr går till forskningen om bröstcancer. Smycket kostar 110 kr (+ 20 kr i frakt) och ni hittar det här. 

Hos skokedjan Scorett kan man köpa låga gummistövlar, samt en gråstickad mössa, och samtidigt stödja Rosa Bandet. Gummistövlarna kostar 450 kr varav 50 kr går till bröstcancerforskningen. Mössan, som kommer från Canadian Snow, kostar 350 kr och där går 40 kr till forskning.

Mycket utevistelse under höstens kyliga dagar gör att många av oss hästmänniskor drabbas av fnasiga och ömtåliga läppar. En favorit i stalljackan brukar vara Försvarets hudsalva, just nu går den att köpa i Rosa Bandet-edition (10 procent av alla Apotekets rosa produkter går till bröstcancerforskningen). Kostar 21 kr och ni hittar den här. 

Inga av Rosa Bandet-produkterna är speciellt dyra och pengarna går ju till oerhört viktig forskning. Så vad säger ni? Dags att göra en insats? 

Rosa Bandet

Alla Rosa Bandet produkterLäst 45576 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8333591 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8392486 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8411420 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.